Reviews

Geef jezelf een complete pedicure met Kneipp!

Hoewel het zonnetje zich nog niet erg vaak heeft laten zien is de zomer toch hét moment om je voeten te showen. Bij mooie schoentjes horen natuurlijk ook mooie verzorgde voeten, dus het wordt tijd om die voetjes even flink te verwennen. De fijne Gezonde Voeten-lijn van Kneipp is daar perfect voor!Ik moet eerlijk bekennen dat ik over het algemeen het liefst ballerina''s of gympen draag, maar aangezien ik volgende week op vakantie naar Cannes ga moet ik er toch echt aan geloven en zal ik mijn slippers uit de kast moeten halen. Mijn voeten zijn een beetje verwaarloosd geweest, maar met een paar doe-het-zelf-pedicures zijn ze er weer helemaal bovenop gekomen. Wat is dat toch eigenlijk heerlijk ontspannend om te doen! Kneipp heeft dan ook een zeer geschikte lijn om je voeten regelmatig even flink te verwennen. Ze hebben het verdiend, nietwaar?


Als eerste begin ik met een voetenbadje met de Voetbadkristallen (EUR 6,99 - 500g). De calendula-extracten werken heerlijk verzorgend en herstellend en rozemarijn-olie stimuleert de doorbloeding waardoor vermoeide voeten weer helemaal verkwikt aanvoelen. Na zo''n tien minuten voelen je voetjes een stuk beter!


Na het weken in het voetenbadje is het een mooi moment om harde huid te verwijderen. Dit kan je het beste doen met een puimsteentje. Dit leuke voetje wrijf je met ronddraaiende bewegingen over de harde plekjes heen waardoor de harde huid verwijderd wordt. Je kan dit het beste na het voetbad doen, aangezien de huid dan wat zachter is waardoor het zich makkelijk laat verwijderen.Na het voetenbadje is het natuurlijk tijd om de voeten even lekker in te smeren. Deze Verkoelende Voetgel (EUR 7,99 - 75ml) verzorgt vermoeide voeten zodat de huid weer zacht en soepel aanvoelt. Deze lichte crème bevat naast calendula en rozemarijn ook amandelolie, een ingrediënt dat rijk is aan essentiële vetzuren. De gel trekt snel in en laat geen vet laagje achter.


Voor de droge delen die nog wel wat extra verzorging kunnen gebruiken is de Eeltcrème (EUR 7,99 - 50ml) ideaal. Deze rijke crème bevat 25% urea, een ingrediënt dat het vocht vasthoudt in de huid en helpt eelt en kloven binnen 7 dagen te verzachten. Daarnaast helpt deze crème ook nog eens voetschimmel te voorkomen, erg handig als je daar regelmatig last van hebt. Dit product gebruik ik vooral op de plekken waar ik ook het puimsteentje heb gebruikt, zoals de bal van mijn voet en de hielen. Zo blijft de huid zacht en komt de harde huid minder snel terug.

Alle producten hebben een heerlijke frisse geur die mij vooral erg aan citronella doet denken. Ook de rozemarijn is goed terug te ruiken, heerlijk! Deze producten zijn overigens ook zeer geschikt voor mannen en zelfs mijn vriend liep afgelopen weekeinde vrolijk te smeren met de Verkoelende Voetgel. Zeker een lijn die geschikt is voor de hele familie!

Veel dames zullen blij zijn om te horen dat al deze producten vrij zijn van kleurstoffen, conserveringsmiddelen (dus ook geen parabenen) en zonder siliconen of minerale oliën zijn. Daarnaast zijn deze producten in tegenstelling tot veel andere voetproducten ook nog eens geschikt voor diabetici.

De producten van Kneipp zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en ook bij De Tuinen zijn deze producten te vinden. De Kneipp Gezonde Voeten-lijn is perfect voor de momenten waarop je voeten wel even wat extra''s kunnen gebruiken. Zeker in de zomer verdienen ze wat extra aandacht, want je voeten mogen toch best gezien worden?

Deel dit artikel
Back to top