Nieuws

Dagje strand gehad en een tikje oververhit?

Heb je een lekker dagje in de zon doorgebracht? Misschien ben je wel de hele dag op het strand geweest of misschien heb je de zon opgezocht op het terras, in de tuin of bij het zwembad. Dan kan het heel goed zijn dat je je nu een tikje oververhit voelt, what to do?Hoe fijn het ook is in het zonnetje, na een lange, warme dag ben je ook wel toe aan een beetje verkoeling! Natuurlijk kan een duik in een zwembad of zee zeker voor afkoeling zorgen, maar zelfs dan kom je thuis met een "fijn" plakkerig gevoel van zout, zand en zonnebrandproducten. Weg daarmee!Stap 1

Stap onder een koele douche, als jouw huid rood is (en dus licht verbrand) zal jouw huid niet zo blij worden van een warme douche, zet de douche dus een paar graden koeler. Een koude douche kan ook, maar is misschien iets teveel van het goede. Een verfrissende douchegel is natuurlijk altijd fijn, douchegels met citroen, munt of eucalyptus zijn aanraders. Gebruik geen lichaamscrub of scheermesjes, je moet de huid even rust geven. Was jouw gezicht met een milde facewash en was jouw haren met een speciale shampoo die chloor, zand en zout verwijdert uit jouw haar. Breng daarna natuurlijk ook een conditioner aan of, nog beter, een haarmasker!Kerastase Soleil Lait richesse shampoo EUR 23,00 & Bain Apres soleil shampoo EUR 19,00

Stap 2

Dep jouw lichaam voorzichtig droog met een zachte handdoek, niet teveel wrijven, maar ik denk dat je dat zelf al goed aanvoelt, wrijven doet pijn! Laat de huid nog een tikje vochtig en wikkel jouw haar in een handdoek (als je een haarmasker gebruikt, kun je die dan mooi nog even een kwartiertje laten intrekken).


L''Oreal professionnel solar sublime shampoo EUR 12,35 & masker EUR 16,45

Stap 3

Gebruik een verkoelende after sun lotion, liefst een lekkere dunne die direct de huid verkoelt en verfrist. Een body butter wil je nu niet gebruiken, die moet je veel teveel inwrijven en dat kan pijnlijk zijn. After suns heb je van alle bekende merken zonverzorging, in vrijwel ieder budget is wel een fijne te vinden. Zelfs zijn wij behoorlijke fan van de verkoelende Ice after sun van Biodermal, die verkoelt de warme huid onmiddelijk. Wacht heel even met aankleden of doe even iets luchtigs aan, laat de after sun lekker even intrekken en haar werk doen.
Breng eventueel een verkoelende, hydraterend gezichtsmasker aan, dat is altijd heel fijn na een dagje zonnebaden. 


After sun van Garnier Ambre solaire, Nivea, Kruidvat, Roc, L''Oreal solar expertise, Biodermal en VSM

Stap 4

Na een minuut of tien spoel je jouw haarmasker uit en verwijder je het gezichtsmasker voorzichtig. Breng daarna een extra hydraterende creme aan, zet eventueel het potje in de koelkast voor wat extra verkoeling. After Sun voor het lichaam gebruiken op het gezicht is niet zo''n goed idee, dat product is vaak te vettig en zorgt voor een glimmend gezicht, geen goed idee als je bijvoorbeeld nog op stap moet.


Geweldige hydraterende dagcreme van Sans Soucis Aqua benefits EUR 32,00

Laat de huid, als het kan, nog even met rust. Ga lekker een uurtje op bed liggen als je ''s avonds nog weg moet en ga je daarna pas echt aankleden en opmaken. Probeer de huid zoveel mogelijk te ontzien, gebruik geen producten met teveel parfum, glitters of andere producten die de huid extra irriteren. Gebruik eventueel nog wat extra after sun als je nog wat verkoeling kunt gebruiken en zet een waterspray bij de hand als de huid gaat gloeien. Drink daarnaast ook voldoende, jouw lichaam is waarschijnlijk flink wat  vocht kwijtgeraakt vandaag, dat moet weer aangevuld worden.

Is jouw huid echt extreem rood, zie je blaasjes of jeukt de huid erg? Dan kun je best last hebben van een zonne-allergie, VSM heeft daarvoor speciale homeopathische producten in hun Calendulan zon lijn. De normale Calendulan zalf is trouwens ook een aanrader als de huid licht verbrand is.Ga je morgen of overmorgen weer de zon in? Bescherm de huid dan extra, zeker omdat deze nu nogal gevoelig is. Vind je smeren niet zo prettig? Dan kun je jouw zonbescherming ook sprayen, in dit artikel vind je daarvoor veel goede tips & producten.

Heb jij nog een goede tip voor ons?

Deel dit artikel
Back to top