Reviews

Scrubs: Deel 2 suiker- en bijzondere scrubs

Scrubben is goed voor de huid. Je zorgt ervoor dat je huid weer lekker glad en soepel aanvoelt en dat willen we natuurlijk allemaal. Maar wisten jullie ook dat scrubben ervoor zorgt dat je mooi en lang bruin blijft? Vandaag stel ik jullie voor aan een heerlijk assortiment lichaamscrubs.

Ik vertelde het al even in deel 1 van de scrub aanraders. Vreemd genoeg scrubben veel dames hun huid niet meer na de zomervakantie omdat ze bang zijn dat ze daardoor hun bruine kleurtje sneller kwijt raken. Dat is niet zo! Tijdens het scrubben verwijder je de dode huidcellen waardoor je juist langer en egaler bruin blijft. Doe dit niet direct na het zonnebad maar wacht even een paar dagen zodat je huid na de zon eerst even kan herstellen.

Vandaag stel ik jullie niet alleen voor aan een aantal fijne suikerscrubs, maar ook passeren een viertal heerlijke scrubs de revue die een andere basis bevatten. De Lush Aqua Mirabilis bevat bijvoorbeeld gemalen amandelen en de Comfort Zone Sacred Nature face body gommage bevat jojobabolletjes.

 

Suiker

De Freeman Bodyscrub Pomegranate (EUR 4,99 - 150 ml) heeft een suikerbasis en ruikt enorm lekker naar zoete appeltjes. De scrub is fijn en voelt lekker aan op de huid. De smeuïge transparante formule is een klein beetje plakkerig, maar dat los je op door een klein beetje (meer) water toe te voegen. Absoluut een aanrader wat betreft de prijs kwaliteit verhouding.

Menig badkamer zal blij zijn met de Ola Hawaii Paradise Plumeria Rietsuiker Scrub in Makana (EUR 22,95 – 285 ml). De verpakking is alleen al een sieraad. De rietsuiker scrubs hebben een basis van pure Hawaiiaans rietsuiker met biologische Lehua-honing. Kokosnoot, macadamia, kukui notenoliën met mango en pure kokosnotenpasta zorgen voor een fijne hydratatie van de huid en in combinatie met de geur van Plumeriabloemen wordt niet alleen jouw badkamer blij van deze scrub: Jij ook!


Heeft iemand een lepeltje? Ik zou de Boots Mango sugar scrub (EUR 8,95 - 400 ml) namelijk het liefst een keertje proeven. De substantie ziet eruit als sorbetijs. De structuur is redelijk vet en een tikkeltje plakkerig. Ik heb wel twee sessies showergel en veel water nodig om de substantie te verwijderen. De geur is werkelijk waar amazing, pure mango met een vleugje tropische verwennerij (kokos?).


Lush Sugar Babe (EUR 4,95 -100 gram) heeft een harde buitenkant, maar heeft van binnen een kern van roze kokosolie. Dit product bevat Fair Trade suiker en dat betekend dat je niet het volledige product onder de kraan moet houden, want dan blijft er weinig van over. Zet de kraan tijdens het douchen even uit en haal de scrub langs jouw lichaam, even wegleggen en afspoelen maar. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de scrub fijn te maken. Op deze manier is de scrub ook een tikje milder in gebruik. De geur is heerlijk, ik ruik vooral Ylang Ylang!

 

Overig

Lush Aqua Mirabilis (EUR 10,25 - 95 gram) (afbeelding hierboven) is een scrub en body butter in een product. Het product is delicaat, scrubbend, huidverzachtend, heerlijk geurend (koekjes!) en zeer effectief. Masseer deze bar over je lichaam in bad of onder de douche en de gemalen amandelen scrubben je dode huidcellen weg. Cacaboter en abrikozenpitolie voeden de huid die glad als de huid van een baby aanvoelt. Een lotion heb je na een sessie Aqua Mirabilis niet meer nodig. Vergeet niet het blokje tijdig uit de douchecabine te verwijderen en deze goed te laten drogen alvorens je hem opbergt. Dit product is trouwens één van de favoriete producten van Debbie om Keratosis Pilaris te verminderen, lees er hier meer over.

Op zoek naar een lichte en zachte scrub? Kies dan voor de Greenland Natuurlijke body scrub (EUR 7,95 - 200 ml). Deze zachte en zeer effectieve natuurlijke body scrub is gemaakt op basis van diverse natuurlijke ingrediënten, waaronder rijstmelk. De  rice milk-vanilla variant is melkachtig en zacht qua geur, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de andere geuren uit het assortiment.  Deze scrub is makkelijk en snel in gebruik en laat geen vettig laagje achter op de huid.


De crème achtige structuur van de Comfort Zone - Sacred nature face body gommage (EUR 50,00 - 200 ml) is geschikt voor het gezicht en het lichaam. Het product bevat jojobabolletjes om de huid glad te maken en is uitermate prettig voor de gevoelige en droge huid. Deze romige en heerlijk comfortabel geurende scrub is tevens een voedend en beschermend masker, laat het na de scrubbeurt nog even een paar minuten zitten en jouw geluksgevoel is compleet. Topper!

THERME Lomi Lomi Shower Scrub (EUR 8,49 - 200 ml)  bevat een basis van vulkanisch zand van het Tahitiaanse eiland Bora Bora. Dit product is een showergel en scrub in een, dus lekker tijdbesparend. De scrub bevat de geur van kokos, gecombineerd met Frangipani bloemen, een zeer tropische samenstelling. Ideaal voor dames (en heren) met haast die wel een zijdezachte en gladde huid op hun verlanglijstje hebben staan.

De keuze voor een scrub is natuurlijk heel persoonlijk. Ik vind het zelf prettig waneer een scrub niet te grof is en van mij mag een samenstelling wel wat voller zijn. Over samenstellingen gesproken: Hieronder zie je nog even close upjes van de structuren van de bovenstaande scrubs:



Wat vinden jullie nu echt een fijne scrub? Vertel het ons hieronder! Wil je trouwens meer weten over scrubben of exfoliëren? Lees dan dit artikel van Debbie waarin zij niet alleen verteld over de verschillen, maar ook waarom het zo goed is om regelmatig te scrubben!    

Deel dit artikel
Back to top