Reviews

Hoe hydrateer je jouw huid in de zomer?

Hoe hydrateer je jouw huid tijdens deze echte Hollandse zomer? Easy....je steekt gewoon jouw hoofd buiten de deur tijdens de zoveelste hoosbui....of zou dat toch niet werken? 
Maar goed, natuurlijk kunnen we jullie ook nog een paar serieuze tips geven om jouw vochtarme huid te pamperen, kijk snel verder....Tijdens een normale zomer is het extra hydrateren van de huid zeker een must, natuurlijk droogt de zon onze huid extra uit. Maar ook de airco in auto''s en kantoren zijn funest voor het vochtgehalte in de huid. Het is dus zeker zaak om de huid goed te blijven voorzien van vocht! In de zomer kies ik eigenlijk altijd voor lichte, frisse producten die makkelijk en snel aanbrengen.

Lichaam
Ik kies het liefst voor dunne, gel-achtige moisturizers voor het lichaam. Deze worden snel opgenomen door de huid en zijn makkelijk aan te brengen, het kost niet teveel tijd. Grote verpakkingen zijn altijd prettig, zo kun je lekker door blijven smeren! De onderstaande producten hebben een vrij neutrale geur, hierdoor zijn ze geschikt voor iedereen in de familie.

  • Eucerin Aquaporin active light EUR 17,00
  • Therme Thalasso 24h Moisturizing Body Serum EUR 8,59 (125 ml)
  • Uncover Angel Daily moisturizer EUR 18,50 (600 ml)
Gezicht
In de zomer kies ik altijd voor een veel lichtere versie van mijn dagcreme, zeker op een warme dag. Zo''n lichte fluide is prettiger om te dragen en combineert ook erg goed met het dragen van make-up op een warme dag. Mijn, meer voedende, cremes gebruik ik nog wel, alleen die draag ik dan ''s nachtts, zo voed ik mijn huid toch voldoende.
Natuurlijk is een hydraterend serum echt een aanrader als jouw huid echt wat vocht kan gebruiken, dat is ook heerlijk na een lange dag in de zon. 

Maskers
Ben je na een lange dag in de zon of een dag zwoegen in een airconditioned kantoor echt wel toe aan iets meer hydratatie? Dan kan een extra hydraterend masker uitkomst bieden. Lekker na of tijdens het douchen het maskertje opdoen en laat de vochtinbrengende ingrediënten hun werk doen. Zo''n masker is ook perfect om de huid te kalmeren als deze een tikje verbrand is, meenemen op vakantie dus!


 

Zorg er ook voor dat je gedurende de dag voldoende drinkt, dat houdt het vochtgehalte in de huid ook goed op peil. Op een normale dag moet je zeker 1,5 tot 2 liter vocht tot je nemen, liefst drankjes zonder al te veel suiker of cafeïne, denk aan water of thee, al mag een lekker sapje natuurlijk ook! En als je dan kiest voor een sapje vol anti-oxidanten zoals granaatappelsap, dan ben je helemaal gezond bezig! Oh ja, nog even dit, roken ontrekt vocht uit de huid, een extra reden om te stoppen met roken of er niet mee te beginnen!

Wat is jouw manier om jouw huid te hydrateren? Doe jij nog iets speciaals of heb je producten die echte aanraders zijn? 

Deel dit artikel
Back to top