Nagel & Handen

Handige nageltips: Nagelvormen

In dit artikel wil ik de meest voorkomende nagelvormen (vierkant, squoval, ovaal/rond en stiletto) met jullie doornemen. Deze zijn, naast de manier waarop jouw nagels groeien, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Natuurlijk zijn er meer vormen, maar om een beetje bij de basics te blijven houden we het vandaag bij vier vormen.

Vierkant (square)
D
eze nagels hebben twee rechte zijkanten waarvan de punten aan beide zijden redelijk scherp zijn. Deze vorm zien we veel terug bij een French Manicure. Nagels die in deze vorm orden gevijld zijn vaak stevig en kunnen wel tegen een stootje. De nagels van redactrice Charlotte zijn een mooi voorbeeld van square nagels.

Squoval (semi vierkant)

Squoval is de momenteel meest gebruikte nagelvorm. De Squoval is een vierkante nagel waarvan de  randen rond zijn gevijld. Deze versie ziet er minder strak uit in vergelijking tot de square nagelvorm en is sterker dan de ronde vorm. Ik vijl mijn nagels veelal in deze vorm. 

Stiletto
De Stiletto vorm is momenteel erg populair en wordt vaak gecombineerd met nailart. Buiten het feit dat ik deze vorm persoonlijk niet echt kan waarderen wordt de nagel zeer puntig gevijld waardoor de randen vrijwel volledig worden weg gevijld. Dit betekend dat de nagels sneller zullen breken of scheuren en niet heel sterk zijn.

Ovaal/rond

Als je ronde nagelriemen hebt dan zal je veelal vanzelf jouw nagels in een ronde vorm vijlen. Eigenlijk is de ronde vorm uitermate geschikt voor kortere nagels. Veelal starten dames/meiden met een ronde vorm, wanneer de nagels langer worden verandert dit vaak in ovaal. Wanneer mijn nagels stiekem eigenlijk wat te lang zijn vijl ik ze vaak ovaal. Deze vorm maakt de nagels smaller. Ik vind het namelijk niet zo mooi wanneer mijn nagels heel lang zijn en een squoval vorm hebben, dan lijken ze al snel te breed en creëer je ‘duckfeet’ nagels. Overigens heb je dan natuurlijk ook nog “pointed” nails,  dat is een ovale manicure die aan de zijkanten wat bijgevijld is (vaak als de nagels wat langer worden).
 

Duck feet nails - niet zo heel charmant vinden wij

Lady Gaga is fan van pointed of stiletto nails! (en van Deborah Lippmann)

Er zijn een aantal basis tips waardoor je een beetje kunt smokkelen met de vorm van jouw nagels:

  • Zijn jouw nagels bijvoorbeeld wat (te)kort? Zorg er dan voor dat je de randen van je nagels niet mee lakt. Zo lijken je nagels langer.
  • Wanneer je een donkere nagellak gebruikt op korte nagels lijken je nagels korter
  • Heb je vierkante nagelriemen? Lak dan in een ronde vorm zodat je nagels smaller lijken
  • Zijn jouw nagels eigenlijk net even te lang? Zet de nagellak dat net even verder aan bij de nagelriem dan dat je normaliter zou doen. Om deze manier lijken je nagels korter.
  • Heb je wat korte vingers? Kun je jouw nagels beter wat smaller laten toelopen, dat oogt vaak charmanter, maar overdrijf het niet.
Wat is jullie favoriete nagelvorm? Vijlen jullie je nagels altijd in dezelfde vorm of is dit afhankelijk van de lengte van de nagels of de nagellak die je gaat dragen? Doen jullie mee aan trends of laten jullie je inspireren door de nagelvormen die celebrities hebben?

In het volgende “Handige nageltips artikel vertel ik jullie meer over repair & moisturize producten.  

Afbeeldingen

(bewerkt)

Deel dit artikel
Back to top