Nagel & Handen

Handige nageltips: nagels lakken (met filmpje!)

Het lakken van mijn nagels gaat eigenlijk vanzelf. Ik hoef er (inmiddels) niet meer bij na te denken en vaak doe ik het eigenlijk even snel tussendoor. De afgelopen periode hebben jullie een allerhande aan nagelverzorgingstips voorbij zien komen, vandaag zijn we aangekomen bij het snel en netjes lakken van jouw nagels.

Een jaar geleden heb ik al eens een filmpje gemaakt waarin ik jullie uitleg hoe ik mijn nagels lak. Dit filmpje is bijna 20.000 keer bekeken, waaruit blijkt dat velen van jullie het toch wel handig hebben gevonden om deze techniek te bekijken. Ik vond het inmiddels wel eens tijd voor een update, we hebben tenslotte een nieuw Youtube kanaal.


Voordat je jouw nagels gaat lakken is het heel belangrijk dat je een base coat gebruikt. Deze beschermt je nagels tegen verkleuringen maar zorgt er ook voor dat je nagels mooi egaal zijn. Ik gebruik zelf het liefst een grip base coat. Deze zijn speciaal ontwikkeld om ervoor  zorgen dat de nagellak sneller hecht, en beter blijft zitten. Mijn favorieten zijn de Zoya Anchor (EUR 10,95) en de Sally Hansen Insta Grip Dry Fast base coat (EUR 10,95). Een keer per week gebruik ik een whitener (preventief tegen nagelverkleuringen). De Herôme Natural Nail Whitener (EUR 10,99) is een fijn product met een milde werking.

Als de base coat goed droog is en je snel last hebt van bladderende nagellak kan het zo zijn dat jouw nagels nog niet helemaal vetvrij waren op het moment dat je de nagellak hebt aangebracht. Probeer in dit geval nog voordat je de nagellak opbrengt even je handen te wassen met water en zeep.

Opvallend aan mijn methode is dat ik mijn nagels tussen de laagjes door niet laat drogen. Neem altijd voldoende nagellak op je borsteltje, zet dit borsteltje een paar millimeter bij je nagelriem vandaan in het midden van de nagelriem, druk het borsteltje plat en strijk in een beweging richting de top van je nagel. Deze beweging herhaal je vanaf hetzelfde punt met een twist naar links en rechts. Ik probeer zelf altijd de zijkanten van mijn nagels vrij te houden van nagellak. Op deze manier lijken je nagels optisch langer.

Tot slot gebruik ik een snel drogende top coat. Mijn favorieten zijn de INM Out the Door Top coat (EUR 6,00), de Dashing Diva Flash Dry top coat (EUR 9,95) en de Sally Hansen Nail Instra Dri Anti anti chip top coat (EUR 11,95).
 

 Het geheim van een slijtvaste top laag is het aanbrengen van deze top coat op een net niet droge nagellak. Op het moment dat je de top coat aanbrengt op natte nagellak dan maken de twee componenten een verbinding die een zeer lange houdbaarheid heeft. Let erop dat je genoeg top coat gebruikt en deze voorzichtig met het borsteltje over de nagel heen begeleid. Probeer niet te hard te duwen want dan krijg je strepen in je nagellak.  

Nagels lakken is eigenlijk heel simpel. Heb je het nog niet helemaal onder de knie? Oefenen, oefenen, oefenen! De methode met de drie streken kan eigenlijk niet misgaan, en gaat het wel een keertje verkeerd dan verwijder je de lak gewoon weer met een wattenschijfje en wat remover. Have fun!

Deel dit artikel
Back to top