Nagel & Handen

Wendy's nageltips: Nog even dit!

De afgelopen twee weken hebben jullie veel nageltips voorbij zien komen. Vandaag het laatste artikel in deze reeks waarin ik jullie nog een aantal kleine tips wil meegeven over onder andere nagellakremover, wattenschijfjes en meer...Ik heb het al eens eerder gezegd: nagels drogen uit van nagellak remover met aceton. Probeer dus altijd voor een variant zonder aceton te kiezen. Removers zonder aceton zijn te verkrijgen in budget versie zoals die van Kruidvat of Etos eigen merk, maar je kunt ook kiezen voor een remover met een klein beetje extra zoals de Caring Nail Polish Remover van Herôme of de Trind Nailpolish Remover.

Wanneer je jouw nagellak verwijdert, zorg er dan voor dat je voldoende remover hebt gesprenkeld op een wattenschijfje. Vervolgens leg je het wattenschijfje een aantal tellen op je nagellak en veegt in één beweging de nagellak weg. Dit moet je waarschijnlijk een paar keer herhalen maar probeer eraan te denken om te beginnen bij je nagelriemen en dan te vegen naar het uiteinde van je nagels. Op deze manier zorg je ervoor dat je nagelriemen vrij blijven van nagellakresten en de mix van remover en nagellak.

Een wattenschijfje neemt minder remover in zich op in vergelijking tot een wattenbolletje. In een bolletje gaat dan ook veel remover verloren, en dat is zonde!

Kleine (beginners) foutjes die je maakt tijdens het aanbrengen van nagellak kun je makkelijk verwijderen met een wattenstaafje. Dompel deze even kort in de nagellakremover. Vervolgens kun je het foutje prima corrigeren. Gebruik niet te veel remover, want als deze over je nagel loopt dan mag je alsnog opnieuw beginnen met lakken.

Probeer zo nu en dan een nagellak loos dagje te houden. Op zo’n dag kun je jouw handen en nagels even lekker verwennen en zorg je ervoor dat je nagelriemen, nagels etc. even kunnen ‘ademen’. Probeer ook een keertje een nagelmaskertje!Kunnen jouw handen wel eens een extraatje gebruiken maar houd je niet van vette handen door gebruik van handcrème smeer dan alleen de bovenkant van je handen in. Op deze manier voel je de vettigheid niet in je handpalmen. Herôme heeft de fijne Hand Cream Daily Protection. Dit is een vetvrije crème die vrijwel direct intrekt en geen vettig laagje achter laat. Een aanrader voor dames die veelal geen handcrème gebruiken ivm vettigheid.

Mijn favoriet van dit moment is de OPI Avoplex Avoplex Hi-Intensity Hand & Nail Cream. Deze ruikt niet alleen heel lekker maar plakt ook niet en maakt m’n handen heerlijk zacht.

Wil je alle tips en informatie over nagelverzorging nog een keertje teruglezen? Hieronder vind je alle linkjes nog even op een rijtje:

Deel dit artikel
Back to top