Op LushiousBeauty.nl hadden we een wekelijkse rubriek die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening?

Deze discussie is eerder verschenen in februari 2010, we hebben de tekst ietwat ge-update.

Vandaag is het weer tijd voor de Sunday discussion, dit keer wil ik jullie mening eens weten over jonge meiden en teveel make-up! Jullie weten misschien wel wat ik bedoel, de meiden van 10-16 jaar die soms al zo dik in de make-up zitten dat ik er zelfs soms van schrik. Daarom wil ik van jullie weleens weten wat jullie nu een geschikte leeftijd vinden om te beginnen met make-up?
Het zou leuk zijn als we reactie''s en meningen van mensen van verschillende leeftijden zouden krijgen, dus natuurlijk van meiden in die leeftijdscategorie zelf maar ook van oudere meiden, maar de meningen van moeders of tante''s zijn ook van harte welkom. Niemand hoeft het met elkaar eens te zijn, maar ik wil graag weten wat jullie mening hierover is.
Wat versta ik onder "teveel make-up? Tja, dan kan van alles zijn : van teveel mascara (spinnepootjes/vliegenpootjes....ook al worden die toch weer hip deze herfst) tot teveel pikzwarte eyeliner, van veel (zichtbare) foundation en poeder (in de foute kleuren) tot teveel bronzer.....en alles wat je verder kan bedenken, jullie hebben vast weleens een meid gezien met "iets" teveel van het goede... Ik heb natuurlijk een aantal foto''s ter inspiratie, die allemaal natuurlijk behoorlijk overdreven zijn, ze dienen slechts ter illustratie, natuurlijk met een knipoog!
Tja, dat is even schrikken natuurlijk! *wink* Natuurlijk heb ik hierover ook een mening, die op zich ook nog best actueel is omdat ik natuurlijk een dochter heb in die leeftijdscategorie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook weleens schrik bij het zien van sommige (echt) jonge meiden, zowel in het echt als op internet. 
Ik speur natuurlijk regelmatig rond op YouTube en diverse fora''s, soms zie ik daar jonge meisjes die echt dik, dik, dik in de make-up zitten. Vaak gebruiken ze al volop foundation, concealer, poeder, bronzer en altijd gebruiken ze teveel mascara en eyeliner. Het maakt ze er vaak niet mooier op, sterker nog bij de meeste zou het beter zijn als ze ongeveer 95 % van de make-up niet zouden gebruiken. 
Ik hou van make-up, dat weten jullie, maar waarom zou je als 12-jarige jouw (meestal prachtige, gladde, egale) huid helemaal vol willen smeren met een dikke laag foundation? Maar ook al heb je niet zo''n egale huid, deze dichtsmeren met foundation is zeker niet goed voor een onzuivere huid. Waarom kies je voor 500 lagen mascara en een eyeliner lijn van 2 cm dik (die sommigen er ''s avonds niet eens vanaf halen)? En waarom staan de moeders/vaders dit eigenlijk toe? Ik zou dat niet doen namelijk! Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de meeste jonge meiden nog niet echt bezig zijn met het verzorgen van hun huid, de make-up is natuurlijk ook niet altijd van een geweldige kwaliteit (i.v.m. budget) en het gebruik van een dagcreme/oogcreme is meestal ook nog geen routine. Natuurlijk zal dit niet voor alle meiden opgaan.....maar toch!
 Zullen deze meiden er later problemen mee krijgen, qua huid?

Maar dat is niet het enige, door het gebruik van teveel make-up zien deze jonge meiden er vaak veel ouder uit, dat is misschien ook een ontwikkeling die niet altijd gewenst is, tenslotte hoef je als 12-jarige niet als sexsymbool te worden gezien?

Laat mij weten hoe jullie er over denken! Als laatste nog even een leuk filmpje van Alexis te Quiere, die een persiflage heeft gemaakt op het make-up ritueel van een "typische" Amerikaanse High School meid!


Wat is jullie mening hierover? Is het ok om als jonge meid veel make-up te dragen of kun je daar beter even mee wachten? Of is het dragen van teveel make-up misschien altijd een no-go?