Reviews

Testpanel : MAC Haute & Naught mascara review

Vandaag hebben we de uitslag van het allereerste mascara testpanel op Beautyscene.nl! Een aantal van onze lezeressen en redactrice Charlotte hebben de MAC Haute & Naughty lash mascara getest en delen vandaag hun review met ons. Zou deze mascara aan hun verwachtingen voldaan hebben? Ik was erg benieuwd en jullie vast ook? 

In de oproep voor het testpanel hebben julie al het een en ander kunnen lezen over deze mascara. De Haute & Naughty Lash mascara maakt deel uit van het vaste MAC assortiment en is te koop bij alle MAC verkooppunten voor een bedrag van EUR 22,00.  Laten we snel de reviews van de testpanelleden gaan lezen....

Charlotte

Wat een fijne mascara is dit! De twee standen werken allebei ontzettend goed en ik was verbaasd over hoe mooi de resultaten waren. Ik heb van mezelf vrij lange wimpers, maar ze kunnen wel wat extra volume gebruiken. Helaas worden ze door veel mascara''s vaak wat rommelig, maar dat is met deze mascara snel opglost door er even met de ''verlengende'' stand overheen te gaan nadat ik de ''volumizing'' stand heb gebruikt. Mijn wimpers blijven daarnaast de hele dag netjes in de krul en de mascara blijft prima zitten. Wat mij betreft is dit een fijne aanrader voor dames die een mascara zoeken die zowel verlengt als extra volume geeft. Twee vliegen in één klap (of twee effecten in één mascara, hihi!). Een aarader!



Aranka

Ik testte als eerste de roze dop uit, de dop waar het minste mascara aan de borstel zit. Deze dop geeft een hele natuurlijke look, het maakt je wimpers net iets voller en langer. Echt iets voor overdag of voor de meiden die voor natuurlijk willen gaan. Het enige nadeel vind ik wel dat het stokje niet heel erg stevig is omdat het stokje zo dun is, daar moet je dus wel even op letten. De volgende dag testte ik de paarse dop uit, als je deze gebruikt heb je een lekker vol borsteltje mascara die een geweldig effect geeft. Hij maakt je wimpers vol, lang en krult ze ook erg mooi. Ze plakken wel een klein beetje aan elkaar maar dat vind ik niet storend. De mascara blijft de hele dag perfect zitten en een middag dutje overleeft hij ook! Aan het einde van de dag had ik wel een klein beetje last van een donkere waas onder mijn ogen, maar die is wel minimaal. Het verwijderen van de mascara gaat ook heel makkelijk met make-up remover. Onder de douche is het wel eventjes boenen, want het moet echt goed doorweekt zijn wil het eraf gaan. Maar aan de andere kant is dat weer een voordeel, een normale regenbui of huilpartij overleeft hij denk ik dus wel! MAC heeft me zeker verrast en ik vind hem echt heel erg fijn, als deze op is koop ik zeker een nieuwe. Ik denk dat ik eindelijk mijn perfecte mascara gevonden heb.



Joyce

Veeleisend. Dat is het woord dat mij volledig weet te omschrijven als we het hebben over make-up. Normaal gesproken gebruik ik twee aparte mascara’s voor mijn boven- en onderwimpers – Maybelline One by One voor mijn bovenwimpers en L’oréal Telescopic voor mijn onderwimpers – en naast dat dit meer geld, tijd en product kost, is dit ook niet bepaald handig. De Haute and Naughty Lash droogt snel en heeft een lange houdbaarheid, ten slotte is niets zo vervelend als een mascara die in de loop van de dag afbrokkelt. ’s Avonds gebruik ik een oogmake-upremover op oliebasis van Essence om de mascara te verwijderen en dat gaat zonder problemen. Om een lang verhaal van een tevreden testpanellid kort te maken: Ik ben ontzettend blij met en tevreden over de MAC Haute and Naughty Lash Mascara. Niet alleen is deze mascara voor mij een uitkomst, om een perfect effect te creëren op zowel mijn onder- als bovenwimpers, ook is de kleur van de mascara mooi diepzwart, geeft hij voldoende volume en een natuurlijke krul aan mijn wimpers. Die hemelse oogopslag is binnen en ik ben klaar om de wereld te veroveren. Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit: Mijn ideale mascara is gevonden!



Charmain

Ik was erg benieuwd naar deze mascara, omdat ik hier veel goeds over had gelezen. In het verleden heb ik niet zulke goed ervaringen met MAC mascara''s. Deze zit wel in een extra leuke verpakking! Om te beginnen haalde ik het bovenste borsteltje er uit, het borsteltje zelf zag er goed uit. Maar het ''stokje'' waar het aan vast zit ziet en voelt wel erg breekbaar uit. Er zit totaal geen stevigheid aan. Als ik dit borsteltje gebruik krijg ik een hele naturelle look aan mijn wimpers, ook voor mijn onderste wimpers vind ik dit borsteltje fijn werken. Het maakt mijn wimpers mooi lang en het separeert goed. Het tweede borsteltje is dikker en steviger, zo ook het ''stokje''. Persoonlijk vind ik dit gewoon fijner. Dit borsteltje maakt mijn wimpers vol, maar soms wel wat ''clumpy''. Voor de lengte doet dit borsteltje weinig. Ik vind de kleur mooi. Het is goed zwart, maar niet onnatuurlijk. Het beste effect krijg ik toch wel als ik beide mascara'' s over elkaar heen gebruik, dit is dan ook wat te zien is op de foto. Normaal gesproken gebruik ik ook twee mascara''s. Nu zitten deze twee mascara''s in 1 verpakking! Ik zou deze mascara zeker weten opnieuw kopen. De verpakking vind ik leuk, en sluit erg goed waardoor hij niet snel zal uitdrogen. Hij blijft de hele dag goed zitten, maar is toch redelijk makkelijk te verwijderen.

Henrike

Ik heb de mascara nu 5 dagen getest, en ben vanaf het eerste moment blij verrast. De meeste ''big lash'' mascara''s veegde ik vaak even af met een tissue. Dat hoeft bij deze mascara niet, omdat er een echte ''light-precisie''-dosering mogelijk is, En ten tweede is er een dosering die de wimpers een wat vollere laag geeft.  Er is een opening die een ''overdag''-look creëert (roze dop), en zorgt dat de borstel niet TE veel mascara op de wimpers overbrengt. Heel natuurlijk, maar wel prachtige volle lange wimpers die waanzinnig goed worden gesepareerd en gekruld. Ik moet zeggen dat ik deze borstel/dosering al helemaal geweldig vind en heb zelfs na 1x aanbrengen nog een laagje aangebracht. Dit vond ik een nog mooier klontvrij resultaat geven dan 1x strijken met het dikkere ''glamour''-borsteltje. Ik vind deze mascara ook erg mooi op de onderwimpers. Ik noem nu wel steeds 2 borsteltjes, maar er zit maar 1 borsteltje in de huls.  Bij de 2e dop (paars glitter) uitdraaien blijft er meer mascara in de dop aanwezig, waardoor er meer op de wimpers wordt afgestreken. Dit geeft meer volume op de wimpers, maar wel moeilijker om klontvrij aan te brengen als er meer op de borstel zit. Wat ik zelfs heb gedaan is met de 2e dop-borstel aanbrengen en teveel wegborstelen met de 1ste dop. Dat werkt perfect. De borstel zelf is goed van formaat. Niet te groot, ik kan ook prima de hoekjes bereiken. De steel van de borstel in de ‘overdag-optie’ is wat flexibeler dan de dikkere steel van de ‘glamour’-kant. Ik moest daar wel even aan wennen. Het borsteltje voelt wat minder stabiel in de hand.  Aan het eind van de dag zit de mascara nog net als in de ochtend. Geen afgevallen deeltjes, geen uiteinden waar geen kleur meer aanwezig is. Heb ook geen vegen onder de ogen gesignaleerd. Ik verwijder mijn mascara altijd met de removerolie van Hema, en dat ging prima. Ik hoefde niet zwaar te boenen, of waterproof-remover in te zetten. Mijn omgeving die ik vertelde over deze mascara zagen ook direct het verschil tussen het gebruik van de ‘overdag’ mascara, en de glamourversie. Heel geslaagd!



Melissa:

De Mac Haute & Naughty Lash mascara bevat twee borsteltjes: eentje voor een natuurlijk effect en eentje voor een dramatische look.  Als je aan de roze dop draait dan krijg je het subtiele effect. Deze dop heeft een smallere opening waardoor er minder product op het borsteltje komt. De rest blijft netjes in het flesje zodat je niets verspilt. Het geeft een subtiel effect en spreid de wimpers goed. Ook heb ik geen last van klontjes en het geeft een natuurlijk resultaat. Nadeel vind ik ook de houder van het borsteltje. Deze vind ik te klein en het staafje waar het borsteltje aanzit is te lang (langer dan normaal) waardoor het niet fijn opbrengt. De kans op uitschieten is daardoor groot! Op naar de glitter dop! (Party time!) Deze is voor het dramatische effect. Door de dop komt er nu meer product op het borsteltje en kan je de mascara dus dikker opbrengen. Doordat er veel mascara op het borsteltje zit dien je wel uit te kijken dat je geen klontjes op je wimpers krijgt en dat je de mascara goed laat drogen voordat je een tweede laagje op doet. De mascara droogt redelijk snel, ik heb een minuutje gewacht voordat ik verder ging met de tweede laag. Ik vind dit een fijne mascara! Het blijft de hele dag zitten en is ook weer makkelijk te verwijderen. Ik gebruik hier wel een speciale oog make-up remover voor waar olie in zit. Het enige minpuntje dat ik kan vinden: de mascara is niet waterproof. Persoonlijk ben ik fan van dikke lange wimpers, ook als ik ''gewoon'' naar mijn werk toe ga. Ik zal deze mascara dus eigenlijk niet gebruiken met de roze dop. Geef mij deze mascara dus in waterproof en alleen met glitterdop, en hij komt heel dicht bij de perfecte mascara!

Lotte:

Ik vind het borsteltje aan de roze dop echt héél fijn, mijn wimpers worden er erg lang door en plakken niet aan elkaar en zien er natuurlijk uit. Over het borsteltje aan de paarse dop ben ik minder tevreden... Bij de eerste laag plakten mijn wimpers al aan elkaar en was het moeilijk om de mascara netjes aan te brengen, maar bij de twee laag werd het nog veel erger! Het borsteltje aan de paarse dop zorgde voor spinnenpoten en voor aan elkaar vastplakkende wimpers. De paarse gebruik ik gewoon niet meer, want ik vind het prettiger om mijn mascara in twee laagjes op te kunnen bouwen. Ik vind deze mascara heel fijn en gebruik hem elke dag. Ik gebruik alleen de roze dop, omdat die het fijnst werkt voor mijn wimpers. Ik breng altijd twee laagjes mascara aan. De formule maakt mijn wimpers lang en scheidt ze goed. De mascara is vrij nat als je hem aanbrengt, maar droogt gelukkig wel binnen een minuut of twee op. De kleur van de mascara is diepzwart, wat natuurlijk heel fijn is! Sommige mascara’s maken je wimpers meer donkergrijs dan zwart, maar dat is bij deze gelukkig niet het geval. De mascara blijft de hele dag op mijn wimpers zitten en vlekt niet. Het verwijderen van de mascara gaat prima: ik gebruik warm water en een oogmake-up remover, en zonder hard te boenen krijg ik de mascara helemaal van mijn wimpers af.



Miriam:

 Mijn wimpers krijgen met de roze dop een mooi laagje mascara waardoor ze er direct voller en langer uitzien. De haartjes worden mooi gesepareerd en krijgen ook wat krul mee. Je kunt meerdere laagjes aanbrengen waardoor de wimpers er voller uitzien, terwijl het toch heel natuurlijk blijft ogen. Voor mijn lange onderwimpers vind ik dit helemaal perfect. Dan op naar de paarse glitterdop! Wauw, het borsteltje lijkt nu eens zo groot! Het lijkt erop alsof het moeilijk zal worden de mascara zonder te knoeien aan te brengen. Gelukkig valt dit reuze mee. Als je secuur te werk gaat is er niet aan de hand. En wat een enorm verschil met het roze dopje. Met 1 laag mascara zijn mijn wimpers vol, enorm zwart en gekruld. Een schitterend resultaat met maar 1 laagje dus. Maar daar neem ik natuurlijk geen genoegen mee. Ik wil over de top wimpers! De mascara is ook met de paarse dop goed op te bouwen. Met drie laagjes zijn mijn wimpers klaar voor een avondje uit. Een glamorous look, terwijl mijn wimpers nog steeds mooi vol en gesepareerd zijn. Voor overdag is 1 laagje met de roze dop en vervolgens 1 laagje met de paarse dop voor mij de perfecte combinatie. De wimpers voelen nadat de mascara droog is wat harder aan, maar zeker niet krokant. Ook blijft de mascara erg goed zitten. Mijn ultieme testdag begon vroeg, waardoor ik om 7.00u al klaar was met mijn make-up. Natuurlijk door de regen mijn kinderen naar school brengen, vervolgens de hele dag gewerkt. Op mijn werk heb ik nogal eens last van traanogen vanwege de airco, maar ook deze test heeft hij glansrijk doorstaan. ’s Avonds nog een etentje. Om 01.00u sta ik in de badkamer. De mascara zit nog steeds op zijn plaats. Ik ben onder de indruk! Maar, is het dan wel makkelijk te verwijderen? Ja! Ik gebruik Dior Instant Gentle Cleansing Oil. 1 pompje op mijn vingers, waarna ik deze zachtjes op mijn ogen en wimpers masseer. Vervolgens spoelen met lauwwarm water en weg is ieder spoortje van mijn nieuwe vriendje! Ik ben enorm onder de indruk van deze mascara. Ik heb verschillende mascara’s gebruikt de afgelopen periode, waaronder de Diorshow en mijn favoriet de Collistar Mascara Invinito, maar de MAC Haute & Naughty Lash heeft ze allemaal glansrijk verslagen!

Wat een geweldige reviews hebben deze dames geschreven, ik zou er bijna jaloers op worden, wat een schrijftalent! Het is natuurlijk geweldig om te zien dat iedereen zo enthousiast heeft meegedaan, echt erg leuk!  Lieve dames, heel erg bedankt!
Het is dubbel zo leuk dat de mascara ook nog eens aan de verwachtingen heeft voldaan, maar eigenlijk had ik dat toch ook wel verwacht! MAC is natuurlijk niet voor niets één van mijn favoriete make-up merken en zoals jullie kunnen lezen is deze mascara daar geen uitzondering op!

De volgende twee mascara''s worden inmiddels ook alweer getest, de uitslag van de volgende mascara zal volgende week dinsdag verschijnen op Beautyscene! En deze week volgt er weer een oproep, ook jij maakt dus kans om mee te doen met ons testpanel! Hou het zeker in de gaten! 

Deel dit artikel
Back to top