Reviews

Budgettip: E.L.F. oogschaduwkwasten

Een tijdje geleden hebben we jullie verteld over de Nederlandse webshop van het fijne budget-merk E.L.F. Jullie zagen al eerder de nagellakjes en de single eyeshadows, maar wisten jullie ook dat ELF hele fijne kwasten in het assortiment heeft die ook nog eens een zeer vriendelijk prijskaartje hebben? Kijk snel verder!Goede kwasten zijn ontzettend belangrijk om je make-up mooi aan te brengen, maar in de Nederlandse winkels zijn goede budgetproof kwasten maar moeilijk te vinden. Gelukkig biedt het internet een goed alternatief en kan je prima terecht bij E.L.F. (afkorting voor Eyes Lips Face) voor fijne oogschaduwkwasten voor nog fijnere prijsjes.

E.L.F. heeft een aantal verschillende categorieën met bijbehorende prijsklassen. Wat de kwasten betreft is er keuze uit de Elf-collectie (EUR 1,00 per kwast), de Mineral-lijn (max EUR 5,90 per kwast) en de Studio-serie (max. EUR 5,80 per stuk). Prima prijzen, nietwaar? Voor jullie heb ik een aantal oogschaduwkwasten uit de Studio-serie getest.De Studio-lijn is de iets luxere lijn van E.L.F. en is daarom ook iets duurder dan de ''gewone'' lijn. Gelukkig zijn de producten nog steeds zeer betaalbaar en bovendien ook nog eens van prima kwaliteit. De kwasten zijn synthetisch, antibacterieel en vooraal ontzettend zacht! Ook blijven ze prima in vorm, zelfs na een wasbeurt.


Oogschaduwkwast ''C'' (EUR 4,00)

Dit is een vrij volle zachte oogschaduwkwast. Het is misschien niet helemaal te zien op de foto, maar hij is vrij groot! E.L.F. adviseert om deze kwast te gebruiken om oogschaduw uit te werken of voor smokey eyes, maar ik vind het vooral een perfecte kwast om een highlighter onder het wenkbrauwbot aan te brengen. Deze kwast doet me ook een beetje denken aan de MAC 227-kwast, maar dan in een kleinere uitvoering.Fijn schuin kwastje (EUR 4,00)
Van deze kwast ben ik niet zo heel erg onder de indruk, vooral omdat hij vrij dik is. Hij is prima om oogschaduw langs de wimperrand mee aan te brengen, maar hij is minder geschikt om bijvoorbeeld in combinatie met eyeliner te gebruiken, aangezien hij daar iets te slapjes en te luchtig voor is. Overigens kan hij wel prima dienst doen als lipkwastje!


Contourkwast (EUR 4,00)
Dit is ook een fijne kwast! Deze grote pencil-kwast is ideaal om de arcadeboog nog wat extra aan te zetten of om oogschaduw in de buitenste ooghoeken aan te brengen. Doordat de haren van dit kwastje dicht op elkaar staan is hij lekker stevig en perfect om kleur op te bouwen.


Precisiekwastje (EUR 4,00)
Dit is nog een favoriet! Laat je niet misleiden door het kleine formaat van deze kwast (hij is echt heel klein!), want deze kwast is verrassend veelzijdig. Ik gebruikte hem eerst vooral om oogschaduw in de binnenste ooghoek aan te brengen, maar even later las ik bij de beschrijving dat hij perfect is om concealer of lipstick mee aan te brengen. Daar werkt hij inderdaad perfect voor! Ik denk dat ik hiervan nog wel een tweede nodig ga hebben, want dit is echt een favoriet.


Fijn kwastje (EUR 4,00)
Dit is het kleinere zusje van het precisiekwastje en is net zo veelzijdig als de grotere variant. Ik vind ''m vooral perfect om oogschaduw mee te smudgen of om oogschaduw als eyeliner mee aan te brengen. Ook deze kwast werkt overigens prima in combinatie met concealer.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben door deze kwasten! Vaak voelen goedkope kwasten toch wat goedkoop aan, maar E.L.F. laat wederom zien dat goede kwaliteit niet per se veel hoef te kosten. Mijn persoonlijke aanraders zijn de Oogschaduwkwast ''C'', Contourkwast en het Precisiekwastje, maar door de verrassende kwaliteit van deze kwasten ben ik ook wel erg nieuwsgierig geworden naar de andere kwasten uit deze serie.

Helaas zijn de producten van E.L.F. niet verkrijgbaar in ''gewone'' winkels, maar zijn wel te bestellen bij de Nederlandse webshop. Bestellen is eenvoudig en betrouwbaar, betalen kun je met een creditcard of met internetbankieren via iDeal. Het verzenden van de producten kost EUR 6,95 (aangetekende verzending) en bestel je voor een bedrag van EUR 75,00 of meer, dan betaal je geen verzendkosten!

Deel dit artikel
Back to top