Reviews

Chanel Les 4 Ombres Prelude & Rouge Coco Etole

Vandaag laat ik jullie één van mijn favoriete make-upproducten van de afgelopen maand zien, de Chanel Les 4 ombres oogschaduw palette Prélude. Het is niet alleen mijn favoriet, maar zeker ook die van Wendy, een veelzijdig en toch neutraal palette van hele fijne kwaliteit. Kijken jullie even mee naar de foto''s? De Illusions d''ombre de Chanel collectie is een mooie, draagbare en toch best flitsende collectie, vooral door de spannende Illusions d''ombre creme oogschaduws en de metallic nagellakjes (die je in dit artikel al hebt kunnen zien).

Les 4 Ombres Prélude (EUR 47,50) is een vrij neutraal oogschaduwpalette zonder al teveel shimmers of zoiets, de pigmentatie is goed te noemen. De gebakken oogschaduws van Chanel geven altijd iets minder kleur af dan "gewone" pressed oogschaduws, daarentegen geven ze wel een prachtige glans.Bij het palette een klein boekje met tips


Is het jullie weleens opgevallen dat Chanel in de USA vierkante oogschaduws heeft in zijn Les 4 ombres? Ze brengen daar vrijwel altijd dezelfde palette''s uit, maar in de USA worden de oogschaduws niet gebakken maar gepressed. Chanel doet dit bewust naar wens van de klanten, in de USA wordt een betere pigmentatie belangrijker gevonden terwijl in Europa de klant vraagt om meer glans en minder pigmentatie. Gek he?De swatches die je hieronder zit zijn droog gemaakt, gewoon met mijn vingers en zonder basis. Zelfs de lichte kleuren zijn nog prima te zien op mijn, vrij donkere, huid. Drie van de vier oogschaduws zijn glanzend, de donkerste is wat matter, daardoor ook heel goed te gebruiken als eyeliner.

Ik heb het palette geswatched met de klok mee, ik ben linksboven begonnen.

Bij de look heb ik alle kleuren van het palette gebruikt, de één na lichtste kleur (linksonder) heb ik op mijn oogleden aangebracht, ongeveer tot aan de arcadeboog. Met mijn MAC 217 kwast heb ik vervolgens de kleur linksboven aangebracht in het buitenste deel van de arcade boog. Daarna heb ik met de kleur rechtsonder het buitenste deel nog iets donkerder gemaakt, tevens heb ik die kleur onder het oog aangebracht. Met de lichte kleur (rechtsboven) heb ik de kleuren geblend richting wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Ik heb ook nog mijn favoriete oogpotlood Caviar Ink van Bobbi Brown gebruikt, samen met de Eyes to kill mascara van Armani.Natuurlijk zijn er ook mooie lipproducten te vinden in de collectie, zoals de Rouge Coco Étole (EUR 29,00), een warme rood met een tintje brons erin die de huid direct warmte geeft. Wil je een iets opvallendere lipkleur, maar zoek je het niet in de knalkleuren? Dan is de Étole zeker een prachtige keuze. Zoals altijd zijn de Rouge Coco lipsticks goed van dekking, maar toch licht tijdens het dragen, erg fijn!

Ik ben er in elk geval heel enthousiast over, zowel over de Rouge Coco Étole als over het Prélude quad. Het quad is echt één van mijn favorieten, zo erg dat ik inmiddels al zeker twee weken dagelijks grijp naar dit palette! Dat is natuurlijk super, maar aangezien ik toch nog wel wat andere producten te reviewen heb, moet ik soms (noodgedwongen) wel even switchen!
Wat vinden jullie van het palette? Heb je het al gezien en geswatcht in de winkel? Of ligt dit palette inmiddels ook al dagelijks in jouw badkamer of op jouw make-up tafel? Ik ben benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top