Nieuws

Dahlia Noir van Givenchy, een nieuwe klassieker

Riccardo Tisci, Givenchy''s creative director heeft met de prachtige Dahlia Noir parfum wat mij betreft een echte klassieker gecreeërd. De keuze voor de "zwarte dahlia" is eigenlijk best een beetje apart, de bloem is namelijk geurloos. Maar Givenchy heeft een geur samengesteld die perfect past bij het mysterieuze, donzige en vrouwelijke van de zwarte dahlia. Heerlijk poederig en jullie weten het....daar hou ik van!

Mariacarla Boscono - het gezicht van Dahlia Noir


Dahlia Noir

is een geur die, net zoals in de mode creatie''s van Givenchy, bestaat uit tegenstrijdigheden. De geur is vrouwelijk en toch ook stoer en krachtig, kwetsbaar maar ook verrassend, maar wel bijzonder luxe en sensueel op klassieke wijze.
Die tegenstrijdigheid zie je ook terug in de verpakking, zacht poederig roze maar wel met een strakke, zwarte omlijsting die kracht uitstraalt.


De flacon is prachtig strak en lijkt bijna te zijn ontworpen door een moderne architect, tenminste zo oogt de flacon van de voorkant. Uit een ander perspectief zie je de wulpse rondingen, het vrouwelijke van de flacon komt zo prachtig naar voren. Toch oogt de flacon best mannelijk, zeker omdat deze vrij gedrongen is, toch kan er weinig twijfel over bestaan, de vloeistof is natuurlijk weer prachtige poederroze! Grappig en mysterieus detail, je ziet de naam van de geur nergens terug als de dop dicht is, pas als je de geur opent komt de naam tevoorschijn.


Francois Demachy heeft de geur samengesteld, naar wens van Riccardo Tisci, iets wat mij vreselijk moeilijk lijkt, want hoe zet je woorden & beelden nu om in een geur? Maar ik denk dat het erg goed gelukt is.
Dahlia Noir is een bloemige chypre geur, die bijzonder opent met een poederige combinatie van roos, iris en mimosa (zo heerlijk!), in het hart ruik je de eigentijdse houtsoorten en patchouli. Om de geur nog meer mysterie mee te geven zorgt sandelhout en tonkaboon voor een balm-achtig effect en warmte.

Poederige geuren zijn de trend, maar trend of niet, poederige parfums doen het volgens mij altijd goed en dat is vooral zo omdat ze comfortabel, vrouwelijk en sensueel zijn, maar dan op een onschuldige manier. Het is sensualiteit, maar dan niet "in your face" maar meer subtiel en daardoor geschikt voor heel wat gelegenheden!

Naast de eau de parfum van Dahlia Noir verschijnt er ook direct een compleet assortiment in heerlijke bad & body producten zodat je een compleet Dahlia Noir badritueel kunt uitvoeren, inclusief heerlijke geurkaars! Dahlia Noir is een geur die erg lang houdbaar is, maar je kunt de geurbeleving intensiveren door er bijvoorbeeld de bodylotion bij te dragen. Body lotion is ook altijd een prima methode om je ''s avonds of ''s nachts mee te parfumeren....tenslotte wil je ''s avonds na het douchen ook lekker ruiken.....wie weet kun je er nog iemand mee verleiden?


 De complete Dahlia Noir lijn ligt vanaf eind augustus in de winkels zoals de Bijenkorf, Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en Sephora. Online kun je de producten prima shoppen bij Parfumerie.nl (met wat extra korting)! Dit zijn de adviesprijzen:

  • eau de parfum 30 ml EUR 57,50
  • eau de parfum 50 ml EUR 82,00
  • eau de parfum 75 ml EUR 99,50
  • geurkaars 400 gram EUR 57,50
  • shower gel 200 ml EUR 36,50
  • body milk 200 ml EUR 41,50


Wil je nu echt iets heel bijzonders? Dan heeft Givenchy een speciale, limited edition van Dahlia Noir, verpakt in een Baccarat flacon en een zwart gelakte koffer bekleed met spiegels. Er worden slechts 200 flacons gemaakt, allemaal genummerd en voorzien van een pittig prijskaartje van EUR 1.625,00 (nee, dat is geen typfoutje).Hebben jullie Dahlia Noir al getest? Staat hij al op jullie wishlist? Hou je van poedrige geuren? Dan moet je echt snel gaan testen, je zult (net als ik) zeker verliefd worden op deze warme, vrouwelijke geur die perfect past bij het onstuimige weer van de herfst!

Deel dit artikel
Back to top