Nieuws

MAC make-up artist Elke Willemen doet verslag van NYFW - deel 1

Vandaag begint in New York Fashion week, een week lang presenteren de grote namen op het gebied van fashion hun trends voor voorjaar & zomer 2012. Naast fashion zijn de ogen ook zeker altijd gericht op de make-up trends. De senior make-up artist van MAC Cosmetics Benelux, Elke Willemen is ook aan het werk en doet in Nederland exclusief voor Beautyscene verslag! Vandaag haar eerste verslagje, kijk snel verder!

Maandag 6 september 2011

Na een lange reis ben ik goed aangekomen, in het vliegtuig deze keer geen filmpjes die je kan kiezen, maar gelukkig heb ik een goed boek bij me van Saskia Noort ‘Nieuwe Buren’ dwarsligger (super handig onderweg) heb het bijna helemaal uitgelezen tijdens het vliegen.

Na een vliegtuigvlucht ben ik meestal een beetje ‘woosy’ en gedeshydrateerd, dan hou ik zo van een Vita Coco watertje voor instant rehydratatie!! Mmm voel me al snel weer wat fitter.. . Eventjes over 5th Avenue lopen, me even verlekkeren op de Abercrombie & Fitch en Hollister mannen, rrrraaauuuuww.. wat een lichamen, verder doorgelopen voor even de gezellige drukte van Times Square op te snuiven, zulke bilboards en lichtreclames, mensen om je heen houden je wel wakker, zo voel je die jetlag helemaal niet.Dan krijgen we toch een hongertje en heb ik zin in Sushi, het Empire Hotel waar ik verblijf zit juist aan het Lincoln Centre en er vlak tegenover zit een schattig Sushi eettentje, die gaan we uitproberen.. heerlijk die eda mame en een king crab speciality roll, ben verzot op groentjes en gezond eten, dan voel ik dat mijnn lichaam me dankbaar is en me energie geeft. Die avond is er op het pleintje aan het Lincoln Centre een projectiedoek waarop een opera afgespeeld worden, super serene sfeer, iedereen staart gepassioneerd en geëmotioneerd naar het doek. Ik blijf eventjes mee in dat sfeertje hangen om daarna naar mijn kamer te gaan, dan toch eindelijk mijn koffer uitpakken, me installeren voor de volgende 11 nachten hier. In mijn achterhoofd blijf ik ook al ideetjes verzinnen en op te slaan voor de make-up look van Lenny Leleu, waar ik hier key Artist voor mag zijn!! Onwaarschijnlijk spannend en geweldig....het thema Gangs of New York, hedendaagse bendes en de "revolutie van de U.S.A."

Dinsdag 7 september

Heb vele uurtjes geslapen, na al de drukte van afgelopen zondag (Grazia PC Hooftstraat Show in Amsterdam) en de intensieve reisdag, van harte welkom om even bij te slapen. Het weer zit vandaag iets minder mee, beetje druilerig, maar dus ideaal weertje om in het park te gaan lopen. Met mijn drukke en onvoorspelbaar schema/agenda is het vaak moeilijk om in een sportclub te zitten, dus proberen we toch wat te lopen om onze conditie wat op peil te houden. Geweldig gewoon, voel me net een ‘local’ om hier tussen al die New Yorkse joggers mee te lopen in Central Park, ik hou echt van de natuur, zo ontspannend. En zoveel mensen in the big Apple met een hond, dan wou ik dat mijn woefie Mystral (witte herder) bij me kon zijn, hij zou zijn hartje hier nogal kunnen ophalen. Daarna een verkwikkende douche en naar de ontbijtzaal, en goodmorning America, haha de lieve goeduitziende ober kan nog eens zingen ook, daar wordt een mens toch vrolijk van zo ’s ochtends.
Vanavond hebben we meeting in de M.A.C Pro Store 7W 22nd Street. Dan krijg ik mijn schema.. ben razend benieuwd!!! Het bleef hier maar regenen, niet normaal, een hele dag lang.. dus ben even kort gaan shoppen tot ik helemaal doorweekt was, terug naar ’t hotel. Mailtjes gedaan, beetje op facebook,.. munttheetje drinken om het warm te krijgen.Om 19u begon de meeting, heb het geavontuurd om met de metro te gaan, ging allemaal vlotjes. De M.A.C Pro Store is bijna geheim, je moet er aanbellen, aan de buitenkant van het gebouw zie je niets. Op het 2de verdieping kom je zo in deze mooie Pro Store terecht en kan je in alle privacy (vooral als je een beroemdheid zou zijn) shoppen en je laten adviseren, opmaken. Gordon Espinet begon de meeting met een hartelijk welkom, ook aan de nieuwe gezichten die de eerste keer mee aan NYFW mogen deelnemen, waaronder mezelf dus.
Dan kwamen de mensen van Product Development uitleg geven over de nieuwe producten, altijd zo geweldig interessant, en ook de nieuwe collecties van volgend seizoen zien. De kleuren voor de lente/zomer zijn vooral ‘dirty’ dus vuile kleurtjes, vuil goud, zilver, bruinkoper, roze, paars, blauwig, en naast deze vuilere kleurtjes in sterk contrast de hele heldere intense kleurtjes van oranje, paars en roze.
En we brengen ook nieuwe skincare uit een uitbreiding van de Mineralize collectie in skincare. Ga deze zeker ook op mezelf uittesten, zalig.Hou ook zeker de M.A.C Cosmetics site tijdens de fashion weeks goed in de gaten, er komen ook weer nieuwe filmpjes op, tips & tricks van Senior Artists, maar ook inspiratie filmpjes van de ontwerper. En toen kregen we ons rooster.. tijdens NYFW sponsoren we ook vaak opkomend talent, waaronder onze Belgische ontwerpster Lenny Leleu, en bij haar ben ik Key Artist, dus mag ik de make-up look bij haar collectie ontwerpen. Hoe geweldig toch allemaal. We doen maar liefst 96 show met M.A.C op 9 dagen!!! Wauw. Dus voor mij twee shows per dag en soms nog een test erbij. Als Test Artist ga je mee met de Key Artist om de nieuwste producten te laten zien en de laatste trends, want de key artist is niet altijd een M.A.C make-up artist. De Test Artist is ook verantwoordelijk voor de facechart van de show. Een test kan vrij snel en vlot verlopen, maar kan ook uren en uren duren, vaak ook afhankelijk van de wensen van de stylist in samenspraak met de ontwerper, de look van haar en make-up kan vaak alle kanten opgaan en enorm verschillen.


Bij mijn schema o.a. Alexander Wang, Jason Wu, Tommy Hilfiger, Lenny Leleu, Diane Von Furstenberg…. Ik heb een druk maar een interessant schema, allemaal sterke designers. Ben blij, wordt super intens maar heb er wel zin in. Morgenvroeg begin ik als Test Artist bij Lyne Desnoyers (Executive Director of Make-up Artistry Globally) voor de show van Supima, dus nog even men kit aanvullen met de nieuwe spullen en daarna men bedje in, totaal gewicht make-up kit: 26kg!
Hopelijk hoeven we niet teveel trappen te lopen met de kit.
Thanks, Elke! Ik kijk heel erg uit naar jouw volgende verslag, heel veel succes en laat ons vooral de nieuwtjes zien! En natuurlijk de mooie looks die je ongetwijfeld gaat maken!

Bron foto Times square

Deel dit artikel
Back to top