Nieuws

Look met Kanebo, Bobbi Brown, MAC & Clinique

Kanebo/Sensai is een merk dat jullie eigenlijk nog nooit op Beautyscene hebben gezien, vandaag maken we dan ook meteen een inhaalslag met een review van enkele producten samen met een look.
Kanebo/Sensai is een van oorsprong Japans merk huidverzorging en make-up, het behoort zeker tot het luxe segment ofwel de high-end brands. De producten zijn zeer hoogwaardig en kwaliteit staat bij Sensai bovenaan, kijken jullie even mee?

In alle producten van Sensai staat de Koishimaru zijde centraal, een ontdekking gedaan door Sensai bij het bekijken van de handen van de Japanse zijde-spinsters. Deze vrouwen hebben bijzonder mooie, jeugdige handen omdat ze constant in aanraking komen met de zijde. Deze zijde vind je terug in vrijwel alle Sensai producten, het is de basis die zorgt voor de benodigde hydratatie.

 
Ik heb verschillende Sensai make-up producten uitgeprobeerd en ben van een aantal producten inmiddels een hele grote fan. Zo heeft de Smoothing Water Make-Up Base Foundation (EUR 40,00) er echt voor gezorgd dat ik iedere dag een foundation basis gebruik. Het is een hele lichte, vochtregulerende transparante basis die echt zorgt dat foundation beter op zijn plaats blijft.

De nieuwe foundation Fluid finish lasting finish (EUR 40,00) is een semi-matte, vrij dekkende foundation die i.c.m. de basis echt de hele dag perfect op zijn plaats blijft. De finish is echt fluweelachtig en blijft de hele dag mooi mat (maar niet extreem mat). De foundation voelt fris aan op de huid en dat gevoel blijft de hele dag.

Om de foundation nog beter houdbaar te maken kun je deze licht afpoederen met Loose Powder (translucent) (EUR 43,00), een hele fijne, lichtgele/bijna witte poeder die makkelijk is aan te brengen met de bijgeleverde puff of eventueel met een grote poederkwast. A little goes a very long way. je hebt echt maar heel weinig nodig voor een iets minder glimmende finish en een betere houdbaarheid. De poeder heeft geen witte finish en is niet overdreven mat, de poeder heeft geen geur.
 


Sensai heeft ook oogschaduws, ik heb een mooi paars Eye shadow palette (ES04 EUR 43,00) gebruikt dat 4 kleuren heeft in verschillende texturen. De pigmentatie is in orde, al is deze niet extreem verrassend. De donkere paarse kleur is het meest gepigmenteerd. De kleuren laten zich met een oogschaduwkwast makkelijk opbrengen en blenden. De houdbaarheid van de kleuren is gewoon goed, met een basis blijven de kleuren prima op zijn plaats.Sensai heeft ook een Silky highlighting powder (EUR 40,00), maar eerlijk gezegd ben ik daarvan niet bijzonder onder de indruk. De poeder heeft een hele lichte glans, niet voldoende voor een echte highlight op wangen of boven wenkbrauwen.


The Lipstick van Sensai is echt het topproduct van hun lijn en dat mag ook wel met een prijs van EUR 55,00! Het is dan ook niet zomaar een lipstick, het is een lipstick met een anti-aging werking. Door de Golden Phyto wordt de micro-circulatie gestimuleerd waardoor de lippen iets voller lijken en door gouddeeltjes in zijde krijgt de lipstick een prachtige glans.
De Mahoso die ik heb gebruikt is een koraal oranje kleur met een zeer goede pigmentatie, de lipstick is vrij stevig van structuur en daardoor heel precies op te brengen. Op de lippen voelt de lipstick zijdezacht en heel licht, je voelt bijna niet dat je hem draagt. De kleur is heel lang houdbaar op de lippen, een kopje thee of kofiie met een koekje overleefd hij prima. Sushi eten met deze lipstick op gaat ook prima! Ik ben inderdaad behoorlijk impressed, maarof deze lipstick EUR 55,00 waard is? Ik vind van niet, zeker niet omdat de verpakking ook niet bijzonder luxe of extreem mooi is. Er zijn trouwens heel wat kleuren, dus je vindt zeker iets wat je mooi vindt.Ik heb alle producten op de bovenste foto gebruikt om de look hieronder te maken, een mooie basic look met het paarse oogschaduwquad en de koraal-oranje lipstick. Persoonlijk vind ik die iets minder passen bij de blush die ik draag, maar ja....soms doe je iets waarbij je je later afvraagt, waarom? En ach, het ook weer niet zo''n ramp, ik draag alleen meestal iets koelere kleuren op mijn lippen als ik een paarse blush op heb.Naast de producten van Kanebo heb ik ook nog de volgende producten gebruikt:

De producten van Kanebo/sensai vind je o.a. bij Parfumerie Douglas en andere luxe parfumerieën, afgelopen weekend viel mij op dat bij Selfridges Sensai een prominente plaats heeft op de beauty afdeling, om maar even aan te geven hoe luxe dit merk is. Eerlijk gezegd straalt het dat niet echt uit omdat de verpakkingen nogal basic zijn en je het merk ook niet vaak voorbij ziet komen in de media. Maar het is zeker de moeite waard!

Wat vinden jullie van Sensai? Gebruiken jullie ook producten van dit merk? Misschien heb je nog tip voor ons? We zijn namelijk ook nogal benieuwd naar de skincare van dit merk. En zou jij EUR 55,00 betalen voor een lipstick?

Deel dit artikel
Back to top