Nieuws

MAC's Elke doet exclusief verslag van NYFW - deel 2

Exclusief voor Beautyscene.nl doet MAC Benelux''s senior make-up artist Elke Willemen verslag van haar werk en belevenissen tijdens New York Fashion Week. Elke werkt backstage mee aan prachtige shows zoals die van Alexander Wang, Tommy Hilfiger en Diane von Furstenberg, haar belevenissen zijn zeer inspirerend, kijken jullie mee naar deel 2?

woensdag 7 september 2011
de hysterie gaat van start om 11u eerste test voor Supima, key artist is onze Director of Make-up Artistry Lyne Desnoyers. We zitten nog geen 10 minuten in de taxi en.. een andere taxi rijdt op ons in, een stevige bult in onze taxi, wat blijkt, de andere chauffeur was in slaap gevallen!? Kan je dat geloven, goodmorning NY.

Lyne Desnoyers

Bij Supima zijn het heel vriendelijke mensen en ze weten wat ze willen qua look, dus dit zou wel eens vlotjes kunnen gaan. Ik help Lyne haar make-up kit uit te zetten, en zoals je al eens kan voorhebben als je reist een pigment dat open is gegaan en dus het hele tasje onder Melon Pigment. Dus alles schoonmaken, leuke bezigheid :-s. Een uur gaat voorbij, nog steeds geen model.. vaak lopen de modellen van de ene casting naar de andere, van de ene test of show naar de andere, dus soms moet je gewoon even op de modellen wachten voor je kan beginnen. Qua look kan ik weinig vertellen aangezien de show morgen is, alsook foto’s kan ik op tests niet nemen. Maar kan je al wel vertellen dat Lyne koos voor een mooie Lipstick Innocence Beware (lente collectie) een zacht mooie rozige lippenstift. De nieuwe Metal X Fusion Gold als basis voor de oogschaduw geeft een oplichtend effect onder een smoky eye.

Na de test ga ik langs in de Pro Store om tussen de twee tests door producten voor het make-up team te gaan halen.

 enkele facecharts van de artists in de Pro Store

Snel terug de taxi in voor de test van Tommy Hilfiger Menswear and Womanswear met Diane Kendal als key artist. Zij is echt een lieve warme dame, fijn om mee te werken. De Cremeliner in Black tussen de bovenste wimpers geeft onmiddellijk extra diepte aan de make-up.. ook hier kan ik weinig laten zien of weten over de make-up. Het is steeds leerrijk om een andere make-up artist aan het werk te zien en ook eens te neuzen in hun kit. Diane heeft er ook een enorme bij, geweldig.
Diane Kendal


 ’s Avond ben ik vrij dus ga ik eten shoppen in Whole Foods supermarket, ik vind dat super om in een supermarkt in ’t buitenland rond te hangen en te zien wat ze er zoal hebben. Hier heb je zo de contrasten tussen of vet eten of onwaarschijnlijk gezond. Dus uit curiositeit heb ik Brad’s Raw Leafy Kale gekocht.. speciaal, maar niet slecht. Altijd in om eens iets nieuws te proberen.
hoe inspirerend kunnen de kleuren en vormen zijn

Morgen start ik met Supima show en daarna terug een test met Diane Kendal voor Alexander Wang


Inmiddels hebben we de resultaten van de shows al voorbij zien komen, het zag er supergoed uit! We zijn erg benieuwd naar jouw verdere belevenissen, Elke! Heb je nog iets meegekregen van de herdenking van 10 jaar 9/11?

Alexander Wang - foto Style.com
Deel dit artikel
Back to top