Nieuws

MAC's Elke doet exclusief verslag van NYFW - deel 3

Exclusief voor Beautyscene.nl doet MAC Benelux''s senior make-up artist Elke Willemen verslag van haar werk en belevenissen tijdens New York Fashion Week. Elke werkt backstage mee aan prachtige shows zoals die van Lenny LeLeu, Tommy Hilfiger, Diane von Furstenberg, en verliest ondertussen haar BlackBerry, kijken jullie mee naar deel 3?

Elke aan het werk bij Alexander Wang (foto via MAC Tumblr)

Zondag 11 september 2011
Wat een dag… Lig nu in bed, moet er morgen vroeg terug uit. Het was een intensieve dag vandaag, het begon met de test look voor Lenny Leleu, samen met men collega Amber, Senior Artist Nieuw Zeeland gingen we naar de locatie met de taxi. Nog snel een koffie to go gaan halen, en dan besefte ik, ai, waar is mijn Blackberry???? Aiaiaiai vergeten in de taxi, met betalen enzo uit mijn handen in de zetel gevallen. Damn, even vloeken, maar we moeten voort. We ontmoeten de lieve, sympathieke Lenny ze weet ons te zeggen dat we op het 5de verdiep zitten, maar zonder lift… mmm dus een kit van 25kg make-up naar boven sleuren, is deze zondagochtend al stevig beginnen dus. Maar ok, vol goede moed de trappen op. Daar zitten we te wachten op het model, en wat blijkt ze heeft zich overslapen. Een uur later dan afspraak komt ze erdoor, maar heb nog maar drie kwartier de tijd voor ik moet vertrekken naar de Diane Von Furstenberg show. Ok , dus de make-up moet er eigenlijk van de eerste keer direct goed opzitten.. dan komt ze er door, Lenny vond de make-up snel goed, dus dat was heel leuk. Snel foto’tje nemen, Amber neemt notities van de producten en doorgaan.

Bij de Diane Von Furstenberg show is James Kaliardos de key make-up artist, wat een leuke inspirerende man, schitterend!


Hij vertelt eerst hoe hij en Diane vrienden zijn en hoe ze met haar Belgische roots hier in New York, naar eigen zeggen als een jonge prinses toekwam. Ze motiveerde dan ook de modellen om zich steeds als een prinses te voelen, dan straal je dat extra’tje uit. De inspiratie voor de collectie is het Afrika van vandaag. De kleuren zoals bij een safari, alsof je op een giraf rijdt en versmelt met de kleuren van de giraf.. hihi, zalig toch, lekker Amerikaans.. dus we gaan voor kaki, oker, zand, moerassige kleuren met Cream Colour Bases. Crèmes versmelten mooi met de huid. Iedereen houdt echt van de make-up, iedereen spreekt ervan, dus dat zit alvast goed.

We hebben de modellen in haar moeten doen, dus half op onze knieën gaan we ervoor. Arizona Muse heb ik mogen opmaken, heb haar vorig seizoen bij ELIE SAAB in Parijs ook mogen opmaken, ze is een schatje!! Alleenstaande moeder en een zachtaardig karakter.
Arizona Muse - foto Gorunway.com

De show verloopt vlot, Diane heeft een moadboard opgehangen met: “BE STRONG, BE BEAUTIFUL, BE YOU!!!’ schitterend he, de modellen werken ook graag voor haar. Net voor ze de catwalk opgaan sprayt Diane hen nog parfum op (haar eigen parfum DvF, binnenkort ook bij de Nederlandse Sephora). De kledij is ook geïnspireerd op de drapages die de Afrikaanse vrouwen zo goed kunnen, de prints zijn wat uitvergroot, vrouwelijk elegant, klassiek ogend en toch comfortabel om te dragen.


Daarna blijven we op dezelfde locatie in het Lincoln Theater om Tommy Hilfiger te doen. Diane Kendal is key artist, daar heb ik de test ook mee gedaan.
Hanne Gaby in de line-up

Hier is de inspiratie de schoonheid van de modellen in de verf zetten, dus mooie huid, highlights en warme kleuren zoals de nieuwe (SS12) Extra Dimension Eyeshadow in Havana. Modellen beginnen me ook al te kennen, ‘hi, you did my make-up yesterday, right? ‘ dat is wel leuk, ze appreciëren je echt voor wat je doet. Hanne Gaby was er op beide shows weer en ook de lieve Limburgse Maud was ook van de partij. En de Nederlandse Melissa T. was er ook bij, zij herkende me ook van Haute Couture in Parijs, gezelligheid :-). Morgen calltime om 7u voor Carolina Herrera en daarna Reem Acra. ’s Avonds hebben we ‘family diner’ met M.A.C.


Wat lijkt het mij een feest om hierbij te mogen zijn, dat is toch de droom van iedere make-up artiest? Ik ga echt mijn best doen om bij de komende N.Y.F.W. ook in New York te zijn, wie weet lukt het wel om ook backstage verslag te doen? Thanks, Elke!! Jouw verslagen zijn werkelijk super om te lezen, keep up the good work!

Deel dit artikel
Back to top