Reviews

Lancôme Visionnaire LR 2412 serum - review

Onlangs heeft Lancôme een nieuw, revolutionair serum op de markt gebracht, dat niet alleen in naam maar ook in resultaten behoorlijk vernieuwend is. Visionnaire L 2412 is een compleet serum dat alle wensen (op huidverzorgingsgebied) vervult, het zorgt voor een minder zichtbare poriën, uitgewiste rimpels en oneffenheden die vervaagt worden. Lezen jullie verder voor mijn review?

Een serum zoals de Lancôme Visionnaire L2412 bedenk je niet zomaar, dat lukt zelfs een toonaangevend huidverzorgingsmerk als Lancôme niet. Daar gaan zeker wat jaren aan research aan vooraf in de Research laboratoria van Lancôme. De kennis en techniek gaat ook op dit gebied met de jaren vooruit en daar profiteren wij, consumenten, weer van! 

Maar wat maakt dit serum nu zo bijzonder? Dat is een molecuul met de naam (ofwel het nummer) 2412. Een molecuul dat een belangrijk natuurlijk proces nabootst, nl. het vermogen dat planten hebben om zichzelf te herstellen nadat ze schade hebben ondervonden. Planten gebruiken het molecuul jasmonzuur, dat signalen uitzendt naar die delen van de plant die hersteld moeten worden, waarna het beschermingssyteem in werking wordt gesteld.

Wij zijn natuurlijk geen planten, maar toch heeft onze huid wel degelijk een beschermings- en herstelsysteem, het heeft alleen soms wel wat motivatie nodig! Voor die motivatie zorgt nu het molecuul 2412, een molecuul dat zo klein en bijzonder van vorm is, dat het in alle lagen van de huid doordringt en precies daar waar het nodig is, signalen afgeeft! Maar daar blijft het niet bij, want doordringen in de huidlagen is niet voldoende, het gaat natuurlijk ook om de werkzame stoffen daar te brengen waar ze hun werk moeten doen.

Dat doet dit piepkleine molecuul, de werkstoffen komen in de diepste huidlagen en werken zo van binnenuit aan het herstellen van de huid. Dat houdt ook in dat je  de werking van dit serum niet direct binnen een week gebruik zult opmerken, daar gaat natuurlijk wel enige tijd overheen, hou een termijn van zes weken aan voor het uiteindelijke resultaat.

Over de werkzame stoffen is het persbericht wel een beetje vaag,  dat maakt het erg lastig om er iets over te zeggen. Wat wel opvallend is, op de ingrediëntenlijst vind je alcohol als 2e ingrediënt en dat is eigenlijk niet zulk goed nieuws. Alcohol is toch een stof die de huid meer slecht dan goed doet, verrassend dat zo''n ingrediënt dan toch wordt opgenomen in een "state of the art" product als Visionnaire.

Zes weken ben ik het product nog niet aan het testen, dat is ook vrijwel onmogelijk om te doen gezien het aantal producten dat we nog voor jullie moeten testen. Maar natuurlijk kan ik wel wat vertellen over het gebruik van het Lancôme Visionnaire L2412 serum.

Het is een serum dat gebruikt kan worden bij alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. Ook kan het serum gebruikt worden rond de ogen, iets dat soms wordt afgeraden bij serums i.v.m. de hoge concentratie werkzame stoffen. Je kunt het serum zowel ''s ochtends als ''s avonds aanbrengen en dat is ook precies wat ik heb gedaan.
Na het reinigen van de huid in de avond, nog voor mijn nachtcreme bracht ik een pompje serum aan op de huid. Het serum is vrij dun (zoals vrijwel ieder serum), is wit/roze van kleur en heeft een verfijnde, frisse bloemengeur.  Het laat zich eenvoudige verdelen over de huid en zorgt direct voor een zijdezachte, niet plakkerige finish en voor een subtiele glans, mede door de toegevoegde mica-deeltjes. Die deeltjes zijn puur decoratief en zorgen vooral voor de gezonde "glow" doordat ze het licht vangen en reflecteren. Hierdoor oogt de huid direct mooier en gladder, maar dit is ook wel een beetje gezichtsbedrog, de fijne lijntjes zijn echt niet ineens verdwenen.

In de ochtend gebruik ik het serum onder mijn dagcreme, het serum laat zich goed combineren met het gebruik van make-up. Door de mica-deeltjes straalt de huid vooral overdag heel mooi, maar eerlijk gezegd verdoezel je dat weer als je er make-up overheen draagt.
Het serum maakt mijn huid mooi glad en licht glanzend, ik zie na twee weken gebruik zeker een verschil in de grootte van mijn poriën, die zijn fijner van structuur. Dit kan trouwens wel een gevolg zijn van de alcohol in het serum, maar of dit daarnaast nog andere positieve effecten heeft, betwijfel ik.

Conclusie:
Lancome Visionnaire L2412 is een prettig serum dat fijn in gebruik is en geschikt voor alle huidtypes. Omdat het een serum is dat de huid zou herstellen vind ik het een serum dat meer geschikt is voor een huid die al wat beschadigd is, dat kan zijn door ouderdom (fijne lijntjes), door zonneschade (pigmentvlekken) of door littekentjes & rode vlekjes (acné). Deze beschadigingen zullen vooral onstaan naarmate je wat ouder bent, dus voor een jonge huid vind ik dit serum minder geschikt. Ik zou dan persoonlijk kiezen voor Lancome Genifique, een serum dat de jeugdigheid in de huid vasthoudt en probeert terug te krijgen. Je kunt de twee serums trouwens ook naast elkaar gebruiken.
Toch zet ik wel wat vraagtekens bij het gebruik van alcohol in dit serum, zeker bij een gevoelige huid is dit serum misschien niet de beste keuze.

In mijn huidverzorgingsroutine is een serum echt onmisbaar (lees ook dit artikel eens), ik kies een serum op basis van hetgeen mijn huid op een bepaald moment nodig heeft. Visionnaire L2412 is zeker een serum dat op mijn plankje blijft staan in de badkamer!

Lancôme Visionnaire L2412 is momenteel verkrijgbaar bij de vaste Lancôme verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora en De Bijenkorf. Er zijn twee formaten te koop:

Deel dit artikel
Back to top