Nieuws

Review: Essence NATvenTURista collectie

De NATvenTURista collectie van Essence bevat een selectie make-up producten en daarnaast een heel leuk assortiment aan accessoires waarover jullie in dit artikel meer kunnen lezen. Ik moet jullie bekennen dat ik de accessoires nog niet heb kunnen ontdekken bij één van de verkooppunten, maar wie weet gaat dat nog gebeuren.

Ik kan jullie wel alvast een aantal make-up producten laten zien. Laat ik eens beginnen met de producten waar ik persoonlijk niet zo heel enthousiast over ben: De nagellakjes (EUR 1,79). Dat is op zich jammer, want toen de beelden van de collectie arriveerden was ik meer dan enthousiast en met de mooie kleurtjes van de Ballerina Backstage collectie in mijn achterhoofd had ik er echt ‘zin in’.


V.l.n.r: Barefoot through the moss, Mother earth is watching you , You''re my dragonfly, Sugar  en Chrip, Chirp!

Zo fijn als de Ballerina Backstage nagellakjes aanbrengen, zo lastig brengen de nagellakjes uit de NATvenTURista collectie aan. Ik vind de brush te breed en te hoekig waardoor ik lastig ronde lijnen rondom m’n nagelriemen kan creëeren en daarnaast hebben de lakjes allemaal erg veel laagjes nodig om een klein beetje dekking te geven.

Daarnaast lijkt het alsof de nagellak tijdens het aanbrengen een soort schifting doormaakt waardoor het eruit ziet alsof er olie op mijn nagels ligt. Alsof je nagels lakt op een nagel die net is ingesmeerd met olie. Enfin, uiteindelijk kan ik dit verhelpen door veel (minimaal 3) laagjes aan te brengen. Hieronder de kleurtjes op een rijtje.

Barefoot through the mossMother earth is watching youYou''re my dragonfly, SugarChirp, Chirp!De Baked eyeshadows (EUR 2,79) zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleursamenstellingen. Barefoot through the moss heeft een groene basis, Mother earth is watching you is wat meer roze/zalm en Chirp, chirp! bevat een combinatie van zilvertinten.De oogschaduws zijn licht, maar lekker zacht en compact in gebruik en hebben ondanks de lichte en natuurlijke kleuren een prima pigmentatie. Absoluut uitstekend wat betreft de kwaliteit/prijs verhouding. De eyeshadows zijn trouwens prima te gebruiken als highlighter!V.l.n.r: Mother earth is watching you, Barefoot through the moss en Chirp, chirp!


Tot slot ligt hier de Blush stain (EUR 2,99) in de kleur You''re my dragonfly, sugar voor mij. Dit is wat mij betreft de topper uit de collectie. In eerste instantie ziet de koraalkleurige blush stain en misschien wat heftig uit qua kleur maar bij het aanbrengen ben je naar alle waarschijnlijkheid al snel overtuigd. De structuur is buitengewoon romig en heeft wel iets weg van een lippenbalsem.De stain is uitermate goed te blenden en het eindresultaat is een lief, natuurlijk blosje, exact hetgeen dat de naam van de collectie doet vermoeden.

Conclusie: Ik heb gemengde gevoelens over de NATvenTURista collectie van Essence. Dit komt waarschijnlijk deels omdat mijn enthousiasme positief gewekt was na het zien van de eerste promoafbeeldingen en de toch wel teleurstelling van de nagellakjes die het voor mij simpelweg niet ‘doen’.

De eyeshadows en de blush zijn wel enorm leuk dus dat zorgt ervoor dat de collectie toch zeker een collectie blijft waar je wel even naar ''moet'' kijken wanneer je bij Kruidvat naar binnen koopt. De limited edition NATvenTURista trend collectie is (zoals altijd) tijdelijk verkrijgbaar, op is dus op.

Deel dit artikel
Back to top