Nieuws

MAC's Elke doet exclusief verslag van NYFW - deel 5

Exclusief voor Beautyscene.nl doet MAC Benelux''s senior make-up artist Elke Willemen verslag van haar werk en belevenissen tijdens New York Fashion Week. Elke werkt backstage mee aan prachtige shows zoals die van Carolina Herrera, Reem Acra en is Key artist voor Lenny Leleu! Kijken jullie mee naar deel 5?

Dinsdag 13 September

En vandaag was het een interessante dag... Misschien omdat het de 13de was. Vanmorgen begonnen bij Lenny Leleu, als key artist, dus beetje spannender dan de andere ochtenden. Toen we aankwamen was de ruimte nog volledig leeg, er moest nog veel gebeuren, stoelen, goodiebags, schoenen afwerken, backstage creeren, tafels voor onze make-up ruimte waren er nog niet. Maar het eerste model was deze keer wel mooi op tijd, dus kon ik met de demo starten.

De inspiratie heb ik jullie gisteren verteld, het moest er een beetje ''off'' uitzien, beetje vuil, vanop straat rond te hangen dus heb ik vooral gewerkt met koele kleuren zoals Copperplate en Coquette matte oogschaduws.

De focus was de nieuwe zilveren Extra Dimension Eyeshadow (SS12) Warm Thunder. Boven de wenkbrauwen, een veeg ervan op de lip, op de oogleden en als blush de grijzige oplichtende poeder. Zag er best cool uit. Aan de lichamen was er ook wat werk, Lenny heeft vooral een swimwear lijn dus heel het lichaam moest er perfect uitzien.


De ontwerpen zagen er heel goed uit, mooie vormen en leuke samenwerking met Converse, die had ze leuk opgesmukt. De show zelf liep qua line-up en muziek nog niet heel vlot, maar denk wel dat het er frontstage allemaal goed uitzag, zeker aan het applaus te horen. Jammer dat we de show zelfs nooit te zien krijgen. Wij houden steeds een oogje in''t zeil dat alle modellen er perfect blijven uitzien ook na een kledingwissel.

Voor het eerst had ik ''s middags enkele uurtjes vrij, dus kon ik eens uitgebreid lunchen, daarna ben ik in Central Park gaan liggen. De temperatuur was zalig en ben er zowat half in slaap gevallen, heerlijk zo even ontspannen en ontsnappen van alle drukte.

De show van RAD by Rad Hourani stond ''s avonds op het programma, hij is echt perfectionistich en wou dan ook ultra super perfecte huidjes bij de modellen met heel subtiel een beetje Mixing Medium Shine de huidjes moesten ook allemaal dezelfde finish en ondertoon hebben.

Het licht in de make-up ruimte (hun kantoorruimte) was dus helemaal niet duidelijk, het licht bij de runway was onwaarschijnlijk onverbiddelijk en en liet elk foutje zien. Dus na de rehearsal moesten de meeste modellen een aanpassing krijgen en sommige helemaal herdaan worden.

Opvallend, mannenschoenen met hakken bij RAD
 
Op het einde kreeg ik van de key artist Luc Bouchard een model waar de make-up volledig van herdaan moest worden. Ik had nog 15 minuten!! En zij had een slechte huid, veel ontstekingen en heel gevoelige ogen, en ocharme blijkbaar hadden ze haar make-up al twee keer gedaan. Ik kreeg ze dus op mijn stoel, wat wel leuk was want de key artist had er alle vertrouwen in dat ik haar beeldig kon maken. En ik hou ook van zulke uitdagingen, soms is een ultra naturelle look moeilijker dan een full on make-up. Elk detail en kleurverschil is belangrijk. I love it, en heb haar net op tijd af gekregen en ze zag er goed uit, dus de dag toch heel positief afgesloten.

Catering was er niet echt dus ben me nu aan''t afvragen of ik nog zou dineren, maar het is al best laat... Morgen start ik pas om 10u30, dus dat is wel luxe.


Hectische dagen voor Elke, maar volgens mij wel erg bijzonder en leerzaam om mee te maken. En die ervaringen gebruikt Elke dan vervolgens weer om de make-up artists van MAC in Nederland en België te trainen, zodat ze ons deze fijne tips en trucs kunnen vertellen! Ik hou ervan! Werk ze nog, Elke!

Deel dit artikel
Back to top