Reviews

Verleng je zomerse kleurtje en behoud je zomergevoel!

We hebben de laatste zomerse dagen inmiddels wel gehad en over iets minder dan een week zal de herfst officieel beginnen. Tja, ik vrees dat het er nu toch echt op zit! Om je te helpen je zomerse gevoel nog een klein beetje te behouden heb ik een paar fijne producten op een rijtje gezet. 


Veel dames duiken na de zomer graag even onder de zonnenbank om hun kleurtje te behouden, maar aangezien dat niet al te best is voor je huid kan je dat beter niet doen. Gelukkig zijn er talloze producten verkrijgbaar die juist niet slecht zijn voor je huid en je toch een fijn zomers tintje geven, zelfs wanneer de zon het af laat weten!

Ik ben zelf ''gezegend'' met een zeer lichte huid wat in mijn geval ook betekent dat ik in de zomer nauwelijks verkleur (los van een rood verbrande huid). Ik vind dat helemaal geen probleem, want zelfbruiners zijn een perfect alternatief! Ook wanneer je al een kleurtje hebt is een zelfbruiner erg fijn, aangezien het je tint nog iets zal versterken en jou nog even langer een zomers gevoel geeft. Wees trouwens niet bang dat je oranje uit zal slaan, want de zelfbruiners van tegenwoordig geven een geweldig natuurlijk resultaat zonder ''wortel-effect''.


Designer Skin is misschien nog niet heel bekend in Nederland, maar heeft een aantal zeer interessante zelfbruiners in het assortiment. Zo is Gorgeous Gams Ultra Dark Luminous Leg Bronzer (EUR 29,95) een product dat speciaal is ontwikkeld voor de benen. Uiteraard zorgt hij voor een mooi bruin tintje, maar zou daarnaast de benen iets verstevigen en ook de haargroei doen afnemen. Dat is natuurlijk nooit verkeerd! De Just Say Yes Self Tanner (EUR 24,95) is juist weer geschikt voor het hele lichaam en geeft een perfecte sunkissed gloed. Daarnaast geven de geweldige verpakkingen natuurlijk ook een heerlijk vrolijk gevoel! De producten van Designer Skin zijn overigens verkrijgbaar bij zonnencentra.


Ook bij de drogisterijen zijn fijne producten te vinden en daarvan is de L''Oréal Sublime Bronze Droge Zelfbruinende Mist Spray ( EUR 14,49) een goede optie. Het aanbrengen van dit product is ontzettend makkelijk, aangezien het als een soort spray tan werkt! Je hoeft het alleen maar op te sprayen en te laten drogen, er komt dus geen smeren aan te pas. Houd er overigens wel rekening mee dat je hem van een ruime afstand aanbrengt (zo''n 40cm) om een egaal resultaat te krijgen.


De meeste zelfbruiners kunnen prima op het gezicht gebruikt worden, maar er zijn ook producten verkrijgbaar die speciaal voor het gezicht zijn bedoeld. Mijn grote favoriet is de Clarins Instense Bronze Self Tanning Tint (EUR 26,50). Dit is een zelfbruinende lotion die je simpelweg met een wattenschijfje aanbrengt over het gezicht nadat je dagcrème is ingetrokken. Ontzettend simpel dus! Zelfs mijn wat gevoelige huid kan er prima tegen en ziet er lekker gezond en zomers uit.

De opties die ik zojuist heb gegeven blijven allemaal zo''n 5 tot 7 dagen zitten. Mocht je dat te lang vinden dan zijn poederbronzers voor het gezicht natuurlijk ook een prima alternatief. Deze producten geven je een fijne zomerse gloed en zijn toch iets minder permanent dan bovenstaande zelfbruiners.


De The Body Shop Baked To Last Bronzing Powder (EUR 16,00) in de kleur Warm Glow is mijn grote favoriet en mag ook niet in mijn dagelijkse routine ontbreken. Een ander mooi product is het L''Oréal Glam Bronze Sun Radiance Trio (EUR 12,49). Ik vind vooral de vormgeving prachtig (het lijkt bijna een schelp!), maar hij geeft ook nog eens een prachtige bronskleurige glans. Voor dames die liever een bronzer met minder glans gebruiken is de GOSH Bronzing Shimmer Powder (EUR 9,49) misschien meer geschikt. Deze geeft de huid wel een frisse gloed, maar geeft minder glans en glitter af dan de andere twee producten.

Zo zie je maar dat je het zonnetje helemaal niet nodig hebt om er zomers uit te zien! Ik ben in elk geval groot fan van deze producten en zal ze dan ook de hele winter blijven gebruiken. Wat doen jullie om het zomergevoel nog even vast te houden?

Deel dit artikel
Back to top