Algemeen

Sunday discussion - extreem dure beautyproducten, geloof jij erin?

Op LushiousBeauty.nl hadden we een wekelijkse rubriek die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening?

La Mer the concentrate 50 ml EUR 400,00

Vandaag een nieuwe discussie waar ik, al wandelend door het prachtige warenhuis Selfridges in Londen behoorlijk wat inspiratie door kreeg. In Selfridges verkopen ze de meest luxe merken en producten die er zijn, werkelijk geweldig om te kijken, voelen en misschien ook wel shoppen? Op beautygebiede vind je er van alles van MAC tot NARS en van Tom Ford tot de Chanel Exclusives collectie. Maar ja, allemaal natuurlijk wel behoorlijk prijzig, zijn de producten het dat allemaal nu wel waard?


Chantecaille Faux Cils Longest Lash Mascara $ 70,00

Estée Lauder Re-Nutriv Re-Creation Day & Night Creme EUR 905,00 (nu wel met 20 % korting bij De Bijenkorf)
 
De producten zien er geweldig mooi uit, worden verpakt in prachtige verpakkingen die luxe uitstralen en je een bijzonder fijn gevoel geven. Voor de producten in de winkels liggen wordt er vaak jarenlang onderzoek gedaan naar de bijzondere werkstoffen en ook de concentraties aan werkzame stoffen ligt vaak hoger dan in goedkopere producten. Ook de ingrediënten zijn vaak veel kostbaarder en zouden daarom een nog beter resultaat bewerkstelligen.
Tom Ford Neroli Portofino 250 ml eau de parfum EUR 400,00

Tenminste, dat wordt er beloofd in de vaak prachtige reclame campagnes en wie is daar nu niet gevoelig voor? Ik wel! Ik ben gek op mooie merken, prachtige verpakkingen, mooie reclamecampagnes en luxe aanvoelende producten. En ja, ik koop wel eens een product puur omdat het er zo prachtige uitziet en dan maakt het eigenlijk niet eens uit of het zijn geld nu wel of niet waard is. Is die rode Tom Ford lipstick nu echt mooier rood dan de Catrice lipstick? Ik zeg dan volmondig ja, maar of dat ook echt zo is?
Kanebo/Sensai Sensai Silky Bronze EUR 98,40 voor 1 masker

Wat is jouw mening hierover? Ben jij er ook gevoelig voor en denk je dat dure producten ook echt beter zijn? Of hou je vooral van luxe producten omdat ze er zo mooi uitzien en je een fijne, luxe gevoel geven? Of ben jij er misschien helemaal niet gevoelig voor en kies je vooral voor het uiteindelijke resultaat, of het product nu duur of goedkoop is?
Deel dit artikel
Back to top