Nieuws

MAC's Elke doet exclusief verslag van NYFW - deel 6

Exclusief voor Beautyscene.nl doet MAC Benelux''s senior make-up artist Elke Willemen verslag van haar werk en belevenissen tijdens New York Fashion Week. Elke werkt backstage mee aan prachtige shows zoals die van Chado Ralph Rucci, Juan Carlos Obando en Bill Blass! Kijken jullie mee naar het laatste en zesde deel?

Woensdag 14 September

Mmm heb vandaag eens kunnen uitslapen, heerlijk uitgebreid ontbeten, ben weer een beetje opgeladen! Toen we aankwamen aan de Theater Lincoln Center kwam Anna Wintour buiten en de super knappe actrice van Colombiana (goede film) dus paparazzi all over de backstage, want ze ging langs ons achterdeurtje buiten.

De eerste show Chado Ralph Rucci was met Tom Pecheux als key artist. Love him, hij is zo lief en zachtaardig. En hij maakt ook mooie vrouwelijke flatterende looks, de modellen zijn ook gek op hem, beetje speels gaat hij met ze om.
De look vandaag is een minimalistische jaren 90 basis, matte egale huid de ogen zijn een glossy zwarte smoky. Gloss Texture wordt pas in line-up op de ogen en wenkbrauwen aangebracht. Heel sexy met de gloss. Hun haar strak naar achteren opgedraaid in een knot met een hele bus wetlook gel erover. Gisteren bij RAD Hourani was het haar ook strak naar achteren met veel gel en dan was de dot laag origami achtig vierkante creatie, chic gedaan, het is of heel strak en wet of juist nonchalant onafgewerkt de haartrends hier

De kledij van Chado Ralph Rucci was schitterend! Wauw! Grijzige witte, huidstinten en zwart voor zijn SS12 collectie. Je ziet vaak textuurstoffen, 3D effecten, parels, pailletten, veertjes, groeven,.. op de stoffen, wel knap. Ook de jaren 20-30 invloed zit in de ontwerpen volgend seizoen. Model Julia is helemaal blij dat ze stukken krijgt van de collectie. Soms zijn modellen enkel met kleding en handtassen betaald en soms geld en kledij. Vandaar dus dat die modellen zo cool gekleed zijn en de knapste handtassen bijhebben. Zalig.Vandaag van de ene show naar de andere, Juan Carlos Obando, de look was mooi foundation gemengd met Silver Dusk Irridescent Powder, Margin glanzende peachy blush en Shell CCB op de huid, echt mooi. Aan de ogen minimum make-up en op de lippen de Runaway Red Lipstick (nu bij MAC Me Over, als die al niet uitverkocht is, zalige kleur) met daarover een beetje Smoked Purple. Attitude, de inspiratie jonge stralende vrouwen die naar een feestje gaan.. Haha in het Engels klinkt het toch vaak beter ;-)


En nu wil ik de stad nog een beetje gaan verkennen, ik denk dat ik eens naar the Village ga, zoals ze het hier zeggen, ''t is nog echt goed buiten qua temperatuur. Lekker eten, glaasje drinken, heb er zin in na al dat werken, morgen laatste show... OMG wat gaat het toch allemaal snel vooruit, behalve het verkeer hier in de taxi. Haha.. Tot morgen! 

Donderdag 15 September

Laatste show vandaag Bill Blass, key artist is Lisa Butler. De locatie is in de Union League bibliotheek. Mooi en kleine locatie voor veel mensen samen. Een heel gepuzzel met de tafels en verstelbare lampjes.

De look is mooie huid met een zwarte eyeliner onderaan het oog en een sterke toch eigen kleur 50''s wenkbrauw, duw goed gedefinieerd en zuiver. De collectie met is strak met zwart wit en rood. Er komen 6 modellen van een andere show en dus heeeel laat binnen dus moeten we die in haar doen. Niet makkelijk om een strakke liner te zetten terwijl ze mousse en gel en lak door het haar borstelen. Men eerste model dat in mijn stoel kwam was zo moe, ocharme, ze sliep letterlijk terwijl ik haar make-up deed, gewoon extra opletten dat ik geen penseel in haar oog steek, want haar hoofd viel af en toe voorwaarts.

Deze keer eens rode nagellak (van Deborah Lippmann). Meestal heb ik alle transparante kleurtjes zien passeren. Weinig echte kleuren op de nagels. Qua haarstijl dit seizoen vooral veel paardenstaarten, zowel strak als nonchalant als droog als nat, of dotjes in alle vormen.


Maar nu zit het er dus al op.. Dus nog even gaan rondhagen in NY lunch met de Senior Artists van Korea en Nieuw-Zeeland. Daarna bij stand up comedy shows in een Kelder beland dus echt op zen Amerikaans. Zalig. Heb ook een opkomend talent qua muziek tegengekomen nl Kevon Carter, leuke catchy liedjes beetje John Legend, Lenny Kravitz mix.. Echt leuk.

Nu gaan we terug naar België, ammer maar helaas, het was fijn hier.
Volgende stop wordt Fashion Week in Parijs eind van de maand.

Lieve groetjes, Elke


Dank je wel voor jouw leuke en inspirerende verslagen, Elke! Het was echt een feest om te lezen en van zulke kijkjes achter de schermen worden, volgens mij, veel lezers heel blij. Inmiddels ben je alweer terug, ik hoop dat je een beetje aan jouw rust toekomt want Paris Fashion Week zal ook behoorlijk exciting worden! 

Deel dit artikel
Back to top