Nieuws

Visjes in een Bijenkorf? All in the name of beauty

Maandelijks schrijf ik voor de blog van de Bijenkorf een stukje dat gaat over beauty. Deze keer heb ik een stukje geschreven over één van mijn favoriete beautymerken, La Mer, een bijzonder merk met een bijzonder verhaal.
Kijken en lezen jullie even mee? Het originele artikel vinden jullie op de Bijenkorf blog, lees zeker ook de stukjes van mijn collega bloggers eens!

foto via google, geen idee waar deze counter is?

Visjes in een Bijenkorf? All in the name of beauty!

Wie over de beauty afdeling van de Bijenkorf Amsterdam of Rotterdam wandelt heeft ze misschien weleens gezien? De schattige, kleurrijke visjes in het aquarium achter de La Mer counter. Nu ziet die counter er altijd een beetje onaantastbaar uit, zeker omdat de meeste mensen wel weten dat La Mer een extreem luxe merk is. Dat houdt toch een aantal mensen tegen om de visjes goed te gaan bekijken!

Maar wat doen die vissen eigenlijk daar en hoe zit dat nu eigenlijk met La Mer? De vissen zijn er eigenlijk puur voor de sier, je vindt geen gemalen vissenstaarten of vissenschubben puree in de producten van La Mer, maar wel de befaamde "Miracle broth" ofwel het wonder brouwsel van La Mer.


Alweer 40 jaar geleden werkte Max Huber als scheikundige in de laboratoria van de NASA, waar hij tijdens een experiment ernstige brandwonden opliep. Nadat die genezen waren, bleven littekens zichtbaar en dat werd voor Max Huber een uitdaging. Twaalf jaar lang experimenteerde hij met kelp, een zeewiersoort, en het bio-fermentatie proces waardoor hij de bijzondere Miracle broth ontdekte. Een brouwsel dat aan de basis staat van alle La Mer producten, die bekend staan om hun helende werking op de huid.

Dat is wat de producten van La Mer doen, ze helen de huid, brengen deze terug naar de oorspronkelijke staat en herstellen schade die de huid eventueel heeft opgelopen in de jaren. Denk dan aan kleine littekens, rode vlekjes, fijne lijntjes en pigmentvlekken. De producten van La Mer zijn geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en er is voor elk huidtype een geschikt product.


Ik ben al jaren een behoorlijke fan, al moet ik eerlijk toegeven dat ik in eerste instantie puur afging op de naam, de mysterie en de hype rondom La Mer. Dat beroemde namen zoals Jennifer Lopez, Sienna Miller en Marcia Cross de producten gebruiken, hielp toch ook wel erg mee om mij te overtuigen. Maar goed, dat was toen en dit is nu, inmiddels ben ik echt overtuigd dat de producten bijzonder fijn en goed zijn.


Toch zal het prijskaartje van de producten voor velen nog een struikelblok zijn, een pot Creme de la Mer van 30 ml en The eye balm intense van 15 ml kosten samen toch wel EUR 250,00. Mijn favoriet, The Concentrate, kost voor een flesje van 30 ml EUR 285,00.....maar daar doe je dan wel weer heel lang mee, dat dan weer wel *wink*


Maar dat zijn niet de enige visjes die rondzwemmen in De Bijenkorf, want sinds 9 september vind je in het filiaal in Eindhoven de befaamde Original Dr. Fish. Dat zijn levende visjes die leven in speciale bassins waar je jouw handen en/of voeten in kunt houden, al relaxend (*ahum*) knabbelen de visjes dan fijn al jouw overtollige huidcellen en eelt weg. Het schijnt ook erg goed te zijn bij eczeem en de visjes worden er erg gelukkig door. Echt, het schijnt fantastisch te werken en niet onplezierig te zijn, maar toch.....Zeewier op mijn snoet, gefermenteerd of niet, daar hou ik van, maar knabbelende visjes aan mijn voeten, die laat ik toch even aan mij voorbij gaan, wat jullie? Zijn er al lezers die het hebben geprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top