Algemeen

Mooie Pink Ribbon producten van Aveda, Clinique en Estée Lauder

In 1992 creëerde Evelyn H. Lauder samen met Alexandra Penny het befaamde roze lintje ofwel "pink ribbon" dat in de maand oktober werd uitgedeeld bij de Estée Lauder counters. Het was het begin van een jaarlijks terugkerend fenomeen, de Breast cancer awareness month, lezen jullie even mee?

Ook dit jaar wordt er in oktober extra aandacht gegeven en gevraagd voor borstkanker. Dat is niet voor niets, want in Nederland is borstkanker de nummer 1 ziekte bij vrouwen, hiermee staat Nederland op nr. 2 op de internationale ranglijst van het aantal borstkankerpatiënten.
In Nederland krijgen jaarlijks ca. 13.000 mensen de diagnose borstkanker, 1 % van deze mensen is een man. Sinds dit jaar heeft de Estée Lauder jeweled pink ribbon pin een blauw steentje, dit steentje vertegenwoordigd de mannelijke patiënten.

De verwachting is dat het aantal patiënten in 2015 zal stijgen naar 17.500 nieuwe gevallen per jaar.
Je kunt borstkanker niet voorkomen maar je kunt de kans op het krijgen wel verkleinen door een gezonde levensstijl. Denk daarbij aan dagelijks 30 minuten bewegen, dat vermindert de kans op borstkanker met 25 to 30 %. Natuurlijk moet je ook erg oppassen met overmatig alcoholgebruik, roken, overgewicht, het op latere leeftijd kinderen krijgen en het niet geven van borstvoeding.

Het is erg belangrijk om zelfonderzoek te doen, hierdoor ontdek je een eventueel knobbeltje in een vroeg stadium en is de kans op genezing het grootst. Op de website van www.borstkanker.nl kun je deze duidelijke film zien, waarin je precies kunt zien hoe je zelfonderzoek doet.

Natuurlijk wordt er deze maand ook extra geld ingezameld dat ten goede komt aan de Stichting Pink Ribbon of in het geval van Estée Lauder companies aan de Breast cancer research foundation (meer informatie via www.bcrfcure.org). O.a. door de verkoop van onderstaande producten wordt dit geld ingezameld, een extra reden om een flesje, tube of liostick extra in te slaan!

Aveda Hand relief EUR 29,00 (tube 150 ml) te koop bij alle Aveda salons en spa''s
Een rijke, hydraterende handcreme vol plantaardige ingrediënten die zorgt voor zachte, gladde handen.  Aveda doneert voor iedere verkochte tube $ 4,00

Clinique Dramatically different moisturizing lotion EUR 49,00 (pompflacon 200 ml, normaal krijg je voor deze prijs 125 ml) te koop bij de Clinique counters in de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag
De befaamde gele vochtinbrenger die de laatste stap is van het Clinique 3-stappen plan. 30 % van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het goede doel.

Estée Lauder Evelyn Lauder pink ribbon collctie EUR 25,00 te koop bij de Estée Lauder counters in de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag
Een prachtige roze Pure Color lipstick in de kleur Wildly pink, samen met een prachtig roze tasje. 30 % van de verkoopprijs zal worden gedoneerd aan het goede doel.

Estée Lauder Perfectionist (CP+) wrinkle lifting serum met roze sleutelhanger EUR 102,00 (pompflacon 50 ml) te koop bij de Estée Lauder counters in de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag
Het meest krachtige antirimpelserum van Estée Lauder ooit, het vermindert lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken. 30 % van de verkoopprijs zal worden gedoneerd aan het goedel doel.


Gebruik je al één van deze producten, dan is het misschien een goed idee om deze maand een extra flesje in te slaan? Natuurlijk kun je nog meer doen, bezoek om ideëen op te doen eens de website van PinkRibbon (www.pinkribbon.nl) of shop eens lekker in de PinkRibbon shop (www.pinkribbonshop.nl)

Doen jullie nog iets extra''s deze maand? Kopen jullie bijvoorbeeld ook het Pink Ribbon magazine of het bovenstaande geluksarmbandje?
Deel dit artikel
Back to top