Reviews

Collistar Carisma collectie - review & swatches

Collistar is een zeer geliefd make-up merk in Nederland, dat heb ik wel gemerkt aan het artikel dat we geplaatst hebben over hun herfstcollectie met de naam Carisma. We zijn druk aan het swatchen, testen en reviewen geweest zodat we jullie helemaal kunnen "bijpraten" over alle producten, kijken jullie mee?

De blikvangers van de collectie waren toch wel de palette''s, gevuld met oogschaduw, lipgloss en blush. Er zijn twee varianten, de warme Chic en de koelere Trendy palette. De oogschaduws zijn allemaal nogal glitterig en ook vrij hard, de pigmentatie is vooral van de twee lichte kleuren van het Chic palette niet echt goed te noemen. De donkere kleuren zijn daarentegen weer heel erg gepigmenteerd, de balans is een beetje zoek in de kleurencombinatie. Maar kijk vooral even naar de swatches:

Carisma Chic palette EUR 43,00
Carisma Trendy palette EUR 43,00
Ik ben normaal niet zo''n grote fan van oogschaduwpalette''s die gecombineerd worden met lipstick of lipgloss, de poeder van de oogschaduws komt al snel in de lipstick terecht en dat is toch minder. De lipgloss in deze palette''s is inderdaad lekker glanzend, maar de kleur is toch te verwaarlozen, wat mij betreft hadden ze er beter nog een oogschaduw bij gedaan.

Silky effect eyeshadow EUR 15,55

Silver petrol (oeps...gesneuveld in het transport)
links Cream gold en rechts Lavender blueDe Silky effect eyeshadows zijn een stuk prettiger om mee te werken dan de oogschaduws in het palette, ze zijn mooi gepigmenteerd en lekker smeuîg. Ook in deze oogschaduws vind je vrij veel glans en glitter terug, het zijn bepaald geen onopvallende oogschaduws! Ze zijn wel vrij cremig, waardoor je beter wel een oogschaduwbasis moet gebruiken om te voorkomen dat de oogschaduw in de huidplooitjes terecht komt.

Perfect nail enamal EUR 13,90

v.l.n.r. Blue lame, Pomegranate, Graphite en Green Lame

v.l.n.r. Green Lame, Blue Lame, Graphite en Pomegranate

Ik heb niet alle lakjes geswatcht, maar wel de twee mooiste, de glitterige Blue en Green Lame. De lakjes dekken in één laagje perfect en geven de nagels direct behoorlijk wat "bling", je moet ervan houden natuurlijk want opvallend zijn ze wel!
Rosetto design lipstick EUR 23,90

v.l.n.r. Amaretto, Violet, Cognac en Pomegranate

Ik vind de Rosetto design lipsticks niet zo heel erg fijn, ze voelen mij echt een beetje te droog aan. Niet zozeer tijdens het dragen trouwens, maar vooral tijdens het opbrengen, dan moet je echt even goed smeren voordat de kleur ook echt op de lippen terecht komt. Maar eenmaal op de lippen voelt de lipstick dan toch weer niet droog aan en geven ze ook een semi-glans, geen hoogglans dus, maar dat kun je altijd weer veranderen door een likje lipgloss.

Omdat ik weet dat jullie altijd benieuwd zijn naar "full face" foto''s heb ik die ook even voor jullie gemaakt.

Pomegranate (15)
Cognac (16)
Violet (17)
Amaretto (18)
 
Wat vinden jullie ervan? Ik moet zeggen dat ik best begrijp waarom Collistar zo populair is, de producten zijn (over het algemeen) goed van kwaliteit, de kleuren behoorlijk opvallend en de prijzen zijn redelijk. Natuurlijk is het geen budgetmerk, maar het is een mid-price merk met een luxe uitstraling dat je ook nog eens op heel wat plaatsen kunt kopen. De producten die jullie op de foto''s zien liggen nu in de winkels!

Wat vinden jullie van deze producten? En wat vinden jullie van Collistar? Zijn er nog echte aanraders die wij echt moeten reviewen en/of uitproberen? Ik vind zelf de bodyproducten ook wel heel erg fijn!
Deel dit artikel
Back to top