Nieuws

Dior Les rouges or - kerstcollectie 2011

Bij het bekijken van de informatie over de Les Rouges Or collectie van Dior moet ik toch wel vertellen dat ik een heel klein beetje teleurgesteld was. De collectie die speciaal wordt uitgebracht voor de feestdagen bestaat jammer genoeg alleen uit lip- en nagelproducten. Nu zijn de producten natuurlijk wel erg mooi en het verhaal achter de collectie is ook bijzonder, reden genoeg om er toch maar eens in te duiken, kijken jullie even mee?

Dior en goud....ze horen al sinds de oprichting van het Maison Dior bijzonder goed bij elkaar. Volgens de Franse dichter Jean Cocteau was het een match made in heaven "Dior, het genie van onze tijd met een magische naam, opgebouwd uit de woorden Dieu (god) en Or (goud)". Ook in de eerste couturecollecties van Dior in de jaren veertig van de vorige eeuw, gebruikte Christian Dior veel met goud geborduurde en bewerkte stoffen.
Ook in het heden komt het goud terug in verschillende Dior toppers, denk daarbij zeker aan de mooie, slanke flacon van J''Adore Dior.

Directeur-createur Makeup bij Dior, Tyen, heeft dit gegeven gebruikt om het goud te verweven met het klassieke rode tinten die vrouwen altijd zullen aanspreken. Hij heeft 7 nieuwe rode lipsticks gecreëerd die allemaal zijn verrijkt met goudkleurige pigmenten. Een ultrafijn poeder dat, in tegenstelling tot parelmoerdeeltjes, niet als zodanig zichtbaar zijn, maar met de kleur versmelten en de kleuren nog krachtiger maakt.
De nagels krijgen in deze collectie ook een gouden of rode kleur, waarbij de rode tinten ook voorzien zijn van een gouden touch.
Rouge Dior vernis EUR 22,50 (limited edition)

221 Or divin en 611 Exquis

651 Merveille en 871 Apparat


Rouge Dior Or EUR 31,00 (limited edition)
v.l.n.r. 217 Or etoilé, 451 Cinderella en 527 Versailles

v.l.n.r. 758 Constellation, 777 Fantasque en 961 Nocturne

747 Victorine en 841 Belle de nuit
 
Binnenkort zullen we zeker wat producten voor jullie swatchen, we hebben 3 van de 4 nagellakjes in huis en die zijn toch wel heel mooi! Les Rouges Or collectie van Dior ligt vanaf 9 november 2011 in de bij de Dior verkooppunten (Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora en De Bijenkorf bijvoorbeeld), houden jullie er rekening mee dat alle producten slechts tijdelijk verkrijgbaar zullen zijn? Mocht je jouw ultieme rood kunnen vinden tussen de Rouge Dior Or lipsticks, zorg dan dat je een back-up aanschaft voor de zekerheid.

Wat vinden jullie van deze collectie? Gek op rood of had je graag wat meer variatie gezien in deze collectie? 
Deel dit artikel
Back to top