Algemeen

Sunday discussion - is goedkoop duurkoop?

Op LushiousBeauty.nl hadden we een wekelijkse rubriek die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening? Vandaag is het onderwerp : is goedkoop duurkoop?


Deze discussie is al eerder bij ons geplaatst op 14 februari 2010. Het onderwerp is echter nog steeds actueel, misschien zelfs wel actueler nu er door de verslechterende economie steeds meer mensen meer bewust met hun geld omgaan. 

De vraag die wij je willen stellen is de volgende : op beauty (en fashion) gebied, geldt hier ook voor dat goedkoop duurkoop is?? Koop je liever meer producten die goedkoper zijn of ga je toch voor een hogere prijs, dan maar minder producten? Of doe jij het anders? Het is eigenlijk een vervolg op de discussie over extreem dure beautyproducten van 3 weken geleden.


Het was duidelijk te merken dat niet iedereen "gelooft" in mooie verhalen rondom extreem dure beautyproducten. Maar is het nu zo dat het altijd "loze"praatjes zijn? Of zijn sommige beautyproducten echt beter dan goedkopere producten en zorgen ze op de lange termijn eigenlijk voor een beter resultaat.

Een goed voorbeeld zijn de nagellakjes van Catrice, voor maar EUR 2,49 koop je de leukste kleurtjes nagellak, die qua kwaliteit echt prima in orde zijn. Juist omdat ze zo goedkoop zijn, ben ik altijd geneigd om er dan maar direct meer in mijn mandje te mikken, meer is beter toch? Toch blijkt uit de praktijk dat ik liever mijn Chanel Coco Blue op doe dan Up in the air van Catrice, ik vind die door een hele fijne shimmer toch net iets mooier. Het resultaat is dus dat Coco Blue druk wordt gebruikt en Up in the air ergens in een doos ligt. In dat geval was goedkoop bij mij dus eigenlijk duurkoop, ondanks dat het product erg prettig geprijsd was.


Ook kies ik echt altijd voor goede haar-  en huidverzorgingsproducten, ik heb nog nooit een budgetmerk shampoo gekocht wat echt goed was...terwijl ik bij duurdere merken echt meerdere favorieten heb, al jarenlang. Daar bespaar ik echt nooit op, want ik koop liever een fles shampoo van EUR 25,00 die mijn haar prachtig maakt dan een fles van EUR 9,00 waarbij mijn haar treurig naar beneden hangt. Gelukkig zijn duurdere shampoo''s en conditioners echt veel zuiniger in gebruik dan goedkopere producten, althans dat is mijn ervaring,Nog even een voorbeeld van goedkoop is duurkoop : ik laat mij regelmatig weer verleiden tot het aankopen van die bekende make-up palette''s (denk 88 palette, warm palette, lipstickpalette etc), maar toch liggen ze altijd vrijwel ongebruikt in mijn kast. Zo op het eerste oog ziet alles er prima uit, maar als ik het dan gebruik dan valt het na verloop van tijd toch weer tegen...de oogschaduws zien er na een paar uur veel minder mooi uit, de houdbaarheid is toch niet zo goed etc. en dus verdwijnt het palette weer in de kast.


Nu is mijn beleving misschien niet helemaal vergelijkbaar met die van onze lezeressen, doordat we zoveel producten leren kennen tijdens ons werk worden we misschien ook wel erg verwend. Maar mijn persoonlijke mening is eigenlijk altijd al zo geweest, ook voordat ik in 2007 ben begonnen met bloggen over beauty. Tenminste....misschien is het toch wel wat veranderd, omdat ik ook veel meer goedkopere merken ben gaan waarderen.Wat is jouw mening? Of hoe werkt het bij jou in de praktijk? Laat jij de voordelig aangeschafte make-up ook liggen ten gunste van dat dure MAC quad? Of kies je eigenlijk toch liever voor die fijne Dior dagcreme i.p.v. de slakkengel van de Action, niet omdat de laatste niet goed zou zijn maar vooral omdat je de eerste toch fijner vindt?

Deel dit artikel
Back to top