Reviews

Eucerin DermoPurifyer range voor een vette probleemhuid

Wisten jullie dat meer dan 40 % van de volwassen vrouwen nog wel eens last heeft van een onzuivere huid? Het is dus jammer genoeg niet altijd zo dat je na de puberteit af bent van acné en dat is natuurlijk erg vervelend. Maar hoe pak je een vette probleemhuid als volwassene nu het beste aan? In elk geval door goede, passende producten te gebruiken bijvoorbeeld die van de Eucerin DermoPurifyer range  die onlangs is uitgebreid. Lees even verder voor de informatie.

Natuurlijk is het vervelend als je in de puberteit last hebt van acné, maar als het blijft bij die paar jaar, dan is het nog wel te overzien. Maar als je als volwassene last blijft houden van acné, dan kan dat echt zorgen voor emotionele, psychologische en sociale problemen (maar dat kan natuurlijk in de puberteit ook). Vaak komen mensen te laat in actie waardoor de acné verergerd is en slechts verholpen kan worden door sterke acné medicatie, met de nadelen van dien. Een tijdige en effectieve aanpak is voor mensen met (beginnende) acne dan ook uitermate belangrijk. 

De nieuwe en bestaande producten uit de DermoPURIFYER-lijn van Eucerin die samen met dermatologen is ontwikkeld om een onzuivere huid een goede verzorging te bieden, zijn daarvoor zeker geschikt. De producten zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen, van alle leeftijden en kunnen ook worden gebruikt om beginnende acné aan te pakken.

De producten pakken de volgende problemen aan door een combinatie van licochalcone, decanediol, carnitine en melkzuur:

  • verhoogde talgproductie
  • talgophoping
  • ontstekingen
  • roodheid

Licochalcone is een natuurlijk ingrediënt afkomstig uit zoethoutwortelextract. Het ingrediënt heeft een anti-inflammatoire (anti-ontstekingen) en kalmerende werking waardoor de roodheid wordt aangepakt en de huid kalmeert. Ook melkzuur is in de dermatologie bekend als een huididentiek ingrediënt wat op zeer milde wijze zorgt dat de poriën worden ontstopt en de huid goed gehydrateerd blijft. Carnithine is een ingrediënt dat helpt de talgproductie te reguleren.
De producten zijn olie-vrij en ook geschikt om te gebruiken naast acné medicatie die voorgeschreven worden door een arts, die huid kan erg kwetsbaar zijn en gevoelig voor de zon en verdient extra zorg.

De Eucerin DermoPurofyer lijn bestaat uit 6 verschillende producten die als een 3-stappen plan kunnen worden gebruikt:

Reiniging

  • Reinigingsgel EUR 12,49 (flacon 200 ml)
  • Tonic EUR 12,49 (flacon 200 ml)
  • Scrub EUR 11,49 (tube 100 ml)

Verzorging

  • Aanvullende hydraterende crème met SPF 30 EUR 13,99 (speciaal voor de door acne medicatie uitgedroogde huid) (pompflacon 50 ml)
  • Hydraterende matterende crème EUR13,49 (speciaal voor de vette tot gemengde huid) (pompflacon 50 ml)

Specifieke zorg

  • Actief concentraat EUR13,49 (glazen pompflacon 30 ml)


In principe heb je van de bovenstaande producten er maar 3 nodig voor de dagelijkse verzorging, je reinigt de huid (en verwijdert make-up) met de zeepvrije reinigingsgel, verfrist de huid met de tonic (in principe alleen de probleemzones, er zit nl. wel alcohol in) en de creme hydrateert de huid zonder deze te verstoppen. 
Natuurlijk kun je de routine aanvullen met de scrub, die hele fijne, zachte deeltjes heeft om de dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Heb je toch last van plaatselijke onzuiverheden, gebruik dan op de betreffende plekken het actieve concentraat onder de hydraterende creme.

v.l.n.r. actief concentraat, hydraterende matterende creme en aanvuillende hydraterende creme

Review
De producten voelen stuk voor stuk prettig aan, de creme''s en het actieve concentraat hebben een frisse, neutrale geur die zowel voor mannen als vrouwen prettig is. De reinigingsgel zit in een handige flacon met een handige opening en zorg voor een heel licht schuim tijdens het reinigen, de huid voelt prettig en niet droog aan na gebruik. Draag je zware make-up, dan zou ik deze wel even apart reinigen met een make-up remover.
De scrub is fijn, zacht en romig, met een combinatie van oplosbare en niet-oplosbare scrubdeeltjes, die volgens mij ook prima te handelen zijn door een gevoelige huid. De tonic bevat zoals gezegd alcohol, waardoor ik deze niet aanraad om te gebruiken over de hele huid, beperk je tot de delen waar de onzuiverheden bevinden om de huid niet teveel uit te drogen. Mijn voorkeur qua creme''s gaat uit naar de aanvullende hydraterende creme, speciaal omdat deze een SPF30 bevat en dat is natuurlijk wel belangrijk. Deze creme is wel iets voller, maar nog steeds olievrij en het resultaat na het aanbrengen nog steeds mooi mat.

links scrub en rechts reinigingsgel

Je vindt de producten van de Eucerin DermoPuriyer lijn uitsluitend bij de apotheek, een plaats waar je natuurlijk ook terecht kunt voor wat extra advies. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goede, werkende producten van verschillende merken. Ben je benieuwd naar deze lijn? Hou ons dan goed in de gaten, want binnenkort hebben we een mooie winactie.

Heb jij acné of nog steeds last van onzuiverheden? Hoe pak jij dat eigenlijk aan? Heb je een goede routine gevonden of kun je nog wel wat hulp gebruiken? We zijn er erg benieuwd naar omdat we hier in de toekomst graag wat meer aandacht aan willen besteden.

Deel dit artikel
Back to top