Reviews

Estée Lauder Idealist Even skintone & Cooling eye illuminator - onmisbaar!

In mijn favorieten-artikel van augustus hebben jullie deze vast al gezien, de Estée Lauder Idealist even skintone illuminator, het geweldige nieuwe serum dat sinds kort niet meer uit mijn dagelijkse routine te krijgen is. Natuurlijk verdient zo''n fijn product ook een "eigen" review en dat krijgt dit product in dit artikel, alhoewel....het artikel wordt wel gedeeld met de Estée Lauder Idealist Cooling eye illuminator. Lezen jullie even mee?

Ik ben al jarenlang een trouw gebruiker van verschillende Estée Lauder serums, zo hebben jullie kunnen lezen dat de Advanced Night repair echt tot mijn holy grail producten behoord (zie dit artikel). Vrijwel iedere avond breng ik enkele druppels van dit wonderserum aan op mijn huid voor ik er nachtcreme op aanbreng. Ik ben dus een echt trouwe gebruiker!
Maar Estée Lauder heeft nog meer fijne serums, zoals je hieronder kunt zien en over het nieuwste serum hebben we het in dit artikel.

Bovenste rij links Idealist Pore minimizing skin refinisher en rechts Idealist even skintone illuminator
Onderste rij links Advanced night repair eye en rechts Advanced night repair


De Idealist productlijn heeft dus uitbreiding gekregen in de vorm van twee producten, de Even skintone illuminator en de Cooling eye illuminator. Het zijn heel andere producten dan het oorspronkelijke Idealist serum, maar ze hebben we één ding gemeen, ze zorgen echt voor een mooier uitziende huid. Er is nog een ander product dat deel uitmaakt van de Idealist product lijn, de Dual-action refinishing treatment, maar die heb ik zelf nog niet geprobeerd.


De Idealist Even skintone illuminator is een serum dat speciaal bedoeld is om de huid te egaliseren, donkere vlekjes die kunnen zijn ontstaan door hyperpigmentatie zullen hierdoor minder zichtbaar worden. Maar dit geldt ook voor sproeten, acné littekens en roodheid, ook dit zal zeker verminderen. Het serum is olievrij en wordt gebruikt voordat je een dagcreme opbrengt, het is in principe geschikt voor alle huidtypen en voor alle leeftijden.


Idealist Even skintone illuminator zit boordevol vitamine C en andere anti-oxidanten, bekende werkzame stoffen die een gunstige uitwerking hebben op pigmentstoornissen in de huid. Natuurlijk moet je, ook van dit product, geen wonderen verwachten en zul je naast het gebruiken van dit product ook moeten zorgen voor een goede bescherming tegen de zon. Daarnaast moet je dit product wel blijven gebruiken voor een goed resultaat, maar dat is zeker geen straf, het is nl. een heerlijk serum dat de huid zacht, glad en stralend maakt, zelfs na het eerste gebruik.


Met een pompje van de handige flacon heb je voldoende product voor het hele gezicht, het serum is vrij dun en heel lichtgeel van kleur met duidelijke, fijne shimmers. De geur is fris en citrusachtig, na het aanbrengen trekt het serum vrijwel direct in en zorg voor een zachte, gladde finish die niet vettig is. Daarna kun je verder met jouw normale routine, gebruik dus nog wel een dagcreme na dit serum.
Door de fijne shimmers, die je vrijwel niet meer ziet met het blote oog, krijgt de huid een mooie glans, die echter niet onnatuurlijk is, het ziet eruit als een gezonde huid. Dat blijft eigenlijk de hele dag zo, zoals gezegd al vanaf de eerste dag. Ik gebruik het serum nu al een aantal weken en vind dat mijn huid er steeds beter uit gaat zien, pigmentvlekken zijn echt minder donker geworden maar ze zijn niet helemaal verdwenen. Toch ga ik zeker door met de serum, want het kan alleen maar beter gaan.

Naast de Even Skintone illuminator is er ook een speciale verzorging voor rond het oog. De Idealist Cooling eye illuminator is een verhelderend en verfrissend oogserum met een hele bijzonder applicator. De applicator is de tip van de tube, die is gemaakt van keramisch materiaal waardoor het altijd koel aanvoelt. 

Zeker als je last heb van vochtophopingen of wat dikke ogen hebt in de ochtend, is het heerlijk om het product in te masseren tijdens het aanbrengen. Je gebruikt een heel kleine hoeveelheid die je van de binnenste naar de buitenste ooghoek aanbrengt. Het serum is vrij licht van structuur, maar is net iets romiger dan de Even skintone illuminator, maar dat is natuurlijk misschien ook wel logisch omdat de huid van de ogen ook wel iets meer verzorging kan hebben.


Ook dit product is voorzien van shimmers, waardoor de huid optisch ook nog eens opgelicht worden. Naast dit optische effect, is het de Cooling eye illuminator ook voorzien van de anti-oxidanten waardoor de oorzaak van donkere kringen worden aangepakt.
Pas wel een beetje op met dir product als je veel rimpeltjes hebt onder de ogen, als je teveel product gebruikt kunnen de rimpels door het glanzende effect iets meer gaan opvallen, zeker als je er geen ander product overheen gebruikt.

Hieronder nog enkele foto''s van de substanties, links zie je de Even Skintone Illuminator en rechts de Cooling eye illuminator.

Foto 1 - net aangebracht
Foto 2 - uitgesmeerd
Foto 3 - compleet uitgesmeerd maar nog niet helemaal in de huid opgenomen
Conclusie:

Beide producten zijn zeker de moeite waard, maar mijn favoriet is zeker het Idealist Even Skintone illuminator serum, dat zoals ik al eerder zei, echt onmisbaar is geworden in mijn dagelijkse routine, een holy grail for sure! Zowel het serum als het oogproduct gebruik je naast jouw normale dag- en oogcreme, als is dat laatste misschien afhankelijk van jouw leeftijd en huidtype. Ben je nog jong dan kun je wellicht volstaan om alleen de Cooling Eye Illuminator te gebruiken. De producten zijn geschikt voor alle huidtypen en voor alle leeftijden.

Hieronder alle producten nog even op een rijtje, met daarbij de prijzen uit de webshop van DeBijenkorf, natuurlijk kun je de producten ook vinden bij de overige Estée Lauder verkooppunten.

  • Estée Lauder Idealist Even skintone illuminator EUR 65,00 (30 ml)
  • Estée Lauder Idealist Cooling eye illuminator EUR 59,00
  • Estée Lauder Idealist Pore minimizing skin refinisher EUR 58,00
  • Estée Lauder Advanced Night repair EUR 65,00 (30 ml)
  • Estée Lauder Advanced Night repair eye EUR 52,00
Zijn jullie al bekend met dit serum? En wat is jullie mening hierover? Of ben je misschien aan het overwegen? Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan mij!
Deel dit artikel
Back to top