Reviews

Heerlijk : Burberry Body eau de parfum

Nog niet zolang geleden heb ik jullie, in een video, laten kennismaken met de fijnste, nieuwe herfstgeuren waaronder de heerlijke, sensuele Burberry Body. De eerste geur die geheel is gewijd aan het merk Burberry, mede geïnspireerd door de "all time favorite" Burberry trenchcoat, het icoon van het merk. Burberry staat voor mij voor klassieke, kwalitatief hoogstaande producten met, sinds de komst van Christopher Bailey, een hippe touch. Het parfum is een mooie combinatie tussen klassiek en modern, iets wat ook erg goed naar buiten komt in de prachtige campagne.

Rosie Huntington-Whiteley is het prachtige model van de Burberry Body campagne, die gefotografeerd werd door de wereldberoemde fotograaf Mario Testino. De campagne foto''s laten weinig aan de verbeelding over, maar dat is natuurlijk niet zo vreemd als je de geur "Body" noemt. Ondanks dat blijft de campagne wel stijlvol, daar zorgt de Burberry trenchcoat wel voor.Burberry Body is sensueel en vrouwelijk, het is een combinatie van die vrouwen van alle leeftijden zou kunnen aanspreken, iets wat ook zeker het geval is bij de kleding van het merk.  Het fijne van Burberry Body is dat de geur fijn, je zou zelfs kunnen zeggen dat deze delicaat is, maar tegelijkertijd toch altijd duidelijk aanwezig is. Dat maakt de geur heel prettig om te dragen, je hult je als het ware in de geur, deze omhult je zonder te overheersen.

In Burberry Body komt onmiskenbaar de zachte Engelse roos naar boven, die, gecombineerd met de houtachtige noten, voor de perfect Britse geur zorgt, aldus Christopher Bailey. Ik ben zelf ook erg gecharmeerd van de freesia in de top, ik vind dat zo''n fijne geur die je echt teweinig terug vind in huidige parfums. De zachte perzik maakt de geur toegangelijk en zacht, maar zeker niet zoet, je ruikt als het ware het velletje van de perzik.

De iris in het hart van de geur zorgt voor het bekende "poeder" effect, de combinatie met de warme en sensuele basisnoten zoals musk, amber en vanille is erg geslaagd, wel sensueel maar niet sexy. Het is natuurlijk niet voor niets één van mijn favorieten geuren van dit moment.

De flacon is toch wel even anders dan andere parfumflacons, de vorm is zeer langwerpig met prachtig facet geslepen glas. In de koperkleurige dop zie je de bekende Burberry ruit op subtiele wijze terug. Ik heb op de foto de grote (85 ml EUR 90,00) flacon eau de parfum vastgelegd, de kleinere flacons ogen net iets anders en ook de flacon met de eau de parfum intense is iets anders van vorm.

Burberry Body is wat mij betreft zeker een aanrader, het is zeker mijn favoriete parfum van de afgelopen weken die ik vooral blijk te dragen op koude, regenachtige dagen. Body geeft mij dan net dat warme, comfortabele gevoel dat ik dan "nodig" heb, eenzelfde gevoel krijg ik ook van het dragen van een fijne kashmieren sjaal (of mijn UGG''s....*wink*). Je vindt de producten van Burberry Body, waaronder een body lotion, eau de parfum en eau de parfum intense bij de luxe parfumeriën en warenhuizen. Hieronder de adviesprijzen:
Heb jij inmiddels deze musthave al geroken? Het is zeker een aanrader, dus bezoek snel jouw favoriete parfumerie en ga echt eens ruiken! 
Deel dit artikel
Back to top