Nieuws

Maak kennis met Guerlain Exclusives bij Parfumerie Douglas Den Haag

Afgelopen september opende het filiaal van Parfumerie Douglas aan de Venestraat 44 in Den Haag na een grondige verbouwing opnieuw haar deuren. De aanwinst van dit filiaal is toch wel de Guerlain exclusives counter, het enige verkooppunt van deze bijzondere geurlijn van Guerlain in Nederland. Dit leek mij een bijzonder goede reden om dit filiaal eens een bezoekje te brengen, kijken jullie even mee naar mijn impressie?


Aangekomen bij de prachtige Guerlain exclusives collecties moest ik even op mijn beurt wachten, Leco van Zadelhoff was nog voor mij aan de beurt voor een persoonlijk parfumadvies van de trainingsmanager van Guerlain Massaniello Bogaert, ik kom hier later nog even op terug! Wachten was trouwens geen straf onder genot van wat heerlijke macarons.

Normaal gesproken staan er speciaal opgeleidde personeelsleden van Parfumerie Douglas bij de Guerlain Exclusives counter, maar ik had dus de eer om de specialist van Guerlain te ontmoeten en dat was bijzonder inspirerend.
Tijdens een consult van ongeveer 20 minuten stelde Massaniello mij heel wat vragen, toonde hij mij enkele moodboards en daarna begon het proces van het ruiken van de verschillende Guerlain Exclusives geuren.


Diverse Guerlain geuren werden op een kaartje gesprayt, waarna ik er mijn mening of gedachte over moest uitspreken. Het was vooral belangrijk alle indrukken goed weer te geven, zo vroeg Massaniello wat mijn eerste indruk was, wat rook ik het duidelijkst in de parfum? Op die manier "leest" hij als het ware de manier waarop ik geurnoten intepreteer, maar ook als ik bepaalde geurnoten niet opmerk zegt dat iets over mijn voorkeuren. 
Massaniello vertelde mij ook dat het bepalen van een "eigen" parfum vooral een zaak is van goed luisteren en de antwoorden omzetten in geurnoten, er komt ook heel wat mensenkennis bij kijken. 


Het was voor Massaniello helemaal niet zo lastig om mij te "lezen", we kwamen al snel uit op een warme, comfortgeur met een veel vanille en tonkabonen. Grappig, want ik dacht eigenlijk dat ik zou gaan voor een geur met veel neroli, maar daar lag duidelijk mijn hart niet, aldus Massaniello. Binnenkort zal ik jullie iets beter kennis laten maken met "mijn" geur Tonka Imperiale.


Bij de Guerlain Exclusives counter vind je unieke Guerlain geuren, deze worden maar in ongeveer 60 winkels wereldwijd verkocht en dat maakt het natuurlijk wel bijzonder om een hier een geur uit te kiezen. Je hebt dan duidelijk geen 13 in een dozijn parfum, maar kiest echt voor een exclusieve, kwalitatief hoogstaande geur met altijd een bijzonder verhaal. Sommige van de geuren zijn echte klassiekers, ze bestaan soms al tientallen jaren en hebben daardoor ook een bijzonder klassieke allure.
Maar de Guerlain Exclusives worden ook aangevuld met meer moderne creaties, zo zijn de Le Petit Robe noire (the little black dress ofwel het kleine zwarte jurkje) vrij recente aanwinsten.

Er is echt heel veel moois te zien en te ruiken, het is zeker een keer de moeite waard om eens bij deze exclusieve Guerlain counter langs te gaan, het is zeker ook een perfect kado-idee voor iemand die gek is op geuren en graag iets bijzonders wil. Je vindt er geuren voor mannen en vrouwen, een aantal van de geuren zijn unisex en dus geschikt voor mannen en vrouwen.
De prachtige geurkaarsen en het schattige eau de lit staan in elk geval op mijn wishlist, vooral de laatste is een musthave! Een heel lichte geur die perfect geschikt is om kleding, linnengoed, sjaals, handschoenen en zakdoekjes te parfumeren....je waant je zo in het Parijs van het begin van de 20e eeuw!


De prijzen van de geuren van Guerlain Exclusives variëren en zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de flacons, maar je kunt ongeveer uitgaan van een bedrag rond de EUR 150-175 per fles. De flacons zijn wel zeer groot van formaat, meestal heb je voor dat bedrag 75 tot 100 ml eau de parfum van een hoge kwaliteit en je hebt natuurlijk toch wel iets exclusiefs.

Ik vertelde net al even dat ik Leco had ontmoet bij de Guerlain Exclusives counter, we hebben nog even kort met elkaar gesproken en natuurlijk heb ik een foto gemaakt. Het grappige is dat wij blijkbaar exact dezelfde smaak qua geuren hebben, want Massaniello vertelde dat ook Leco had gekozen voor de unisex parfum Tonka Imperiale! Grappig toch?


Binnenkort meer over "mijn" Guerlain Tonka Imperiale in een review! Als jullie meer informatie willen over de Guerlain Exclusives laat het dan zeker even weten, ik heb nogal wat informatie liggen, maar het was iets teveel om te gebruiken in dit artikel.

Je vindt de Guerlain Exclusives in Nederland uitsluitend bij Parfumerie Douglas aan de Venestraat 44 in Den Haag, dus niet in andere Douglas filialen. Je vindt daar uiteraard wel de "normale" Guerlain geuren en daar kun je ook al prachtige geuren vinden.

Deel dit artikel
Back to top