Reviews

Valentino introduceert zijn muze in een flesje, Valentina

Valentino, het modehuis met haar roots diep geworteld in Rome, is het gelukt om de perfecte parfum te creëren voor de Valentino vrouw. Nadat naamgever Valentino met pensioen is gegaan, is het modehuis in de kundige en creatieve handen gekomen van Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli terecht gekomen. Zij hebben de afgelopen seizoenen prachtige creaties laten zien en hieruit is ook de nieuwste parfum Valentina voortgekomen, een prachtige vrouwelijk parfum in een sprookjesachtige flacon. Lezen jullie even verder voor mijn review?

De komende dagen zullen er verschillende reviews voorbij komen van de mooiste, lekkerste en leukste herfst parfums, we hebben weer genoeg om te laten zien! 


De inspiratie voor Valentina is de stad Rome, deze thuisbasis van Valentino''s couture is natuurlijk prachtig, een combinatie tussen kunstenaarschap en architectuur waar iedereen door betoverd wordt. De vrouw die daar thuishoort is een vrouw die haar inspiratie op mode gebied vindt in de prachtige historische gebouwen maar dit wel transformeert naar het heden. 

Valentino Couture

Valentina

is de muze van Valentino, zij belichaamt de echte "Valentino vrouw", het vrouwelijke ideaal. Valentino is prachtig, stralend, geraffineerd, charismatisch en onconvetioneel. Ze mag dan wel in een typisch klassiek Romeins paleis wonen, haar favoriete avond uit vindt toch plaats in het moderne, kloppende hart van het Rome van 2011.


De meesterparfumeurs, Olivier Cresp en Alberto Morillas, hebben een ode gecreeerd aan de moderne Valentino vrouw en dat is wat mij betreft heel goed gelukt. De geur is een combinatie van echte Italiaanse ingrediënten zoals bergamot uit Calabrië, witte truffels uit Alba, jasmijn, tuberoos, wilde aardbeien en oranjebloesem uit Amalfi. De basis bestaat uit chique cederhout, gecombineerd met sensuele amber, hiermee is een geur gecreeërd die zowel klassiek als modern is.

De flacon van Valentina is een plaatje, met haar poederachtige tinten, de spannende bloemen en de zwarte "parel" die de finishing touch geeft. Vrouwelijk en fragiel is het eerste wat in mij opkomt, maar de geur is krachtig en zeker niet al te lieflijk.
De geur ruikt echt als een mooi boeket witte bloemen, de jasmijn blijft zacht en ietwat op de achtergrond, waardoor de geur iets zachts krijgt. De oranjebloesem en aarbeien zorgen voor een vleugje zoet, de basis van cederhout en amber komt echt pas na langere tijd naar boven, de topnoten blijven bijzonder lang te ruiken, iets wat niet altijd het geval is bij parfums.
Valentina is een vrouwelijke geur, klassiek maar zeker niet ouderwets, de geur blijft erg lang aanwezig, één spraytje is echt voldoende om de geur de hele dag te blijven ruiken. 
Ik ben eigenlijk best onder de indruk van Valentina, het is een elegante geur die geschikt is voor vrouwen van alle leeftijden, mits je maar gek bent op witte bloemen zoals jasmijn en oranjebloesem. Valentina eau de parfum ligt momenteel al in de winkels zoals De Bijenkorf, je vindt er het volgende assortiment terug, de genoemde prijzen zijn adviesprijzen:

  • eau de parfum 30 ml EUR 52,55
  • eau de parfum 50 ml EUR 72,40
  • eau de parfum 80 ml EUR 92,25
  • bath & showergel 200 ml EUR 34,00
  • bodylotion 200 ml EUR 38,35
  • deodorant spray 100 ml EUR 33,30
Kennen jullie Valentina al? Spreekt ze jullie aan?
Deel dit artikel
Back to top