Reviews

Interessant: Kérastase Résistance lijn

Ik krijg behoorlijk vaak vragen over de manier waarop ik mijn gekleurde lange haar verzorg. Ik kan jullie vertellen: Dat is hard werken. Momenteel helpt de Kérastase Résistance lijn mij daarbij. Deze is speciaal ontwikkeld voor verzwakt, fijn, beschadigd en verouderd haar en bevat het innovatieve Vita-Ciment Complex 3D.

Help, mijn haar is oud! Beetje nuanceren kan geen kwaad dus ik ga proberen het even uit te leggen. De snelheid waarmee haar groeit is gemiddeld zo’n 1,25 cm per maand. Omgerekend zou dat betekenen dat je haar 15 cm per jaar groeit. In de praktijk is de houdbaarheid (de periode waarin een haar op jouw hoofd blijft zitten) een tot zes jaar. Dit zou betekenen dat wij haren op ons hoofd hebben die daar al zes jaar zitten.

Van die haren (waarvan wij dames er gemiddeld 140.000 op ons hoofd hebben) wordt dag in dag uit door ons verlangt dat ze goed zitten, glanzen, pluisvrij zijn en ook nog eens de juiste kleur hebben. Begin je al medelijden te hebben met jouw weelderige haardos?  In de praktijk is met name de onderkant van jouw haar dus behoorlijk ‘oud’, heeft flink wat te verduren en mag dus best een beetje verwend worden. Stel je voor dat je een jas iedere dag 6 jaar lang zou dragen, die overleefd het waarschijnlijk niet!Op naar de Kérastase Résistance lijn. Dit is een brede haarverzorgingslijn die als taak het herstellen van de veerkracht en sterkte van het haar met als mooie bonus het verzorgen van meer volume. Wanneer je de lijn zou opsplitsen kom je uit om producten voor fijn en verzwakt haar, verzwakt haar, beschadigd haar en (mijn) verouderde haar. Daarnaast bevat het assortiment nog een aantal vormgevende verzorgers.De afgelopen maand heb ik mijn haar verzorgd met de een aantal producten uit de Kérastase Résistance lijn, met als basis de Résistance Bain Age Recharge (EUR 19,50 - 250 ml). Dit is een lipo versterkende shampoo voor een gespannen hoofdhuid, verouderd en verzwakt haar. De shampoo zorgt ervoor dat het haar van binnenuit wordt opgebouwd, zodat het weer sterk en veerkrachtig word. De shampoo ruikt enorm lekker en ik heb maar een klein beetje nodig voor een goede reiniging sessie van mijn haar.Voor wat extra verzorging kun je natuurlijk kiezen voor een conditioner maar ook voor een masker. Ik heb gekozen voor het Résistance Age Recharge Masque (EUR 37,00 - 200 ml). Is masker heeft de structuur van een stevige en romige gel en is zeer zuinig in gebruik. Voor mijn lange haar heb ik de hoeveelheid van een grote pepernoot nodig. Het masker geeft het haar kracht, zorgt voor makkelijke doorkambaarheid en werkt aan de vitaliteit. Na het wassen van mijn haar  breng ik het masker aan over het gehele haar om het vervolgens vijf minuten in te laten werken. Daarna spoel je het met lauw water weer uit en het resultaat is haar dat zo zacht is als zijde.De Résistance Ciment Thermique (EUR 24,00 - 125 ml) is een thermo-actieve herstellende verzorging die het haar het haar beschermt tijdens het gebruik van warmtebronnen zoals een föhn of stijltang. Je hebt de hoeveelheid nodig in de vorm van een erwtje en brengt dit aan over het gehele (vochtige) haar alvorens je het haar gaat drogen. De samenstelling ruikt ongelooflijk lekker en beschermt niet alleen maar herstelt ook de oppervlakte van de schubben-laag en omhult de haarvezel.
 

Serum met twee componenten

Kers op de taart is de Résistance Fibre Architecte (EUR 35,00 - 30 ml), een tweevoudig, herstellend serum voor beschadigde lengtes en punten. Het serum bevat het Ciment-Cyclane Complex en bevat Intra Cyclane ( stevigheid aan het haar doordat het opgenomen wordt in de interne structuur van de haarvezel), Pro-Keratine (vult de haarvezel van binnenuit aan) en Ceramiden zorgen voor het intern herstel van het haar. Je brengt het tweedelige serum (een groene en transparante emulsie) aan op de lengtes en punten van het haar als finishing touch. Het serum zal het haar zichtbaar verbeteren en daarnaast kun je direct genieten van een mooie glans en ben je direct de springerige ‘donshaartjes’ kwijt.


Resultaat: haar bij de aanzet (''jong haar'')

Resultaat: haarpunten (''oud haar'' )


Wil je meer informatie over de Kérastase Résistance producten? Neem dan even een kijkje op deze website. Algemene informatie over de producten, verkooppunten en services van Kérastase vind je hier. Hebben jullie trouwens al de Kérastase Fusio Dose voucher trouwens al aangevraagd? Deze vertegenwoordigd een gratis intensieve haarbehandeling bij de Kérastase kapper bij jou in de buurt.
  

Deel dit artikel
Back to top