Nagel & Handen

Glitterize your nails: Budget edition

Toppers, layer-lakjes, glitterlakjes, kortom: lakjes die jouw standaard- of basisnagellak een klein beetje extra geven zijn momenteel helemaal hot. Enorm handig deze trend, want meestal gebruik ik zelf een topper wanneer mijn nagellak licht beschadigd is, of als ik geen tijd heb om een compleet nieuwe manicure aan te brengen maar toch iets anders wil. 

Als groot fan van crème nagellakjes moest ik wel even wennen aan de trend van deze herfst/winter. Het draait momenteel namelijk voor een groot gedeelte om laagjes, laagjes en nog eens laagjes: Layeren dus! Nu is het niet zo dat ik tot voor kort nooit verschillende laagjes nagellak over elkaar heb gedragen. Zoals ik al even vertelde: Als ik echt geen tijd heb om als mijn nagels te lakken dan ‘smokkel’ ik wel eens en breng bijvoorbeeld een glitterlakje aan over mijn nagellak zodat ik toch weer een andere look creëer.Vandaag ben ik voor jullie aan de slag gegaan op een zeer budgetvriendelijke manier. Ik heb namelijk een aantal van de Essence Colour & Go nagellakjes verzameld om hiermee verschillende manieren van layeren te laten zien. Kijk even mee:

Op de onderstaande afbeelding zien jullie mijn grote Essence Colour & Go favoriet in de versie van de Blue Addicted nagellak. Deze hebben jullie naar alle waarschijnlijkheid al veel vaker voorbij zien komen, dus deze layering sessie bevat geen afbeelding van hoe mijn nagels eruit zagen voor het layeren. De transparant blauwe nagellak bevat blauwe en groene glittters in verschillende vormen en maten en kan het beste gedragen worden over een donker blauwe nagellak.Ik vind de combinatie die jullie hieronder zien behoorlijk interessant, met name omdat je bij layeren al snel denkt aan over de top creaties. Deze combinatie vind ik zelf bijzonder classy. De eerste laag die ik gebruikte is de Reach Peach nagellak. Deze variant is terra met een vleugje peach en bijzonder mooi. Daaroverheen draag ik de Time for Romance glitternagellak die ik kan omschrijven als transparant bordeaux rode nagellak met bordeaux/roze en gouden glitters in verschillende vormen en maten.
Ik ben behoorlijk gecharmeerd van zwarte nagellak, juist omdat je er zo enorm veel kanten mee op kunt. De zwarte nagellak die ik hier draag is Galactic Black. Deze nagellak bevat een mooie zilveren microglitter die op zich al behoorlijk feestelijk oogt. De nagellak die ik over deze zwarte variant draag is de Can’t Cheat on me variant en deze maakt de combinatie behoorlijk spannend. Op de een of andere manier zorgt dit laagje voor een dusty bijna spooky laagje zilver waar je naar blijft kijken!
Luxury secret is een prachtige koperkleurige nagellak met een vleugje groen. De nagellak heeft en frosty look en krijgt door de make it golden glitternagellak die ik voor deze combinatie heb gebruikt een bizarre, chunky uitstraling die bijzonder stoer oogt. Een glas champagne zal zeker niet misstaan wanneer je deze combinatie draagt.
Tot slot wil ik jullie nog even voorstellen aan de prachtige zwarte crème nagellak uit het Essence Colour & Go assortiment. Black is back is zeer draagbaar en geeft een prima dekking in een laagje. Als topper heb ik deze keer geen gebruik gemaakt van een Colour & Go nagellakje, maar wel van een Essence nail art freestyle & tip painter in de kleur Grape metallic rocks! Met deze painter heb ik grillige streepjes aangebracht om deze daarna te verzegelen met een top coat. Nail art is niet helemaal mijn ding, maar dit vind ik toch een behoorlijk leuke en simpele manier om net even iets anders te doen met nagellak.
De nagellakken uit de Essence Colour & Go serie hebben allemaal een zeer sneldrogende formule en het platte kwastje zorgt ervoor dat je met een streek het volledige nagel oppervlak kunt voorzien van nagellak. De in totaal 36 Essence Colour & Go kleuren zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en kosten daar EUR 1,29 per stuk. In dit artikel vind je meer informatie over deze nagellakjes.

Deel dit artikel
Back to top