Nieuws

Report: Aveda Dayspa in Haarlem

Nog niet zo lang geleden was ik bij de Aveda Dayspa in Amsterdam om de lancering bij te wonen van een meer dan interessante nieuwe Aveda productlijn. Na deze lancering sprak ik Dayspa eigenaresse Marjolein de Swart die mij vertelde over de tweede Dayspa locatie in Haarlem waarin het prachtige Aveda Lifestyle Spa concept wordt uitgevoerd. Een paar dagen geleden ben ik even een kijkje gaan nemen.

Dayspa biedt een concept van uitstekende service en hoogwaardige Aveda producten op basis van natuurlijke bloemen- en plantenextracten.  De Dayspa is mooi, ruimtelijk ingericht en in het kloppende hart van de spa bevindt zich een mooie lounge waar je met een lekker kopje (Aveda) thee ontspannen kunt wachten op jouw behandeling(en). Deze variëren van Facial, body en spa treatments tot complete make-overs en massages.
  Nieuwsgierig als ik ben bekijk ik natuurlijk eerst even de merken en producten die naast het Aveda assortiment te vinden zijn in de Dayspa. Al snel vind ik een uitgebreid assortiment van OPI, inclusief de nieuwe Muppet collectie lakjes daarnaast vind je hier ook de voedingssupplementen van Solgar. De behandelingen bij Dayspa beginen met een (kort) persoonlijk consult waarbij de behandelaar zich laat inspireren door de persoonlijkheid en uitstraling van de klant.  Uiteindelijk kiezen ‘wij’ voor een Chakra balancing massage (EUR 95,00 ) die zich concentreert zich rond de chakra centra en is opgebouwd uit diverse massagetechnieken. Na het invullen van het vragenformulier wordt opgemaakt wat mijn score is n.a.v. van het bepalen van mijn ‘levensenergie’. Daar komt uit dat ik een Vata pur sang ben: Vochtarme huid, fantasierijk, snelle denker, klein, snel koud, lichte slaper, zestig dingen tegelijk willen doen, och.. jullie kennen mij wel een beetje.

Vata bestaat uit de elementen ruimte en lucht. Vervolgens mag ik op gevoel 3 kaarten kiezen om er daarna een van te gebruiken, puur op de geur die bij de kaarten en dus mij zou passen. Ik kies voor de Expressie kaart: grapefruit, rozemarijn en ylang ylang. Het kan trouwens geen toeval zijn dat de kleur van de edelsteen grijs/blauw is en mij doet denken aan een van mijn favoriete nagellakkleuren! Enfin, het vijfde chakra waarvoor gekozen is staat voor zelfexpressie, creativiteit en communicatie.Inmiddels heb ik mezelf in een bijzonder grote (tja, mijn eigen schuld: klein Vata mensje) zachte badjas heb gehesen begint de behandeling en doe ik een poging om mijn brein - dat denkt aan artikelen die nog geschreven moeten worden, de Sephora waar ik product loos de winkel uitgelopen ben, het avondeten en haar vol vette olie waar ik straks misschien wel het centrum van Haarlem in ga lopen - leeg te maken.

De stem van Marjolein helpt mij daarbij, alsmede haar handen. Marjolein is redelijk tenger, maar heeft een kracht in haar handen waar je met een menselijk brein niet over uitgedacht raakt. Alleen daarover zou ik al de rest van de behandeling kunnen filosoferen. Dat doe ik dat niet, want ik wil deze behandeling ervaren, voelen en nou ja, voor jullie kunnen omschrijven: Dus toch aan het werk!De massage is heerlijk, stevig en mijn lijf wordt echt even in de houdgreep genomen. Vervolgens volgt het meditatie gedeelte van de behandeling die vooral bestaat uit visualisatie. De handen van mijn behandelaar bereiken de verschillende chakra’s die allemaal een kleur bevatten. Wanneer de kleur genoemd wordt is het goed om die kleur te visualiseren.

Zo is het heiligbeenchakra oranje (OPI In my back pocket) en het wortelchakra rood (OPI Color so hot it Berns). Aan het einde van het visualisatie gedeelte denk ik echter niet meer aan nagellakjes. Dus niet aan Chanel Mimosa wanneer het zonnevlechtchakra (geel dus) word genoemd maar denk ik aan de blonde haren van mijn zoon en het lachende gezicht van mijn dochter in de zon. Bingo!Na afloop van mijn behandeling loop ik (met fris gewassen haar) nog even naar Marjolein die graag wilde weten of ik heb genoten. Ik vertel haar dat dit zeker het geval was. Ik denk dat ik zo’n 60% van de tijd heb kunnen ontspannen en dat is voor mij echt uniek. Ik kan namelijk niet ontspannen. Ik ben altijd met veel dingen tegelijk bezig en houd behoorlijk van presteren.

Aveda Dayspa is de eerste CO2 neutrale spa van Nederland. De twee filialen (Haarlem en Amsterdam) zijn iedere dag geopend, ook ’s avonds en in het weekend. Als je hier niet kunt ontspannen dan gaat het je nergens lukken. De dames en heren voor en achter de schermen zijn professionals en zijn experts op het gebied van het geven van individuele aandacht. Binnenkort mogen wij jullie een speciale Beautyscene behandeling aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs, stay tuned!

Aveda Dayspa   
Drossestraat 16
2011 XW Haarlem
tel. 023 542 00 04
www.dayspa.nl

Deel dit artikel
Back to top