Reviews

Chanel kerst make-up collectie, review & swatches

Onlangs hebben jullie kunnen zien dat Chanel deze feestdagen gaat voor de klassieke look, eenvoudige maar feestelijke tinten zoals champagne, goud, zwart en rood staan in Les Scintillances de Chanel in het middelpunt. Vandaag ga ik het grootste deel van de collectie aan jullie laten zien, natuurlijk met voldoende foto''s van de mooie, fotogenieke producten en met swatches. Kijken jullie even mee?

De verpakking van de Chanel producten lijken gemaakt te zijn voor de feestdagen, glanzend zwart met mooie gouden randen aan de buitenkant zorgen voor een instant kerst gevoel. De producten zoals oogschaduws zijn altijd extra verpakt in een zwart fluwelen zakje, chique en daarnaast ook praktisch, want zo beschadigd het doosje niet als je het meeneemt in jouw tas.

In dit artikel hebben jullie alle producten al voorbij zien komen, daar staan ook de prijzen genoemd, bekijk dat zeker nog even als je alles wilt zien. De collectie ligt al bij de officiële Chanel verkooppunten en voor alle producten geldt op = op, het is een limited edition collectie.


Lumiere Sculptée de Chanel - een mooi versierd gezichtspoeder dat zorgt voor een champagne kleurige glans op wangen, wenkbrauwen en andere delen van het gezicht of lichaam. Het is geen extreem glanzend poeder en dat maakt het in gebruik best veelzijdig, je kunt het gebruiken waar je de nadruk op wilt leggen. Jukbeenderen, jouw schouderlijn, decolleté, wenkbrauwbot, de cupidoboog of op het puntje van je neus....het zorgt voor een prachtige, subtiele glans. 





Ombre contrast duo Ivoire & Noir - prima gepigmenteerde duo oogschaduws die prettig opbrengen en zich goed laten mengen, de zwarte oogschaduw is prima gepigmenteerd en de ivoren kleur is erg mooi in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot, een prachtige lichte champagne kleur.


Ombre Essentielle Blazing gold - een semi-transparante gouden oogschaduw die meer glitter dan kleur afgeeft, De glitters blijven wel prima zitten (met oogschaduwbasis) en de kleur laat zich goed mengen. Geen spectaculair product, maar als je liever gaat voor subtiel, dan is dit toch wel een prettige oogschaduw.





Het resultaat met alle oogschaduws, ik heb Ivoire gebruikt op het ooglid, in de buitenste ooghoek heb ik Ivoire gemengd met Noir. Over die combinatie heb ik wat Blazing Gold aangebracht, als highlight heb ik de Lumiere Sculptee aangebracht op het wenkbrauwbot. Natuurlijk mag een eyeliner niet ontbreken (MAC Superslick eyeliner On the hunt) en de gouden Chanel Extreme Or eyeliner maakt de subtiele kerstlook af.


De lipproducten van de kerstcollectie zijn vooral erg rood! Je kunt er bijna niet omheen, rode lippen zijn behoorlijk hot deze winter en eigenlijk begrijp ik dat ook wel erg goed. Het maakt zelfs een eenvoudige look direct heel feestelijk en dat is toch wel wat we willen tijdens de feestdagen? Misschien moet je er nog even aan wennen, maar eigenlijk moet je het gewoon een keer proberen, rode lippen!


v.l.n.r. Rouge allure extrait de gloss Triomphal, Rouge allure Famous en Levres scintillantes Sparkle d''or
Rouge allure extrait de gloss Triomphal - een zeer gepigmenteerd, direct dekkende gloss die zeer lang houdt, de kleur zou ik omschrijven als robijnrood met subtiele rode en roze glitters. De kleur is dieprood en heeft iets roze ondertoon, de gloss plakt wel iets, maar is daardoor wel langer dan normaal aanwezig op de lippen.

Rouge allure Famous - vrijwel een dupe van Triomphal maar dan wel in lipstick vorm, misschien wat praktischer en wat lichter om te dragen, desondanks wel een prima dekking. Iets minder glitters, maar wel wat fijne gouden shimmer.
Levres scintillantes Sparkle d''or - een transparante gloss met gouden glitters, vrijwel kleurloos, maar wel prettig om te gebruiken over een saaie lipstick om deze een beetje op te pimpen.
Le Vernis Rouge Carat - een robijnrode nagellak met subtiele shimmers, nog niet geswatcht, maar deze komt zeker nog een keertje voorbij. Je kunt deze wel zien in dit filmpje.
Naast de mooie producten die je hierboven ziet, is er tijdelijk ook een fijne mini-kwastenset van Chanel te koop bij een aantal verkooppunten. In het mooie tasje vind je 6 kwastjes van een fijn formaat, handig om mee te nemen als je op vakantie gaat maar ook prima dagelijks te gebruiken om jouw make-up aan te brengen. In de set vind je een poeder/bronzer kwast, een foundationkwast, 2 oogschaduwkwasten, een lippenpenseel en een wenkbrauwborsteltje. De set kost ongeveer EUR 80,00-90,00, ik heb jammer genoeg geen exacte prijs door gekregen, ik zal het nog even navragen.

 
Wil je de producten nog wat beter zien? Bekijk dan het onderstaande filmpje zeker even, hierin zie je o.a. de producten terug uit deze mooie Chanel collectie.
 


Hebben jullie al iets aangeschaft uit deze collectie? Of misschien staat er wel iets van op jullie Sinterklaas wishlist? 
Deel dit artikel
Back to top