Reviews

Aanrader: Lee Stafford Bleach Blondes

De Lee Stafford Bleach Blondes producten hebben een geweldige slogan die ik toch wel even met jullie wil delen: Knocks out Brassy, canary yellow tones! Kijk, dat is nu eens duidelijke taal! We zijn namelijk allemaal wel een keertje bij de kapper de deur uitgelopen met een blonde kleur die toch niet helemaal was zoals we van tevoren hadden gehoopt, nietwaar?

 

Dat moet ik wel even nuanceren, want deze Lee Stafford producten zijn niet in het leven geroepen om kappers tegen te spreken, maar juist om ze een handje te helpen. De shampoo en conditioner lichten het haar namelijk op, verfrissen de kleur en geven je de blonde kleur terug die je eerder in de salon kreeg (of die je eigenlijk had willen hebben).

Toch wil ik nog even terugkomen op de kleur, want in de praktijk zorgen de paarse pigmenten in de shampoo er namelijk voor dat (kanarie) gele en oranje tonen uit het haar verdwijnen. Vind je dus dat jouw (nieuwe) haarkleur te warm is of te veel koper bevat, dan zijn deze producten de oplossing.

Oplossing? Dat is nogal stellig zou je zeggen, maar niets is minder waar! Lee Stafford Bleach Blonde Shampoo (250 ml - EUR 8,49) is een shampoo die gele tinten verwijdert en geeft het haar een mooie tint. De Shampoo is verrijkt met gepatenteerde Pro-Blonde-complex dat panthenol, kamille en moringaboom extracten bevat. Dit laatste ingrediënt zorgt voor een goede reiniging van het haar en geeft het een mooie glans. De shampoo is behoorlijk donker paars en trekt de gele en ook koperen tint (warmte) uit jouw blonde lokken. Dit zorgt voor een koele kleur blond.

De Lee Stafford Bleach Blonde shampoo is geen shampoo die je op dagelijkse basis kunt gebruiken. De shampoo werkt namelijk enigszins oplichtend. Wissel af met jouw reguliere shampoo of probeer een keertje een andere shampoo uit het brede Lee Stafford assortiment.

Na de wasbeurt is het natuurlijk tijd voor de bijpassende conditioner: Lee Stafford Bleach Blonde Conditioner  cond(250 ml - EUR 8,49) bevat een hydraterende formule, verrijkt met Pro-Blonde-complex van panthenol, kamille en net zoals de shampoo komend we hier ook de moringaboom extracten weer tegen. De conditioner ruikt bijzonder lekker (zo''n "ik ben net bij de kapper geweest" geurtje) en is enorm zuinig in gebruik.

Vanwaar mijn enthousiasme? Een paar weken geleden kwam een vriendinnetje van mij langs en zij was behoorlijk ontevreden over haar haarkleur. De kapper gaf haar een midden blonde haarkleur waar naar haar mening (ik vond het eigenlijk een prima kleur) te veel oranje/karamel in zat. Eigenwijs als zij is had ze geen zin om terug te gaan naar de kapper maar wilde wel even thuis gaan experimenteren met huis, tuin en keukenmiddeltjes.

In het centrum van de afbeelding zie je de conditioner met  de paarse shampoo

Natuurlijk heb ik haar verteld de flessen anti roos- en zilvershampoo lekker in de schappen te laten staan, de tomaten ketchup weer in de kast te zetten en haar tranen te drogen. Ik gaf haar de bovenstaande producten mee en echt waar: anderhalve week (twee ‘behandelingen’ later) stond ze weer gelukkig op de stoep. Haar haren waren een tikkeltje lichter en veel minder oranje. De haren waren trouwens zacht, onbeschadigd en zagen er prima uit, mede omdat de Lee Stafford producten geen perioxide en ammoniak bevatten. Tevredenheid alom!

Deze en alle andere producten van Lee Stafford zijn verkrijgbaar bij Etos

Deel dit artikel
Back to top