Reviews

Nivea Repair & care SOS body lotion vs Clinique Deep comfort body moisture

Wat een storm vandaag!! Wind, hagel, regen, sneeuw....kortom, de winter is nu echt begonnen! Vanochtend hebben jullie het artikel over fijne handcremes al gelezen, maar ook de rest van ons lijf kan wel wat extra''s gebruiken op dit moment. In dit artikel vind je twee van mijn favorieten van dit moment, de supervoedende Clinique Deep comfort body moisture en de Nivea Repair & Care SOS bodylotion, die is natuurlijk iets vriendelijker geprijsd en ook bijzonder fijn. 

Deep Comfort van Clinique behoort al jarenlang tot mijn favoriete, geurloze, bodylotions. Ik vind het zelf niet altijd fijn een body lotion met een geur te gebruiken, als ik onder de douche vandaan stap en mijn nog vochtige lijf insmeer met body lotion weet ik vaak nog niet welke parfum ik ga gebruiken. Als ik dan kies voor een geurende body lotion, dan past dat misschien helemaal niet? Nou ja, het is maar net waar je je druk om maakt denk ik *wink*. Maar goed, ik ben blij met de Deep Comfort van Clinique.

Links Nivea Repair & care SOS body lotion 250 ml EUR 5,49  | Rechts Clinique Deep Comfort body moisture 200 ml EUR 24,70
Clinique Deep Comfort

is een product dat tussen een body lotion en een body butter in zit, qua structuur is de Deep comort nog steeds vloeibaar en daardoor makkelijker aan te brengen. De formule bevat o.a. sheabutter en aloë vera, maar is eerlijk gezegd vooral samemgesteld uit standaardingrediënten zoals je die terugvindt in verschillende merken en producten.

Nivea SOS Repair & Care lotion belooft de huid 48 uur lang te hydrateren, maar ja...hoe controleer je dat nu precies? Ik stap toch echt iedere dag even onder de douche. De formule bevat het voor Nivea unieke Hydra IQ, een ingrediënt dat ervoor zorgt dat kanaaltjes in de huid beter werken en zo voor een verbeterde hydratatie zorgen. 

Links Clinique | Rechts Nivea

Beide producten zijn hygiënisch en praktisch verpakt, Clinique in een doorzichtige tube waardoor je in elk geval goed ziet hoeveel product er nog in zit en Nivea in een sta-fles. 

Qua structuur is de Clinique Deep Comfort iets dikker en vooral romiger, de body lotion is zo goed als geurloos, de lotion trekt heel snel in de huid, ondanks de wat vollere structuur. De huid voelt direct comfortabel, zonder vettig of plakkerig aan te voelen, je kunt je direct aankleden, zonder dat alles aan je lijf plakt.

Links Clinique | Rechts Nivea

De structuur van Nivea is een stuk vloeibaarder, ondanks dat de structuur lichter is en je dus zou denken dat deze sneller zou intrekken is dat niet het geval. Het duurt dus even voordat de lotion is opgenomen door de huid en je blijft de lotion iets langer voelen op de huid. De lotion bevat ook parfum, het is niet de typische "Nivea" geur, maar een frisse, lichte bloemengeur. De geur blijft licht aanwezig op de huid, maar overheerst niet.

Ondanks dat ik denk dat de NIvea Repair & care SOS body lotion een goed alternatief is voor de Clinique Deep Comfort body moisture, ga ik nog niet echt overstag. Beide producten zorgen de hele dag voor een goede hydratatie, maar Clinique doet net iets meer voor de huid, de huid voelt soepeler en comfortabeler. Het lijkt alsof de huid dieper wordt verzorgd of zou dat toch aan de naam liggen?

Aan de andere kant.....Nivea is natuurlijk wel een heel stuk voordeliger en in de winter gebruik je natuurlijk heel wat flessen om een zachte en verzorgde huid te krijgen, zeker een fijn alternatief! In de productlijnen van beide producten vind je trouwens ook nog een "echte" bodybutter, voor als jouw huid echt droog is!

Clinique Deep Comfort body moisture, tube 200 ml EUR 24,70
Nivea Repair & Care SOS bodylotion, fles 250 ml EUR 5,49
 
Merken jullie nu ook dat jullie huid meer voeding nodig heeft nu de winter echt lijkt te zijn begonnen?

Deel dit artikel
Back to top