Nagel & Handen

Feestdagen: Glitterlakjes in alle soorten en maten

Glitternagellakjes heb je in alle kleuren van de regenboog, verschillende vormen en maten, Kortom: Daar kun je mee variëren. Vandaag heb ik tien glitternagellakjes voor jullie op een rijtje gezet waarmee jij de kerstdagen wel door gaat komen. 

Glitters zijn behoorlijk veelzijdig en aanwezig, als ik mij niet vergis zijn ze op dit moment bezig met z’n allen de wereld te veroveren! Op zich is dat natuurlijk niet zo gek wanneer je bedenkt dat je ze niet alleen individueel maar (juist) ook als extraatje kunt gebruiken over vrijwel iedere andere nagellak. Je hebt nagellakken met een microglitter, kleine of juist grote glitters, maar ook flakies, en varianten met glitters in verschillende vormen en maten.
Ik heb ervoor gekozen om vandaag negen glitterlakjes uit te lichten met een transparante basis. Waarom? Allereerst vind ik het persoonlijk mooi wanneer glitters lijken te ‘zweven’ en daarnaast kun je dan pas goed zien hoe de glitters er precies uitzien en wat voor kleur ze hebben. De nagellakken die jullie in dit item voorbij zien komen zijn trouwens allemaal al eens eerder voorbij gekomen op onze website, dus misschien heb jij ze al in huis! Niet? Klik dan even op het linkje voor verkoopadressen.

Als basis heb ik gekozen voor de Essence Colour & Go Black is Back (EUR 1,29) nagellak. Dit is een diep zwarte nagellak met crème finish en geeft een prima dekking in slechts een laagje.


V.l.n.r. Beyond the Mistletoe, Take the Stage, Covered in Diamonds en Winter Wonderland
 

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de Color Club Backstage Pass Collectie. Een van de lakjes uit deze collectie is de Take the Stage (EUR 4,95) nagellak. In deze variant vind je gouden glitters en holografische flakies. Tijd voor champagne

 Covered in Diamonds (EUR 4,95) van Color Club is afkomstig uit de Untamed Luxury Collectie kerstcollectie van 2010, maar behoort nog steeds tot een van mijn favoriete flakie nagellakjes. Dit lakje bevat zilveren en holografische flakies en geeft een levendig effect aan vrijwel iedere andere nagellak

Orly Winter wonderland nagellak (EUR 5,89) heeft een transparante basis met daarin een zeer compacte parelmoer glitter. Op de zwarte basis lijkt de glitter enigszins metallic/zilver. Erg mooi om te zien dat de combinatie een goed geheel vormt en op deze manier een prachtige nieuwe kleur creëert. 



V.l.n.r. Turquoise Glitter, Last Friday Night en Beyond the Mistletoe
 

Ik heb de Turquoise Glitter van Diamond Cosmetics (EUR 3,99) er ook even bij gepakt. Deze transparante nagellak met metallic turquoise glitter is bijzonder mooi en ook nog eens bijzonder betaalbaar. Net zoals bij alle andere toppers heb ik slechts een laagje glitters aangebracht. Prachtig nietwaar?

Last Friday Night (onderdeel van de OPI Katy Perry collectie) is wellicht iets minder makkelijk verkrijgbaar, maar wie weet staat hij wel bij jou in de kast! De nagellak heeft een zeer licht blauwe transparante basis met daardoorheen zilveren en blauwe glitters. Ik vind de combinatie met de zwarte basis lak behoorlijk geslaagd.
  
Beyond the Mistletoe (EUR 4,95) is onderdeel van de gelijknamige Color Club collectie en bevat kleine zilveren en holografische glitters, allemaal in hetzelfde formaat. Op deze manier legt de topper een dekentje van glitters over de nagellak voor een mooi, feestelijk resultaat.



V.l.n.r. Rina, Fame & Fortune en Wish upon a rock-star

De wonderschone Zoya Rina (EUR 8,95) hebben jullie zoals de rest van de bovenstaande kleuren allemaal al eens eerder voorbij zien komen, maar deze is ook al in mijn favorieten van november voorbij gekomen. De kleur bevat groene microglitters, groene staafjes-glitters en als bonus ook zo hier en daar een paar blauwe staafjes glitters. Subliem!

Fame & Fortune (EUR 4,95) is een transparante nagellak met grote roze glitters is ook onderdeel van de Backstage Pass collectie. Eigenlijk is het een klein beetje vals spelen wat ik nu doe, want de basis is behoorlijk roze, maar omdat hij (of zij) zo mooi is vond ik het wel een passende variant.

Ben jij in een feestelijke bui? Dan mag Wish upon a rock-star (EUR 4,95) uit de Backstage Pass collectie niet ontbreken aan jouw nagellakstash. De transparante nagellak met diverse kleine glitters en achthoekige roze glitters is zo vrolijk dat je vast direct een feestje gaat organiseren!

Nu ben ik eigenlijk uitermate nieuwsgierig naar jullie favoriete glitternagellakje! Of zijn jullie meer van de flakie nagellakken? Vinden jullie het mooi als de glitters groot en verschillend van formaat zijn of kies je liever voor een zweempje glitters? Vertel!
 

Deel dit artikel
Back to top