Inspiratie & Tutorials

Beauty cadeau tips under de boom bij De Bijenkorf

Over 4 dagen zitten we met zijn allen rond de kerstboom, hoe sfeervol dat ook is, de dagen eraan voorafgaand zijn soms behoorlijk stressvol. Niet in de laatste plaats omdat we toch altijd op zoek zijn naar de perfecte cadeautjes, ze moeten zeker mooi, lekker, hip en toch ook wel een tikje luxe zijn. Het is tenslotte maar één keer kerstmis...per jaar dan! Ik heb een paar leuke tips bij elkaar gezet, speciaal voor jouw liefste meisje, jouw mooiste vrouw, de stoerste no-nonsense zus en misschien ook nog iets voor de mannen!

Het liefste meisje is natuurlijk gek op nagellak, de bescheiden Baby Beige van KOH is een allemansvriend, draagbaar op ieder moment, een kerstmis zonder nagellak is niet compleet voor dit meisje! Poederige geurtjes zijn echt de hit op de moment en Love, Chloé is zeker één van de fijnste parfums, handig ook dat kleine flesje. Een beetje glitter en gloss mag niet ontbreken en daarvoor kun je perfect terecht bij MAC (heel binnenkort ook online bij De Bijenkorf te shoppen, a dream come true voor een freak like me). Snow season mineralized eyeshadow geeft een subtiele kleur en glans en de Dazzleglass Glitter and Ice sprankelt op haar lippen, prachtig bij kaarslicht.

De mooiste vrouw vraagt natuurlijk om glamour deze kerst, het mag zeker een beetje anders zijn dan wat zij het hele jaar door draagt aan make-up of parfum. Daarom kies je natuurlijk ook echte glamour kado’s, niet bang zijn om even outside the box te denken. De spannende en mysterieuze Emporio Armani Diamonds Black carat parfum is een mooie combinatie tussen fris & warm en de verpakking past perfect bij het glitter feestjurkje. Het oogschaduwpalette van Yves Saint Laurent is geïnspireerd op de beroemde smoking van de ontwerper, waarmee hij in de jaren 70 furore maakt. Een perfecte rode lipstick en een french manicure in glanzend en mat zwart maakt de look echt helemaal af, zie je haar al zitten aan het kerstdiner?

Een stoere zus die net even anders is dan anderen, wat zou die nu het perfecte kerstcadeau vinden? Dat wordt wel iets lastiger, maar ook voor haar kunnen we echt wel iets mooie vinden? Het gebakken oogschaduwpalette van Rituals met saffier en jade in de kleurencombinatie Glamourous green zorgt voor een opvallende oogmake-up, maar ook met een subtiel groen lijntje komt zuslief goed voor de dag. Groen is ook de prachtige Balenciaga L’ Essence eau de parfum, een prikkelende combinatie met groene noten inclusief een tikje peper, maar dan in een zacht jasje. Groen is ook de Wild Rose Gamila secret, het geheim van heel veel beroemde, prachtige gezichten en gelukkig ook gewoon te koop bij Skins in de Bijenkorf in Amsterdam, de wilde rozenolie is heel zacht en kalmeert de gevoelige huid, echt een musthave product voor iedere zus. De zachte handen van zuslief kunnen nog zachter worden met het groene KOH restoring hand mask vol met shi take extract, je kunt ze dus niet alleen bakken die Chinese paddenstoelen!

Ook het vermelden waard is de sensuele, Violet Blonde van Tom Ford, het gezicht van deze geur is trouwens “onze” Lara Stone. In de geur ruik je de viooltjes zeker terug, maar met een tikje wierrook en vetiver wordt de geur behoorlijk sexy. En bij een sexy parfum horen zeker vampy rode nagels (KOH Red!), stevig aangezette ogen (Bobbi Brown Dual ended eye liner) en een mooie glans op de wangen (Bobbi Brown Party shimmer brick gold/silver). Deze combinatie is eerlijk gezegd mijn persoonlijke favoriet, ik hou van Tom & Bobbi

Tja....en dan nu de tips voor de mannen, het is toch wel jammer dat make-up voor mannen nog steeds niet geaccepteerd is, dat zou de mogelijkheden natuurlijk uitbreiden. Nu moeten we het maar houden bij een aantal fijne geuren, zoals de Grey Vetiver van Tom Ford (ultieme sexy mannengeur), Bvlgari Man in de Silver edition (iets klassieker voor de traditionele man), Aqua di Parma Mandorlo di Sicilia (vol amandelen en vanille), een echte geur voor VIP’s, de 212 VIP Men van Carolina Herrera (houtachtig orientaals met vleugjes leer & kaviaar) of juist de Dare to be different van Hugo Boss? Misschien zien jullie hem niet helemaal goed, maar de spannende blauwe flacon van Bang Bang by Marc Jacobs is ook zeer de moeite waard, een frisse en houtachtige geur die iets minder peperig is dan de orginele versie

Deze blog zou ook moeten verschijnen op de blog van De Bijenkorf, maar door een technisch probleem lukt dat even niet, ik plaats het artikel daarom ook maar even hier, dan hebben jullie mijn tips alvast nog even gelezen!

Deel dit artikel
Back to top