Reviews

Best of 2011 : onze favoriete huidverzorgingsproducten

Vanaf vandaag nemen we jullie even mee naar onze favoriete beauty producten van 2011! Als jullie, net zoals wij, houden van het lezen over persoonlijke favorieten, dan zijn jullie bij ons aan het goede adres deze week. Maar we laten jullie niet alleen onze favorieten zien, we delen ook de favorieten van een aantal leden van de BeautysceneNL Facebook met jullie. Vandaag maken jullie (weer) kennis met onze favoriete huidverzorgingsproducten van 2011! Kijk snel verder....ook voor onze tips voor 2012!

Debbie
Een tijdje geleden heb ik jullie al eens kennis laten maken met mijn "holy grails", producten die niet meer weg te denken zijn in mijn beautykast. Toch is het ieder jaar weer opnieuw een strijd, kunnen de oude holy grails de concurrentie wel aan met de nieuwe aanwinsten? Op zich ben ik best trouw, maar als ik echt fijne, nieuwe producten tegenkom, dan maak ik gewoon plaats in de kast. Dit jaar heb ik echt wel wat nieuwe favorieten ontdekt.

Een van mijn nieuwste favorieten is de Clinique Repairwear laser focus wrinkle & UV damage corrector (flacon 30 ml EUR 58,70),
ik ben echt gek op serums en vind ook steeds weer nieuwe favorieten, behoorlijk lastig! Nou ja, niet echt natuurlijk, want ik gebruik serums ook graag in kuurvorm. Dan gebruik ik een week over 4 een serum dat ik zowel ''s ochtends als ''s avonds op mijn schone huid aanbreng. Dit serum bestrijdt de schadelijke effecten van de zon, denk daarbij aan fijne lijntjes, rimpeltjes maar zeker ook pigmentvlekken. Het serum lijkt ervoor te zorgen dat de doorbloeding van de huid veel beter is, mijn huid krijgt direct meer kleur, glans en ziet er gezonder uit. Het serum is niet vet en bevat geen parfum, zeker een aanrader als je iets ouder bent en/of veel zonneschade hebt in jouw gezicht.

Betoverd ben ik door de kostbare La Mer The concentrate (flacon 30 ml EUR 285,00), een serum-achtig product met een zeer hoge concentratie Miracle Broth, het wonderingrediënt van alle La Mer producten (lees er in dit artikel meer over). The concentrate is een voedend emulsie die rijk en vol aanvoelt, het laat een fijn, zacht laagje op de huid achter, zo is het een heerlijke primer onder make-up, zeker één die veel visagisten gebruiken tijdens high fashion shows. Maar dat is niet waarvoor ik The Concentrate gebruik, ik gebruik een miniem druppeltje als mijn huid erom vraagt, soms kan mijn huid weleens plaatselijk ruw of droog zijn, met een druppel The Concentrate is dat zo weg. Ook een wat geirriteerde huid is zo weer rustig met The Concentrate! Een kostbaar product, maar voor mij echt iedere euro waard, zeker een toevoeging aan mijn "holy grails".

Ik hou ontzettend van handige, multi-functionele producten zoals de Bobbi Brown Hydrating rich cleanser (tube 125 ml EUR 29,00), een handige cleanser die ik onder de douche gebruik. Ik verwijder er mijn make-up mee (zelfs waterproof mascara verdwijnt i.c.m. het warme water) en reinig direct mijn huid. Ik gebruik de cleanser graag in combinatie met mijn Clarisonic. De cleanser zorgt voor een schone huid, maar stript deze niet, je houdt er dus geen droge huid aan over, de huid blijft zacht, soepel en gevoed aanvoelen. Mijn tweede tube van het jaar is al bijna leeg, tube drie komt er zeker aan!

Maar ja, deze drie heerlijke producten hebben toch echt wel enkele favorieten die hen op de hielen zaten, wat te denken van de onmisbare MAC Prep + prime Vibrancy eye primer (EUR 27,50), Estée Lauder Daywear advanced multi-protection anti-oxidant creme SPF15 (EUR 54,00) of de Clinique Turnaround overnight (EUR 47,45)?

Wendy:


Het afgelopen jaar zijn er een aantal huidverzorgingsproducten op mijn favorietenlijstje terecht gekomen die daar naar alle waarschijnlijkheid het komende jaar gewoon weer op blijven staan. Never change a winning team, alhoewel dat natuurlijk best heel lastig is met al die mooie, nieuwe en revolutionaire producten die met grote regelmaat op de redactie verschijnen.

Zeer gecharmeerd ben ik van de Dr. Hauschka Huidconditioner N ampullen (vanaf EUR 18,95 - 10 ampullen) die je als (kuur van 4 weken)serum gebruikt gedurende de nacht. De samenstelling is vetvrij (en trekt dus snel in) en stimuleert een verhoogde stofwisseling van de huid waardoor huideigen functies worden geactiveerd. Op deze manier gaat de huid zelf aan de slag. Mijn huid doet het uitermate goed op deze ampullen. Ze zorgen voor een zijdezachte huid en al na een paar dagen zijn droge plekjes verledentijd.

Ik ben dol op de Vitamin E lijn van The Body Shop. De Gezichtsspray met vitamine E (EUR 11,00 - 100 ml) gebruik ik dan ook op dagelijkse basis.  De substantie is licht en zorgt voor een direct herstel van de vochtbalans. Absoluut ideaal voor het fixeren van make-up, verfrissen van de huid gedurende de warmere dagen van het jaar en heerlijk om de huid zo nu en dan even een vocht-shot te geven!

Ik ben groot fan van de Estée Lauder Idealist even skintone illuminator (EUR 65,00 - 30 ml). Dit serum is al maanden onderdeel van mijn dagelijkse ochtendroutine. Na de eerste kennismaking was ik eigenlijk al verkocht, simpelweg omdat het product direct werkt en doet wat het beloofd. Het maakt mijn huid glad, geeft glans en maakt haar egaal. Ik gebruik het product onder mijn dag verzorging en word daar iedere dag weer heel blij van.

Benieuwd naar de favoriete huidverzorgingsproducten van onze Facebook fans?

We hebben al wat nieuwe producten getest die pas dit jaar in de winkels zullen verschijnen, mijn holy grails krijgen het zeker niet makkelijk met de aanwinsten in 2012!

Morgenochtend weer een Best of 2011 artikel, natuurlijk ook weer met jullie input! Wil je ook jouw mening geven, laat dan een comment achter bij de betreffende vragen op onze Facebook pagina!

Deel dit artikel
Back to top