Reviews

Best of 2011 : onze favoriete haarverzorgingsproducten

Last but not least, onze favoriete haarverzorginsproducten van 2011! Ondanks dat we er misschien minder artikelen aan wijden dan bijvoorbeeld nagellak, horen goede haarverzorgingsproducten echt bij onze dagelijkse beautyroutine. Waarom schrijven wij er dan toch minder over, vraag je je misschien af? Simpel, we zijn behoorlijk trouw aan onze favorieten en dat zou het misschien een beetje saai maken voor onze lezers. Toch willen wij onze favorieten graag met jullie delen, ze zijn namelijk behoorlijk geweldig. Kijk je snel even mee?

Saai is dit artikel misschien toch wel een beetje, want Wendy en ik hebben ook nog eens een aantal favorieten gemeen, maar ja...dan kun je er wel zeker van zijn dat het echt fijne producten zijn!

Debbie

  • Moroccanoil moisture repair shampoo (250 ml EUR 19,90) - de allereerste shampoo in mijn leven die ik met literflessen tegelijk koop bij de kappersgroothandel, zo fijn en goed vinden mijn dochter en ik deze shampoo. Minstens 1 keer per week (maar meestal vaker) gebruik ik deze shampoo, die echt zorgt voor glanzend en gevoed haar, zoals het hoort.
  • Moroccanoil moisture repair conditioner (250 ml EUR 19,90) - na het wassen gebruik je natuurlijk altijd een conditioner en deze is heel fijn. Maakt mijn haar goed doorkambaar maar niet zwaar of vettig, wil ik wat extra verwennerij, dan kies ik voor het masker.
  • Moroccanoil oil treatment (25 ml EUR 14,95) - een olie/serum dat  ik in mijn natte haar aanbreng (een klein pompje, enkele druppels) en zorgt voor extra glans en bescherming. De warme, nootachtige geur blijft heel lang in het haar hangen en daar word ik erg blij van.
  • Redken color extend sun solar screen SPF 15 (EUR 19,00) - de zomer ligt alweer even achter ons, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn favoriete zomerproducten ben vergeten. Deze beschermende haarspray hoort daar zeker bij, het beschermt mijn haren tegen de zon, zowel tegen de hitte als tegen de UV stralen die kunnen zorgen voor haarverkleuringen. De spray is licht vettig, maar niet overdreven en zorgt ervoor dat je ook na een dagje strand jouw haar nog redelijk kunt doorkammen.
  • Matrix Wonder boost (EUR 11,90) - ik gebruik niet veel stylingproducten, maar een beetje extra volume bij de haaraanzet kan ik zeker gebruiken. Daar is deze versteviger heel handig voor, door het speciale spraystuk komt het product direct op de goede plaats terecht.
  • John Frieda Sheer blonde crystal hold hairspray (EUR 8,99) - iedere ochtend stap ik een badkamer in die "blauw" staat van de haarlak, Bo is bezig geweest haar "gordijntje" aka pony in model te brengen. En ze heeft mij aangestoken, ook ik gebruik steeds vaker een beetje haarlak, wie weet wordt het nog wat met me? Deze hairspray zorgt voor een lichte fixatie, een mooie glans en heeft geen onprettige geur, wel zo prettig!
  • Aveda Smooth infusion styl prep smoother (EUR 27,50) - wanneer mijn haar echt pluizig of frizzy is, dan pak ik graag dit lichte, temmende haarserum. Op vochtige, warme dagen in de zomer bijvoorbeeld, dan is dit echt een reddend product. De herkenbare, groene Aveda geur maakt mij trouwens ook heel blij, de combinatie van dit product met de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn zorgt voor supersteil en glad haar.
  • Kevin.Murphy Powder.puff (EUR 29,95) - kennen jullie dit product al? Een poedertje in eenschattig roze balletje dat zorgt voor mega volume in een "pufje", heel simpel! Voor net iets meer volume op de kruin heb je alleen een toupeerkam, de powder puff en een beetje haarlak nodig, hello Adele!
  • CHI stijltang (adviesprijs EUR 199,00) - onmisbaar deze CHI stijltang, echt de beste die er is. We hebben er twee thuis en dat is maar goed ook, want als we eens zonder elkaar weggaan (Bo en ik) dan moeten we echt elk onze eigen stijltang hebben, waar we ook naartoe gaan, ook al is het maar 1 dag. Ik wil in elk geval nooit een ander mee of er moet een verbeterde versie van komen?
  • Braun satin hair airstyler 7 (EUR 64,99)- nieuw in mijn haarstylingstash, die trouwens nogal klein is, is deze handige hairstyler. Hiermee kan ik ongeveer hetzelfde resultaat bereiken als mijn kapper met haar fohnborstel en fohn, dat is voor mij een hele prestatie, ik ben niet zo''n held daarin. Met een hand krijg ik nu volume, glans en wordt mijn haar mooi glad, zeker i.c.m. de Wonderboost en de oil treatment. De Iontech technologie is echt super, de anti-statisch haarborstel is ook nog steeds favoriet!



Wendy:

Het wordt misschien een beetje saai op het gebied van favoriete haarproducten maar de heerlijke Moroccanoil Moisture Repair Shampoo (EUR 19,90 - 250 ml) en de Moisture Repair Conditioner (EUR 19,90 – 250 ml) staan ook wat mij betreft met stip op nummer 1. De shampoo bevat een vochtherstellende formule die is verrijkt met keratine en de conditioner zorgt voor een goede doorkambaarheid (zeker in combinatie met de Moroccanoil Treatment) van mijn haar en geeft een mooie glans. Absoluut een top combinatie.  

Afgelopen jaar heb ik mijn haar van donker naar blond laten transformeren en daarom hadden mijn lokken wat extra aandacht nodig, vooral in de punten. Résistance Fibre Architecte (EUR 35,00 - 30 ml) van Kérastase is een tweevoudig herstellend serum voor beschadigde lengtes en punten. Het serum bevat het Ciment-Cyclane Complex met Intra Cyclane, Pro-Keratine (vult de haarvezel van binnenuit aan) en Ceramiden zorgen voor het intern herstel van het haar. Je brengt het serum na het stijlen aan op de lengtes en punten en kunt ook dagelijks tussendoor ook gebruiken om springende haartjes te laten verdwijnen. De resultaten zijn simpelweg geweldig, mijn haar doet het nog altijd uitstekend!

Mijn laatste favoriet is geen haarproduct maar een tool. De CHI Nano Keramische Stijltang. Deze tool heeft keramische platen en een keramisch verwarmingselement die samen zorgen dat het haar elastisch blijft en uitdroging tegengaat. De CHI Nano Digital Stijltang beschermt gekleurd haar. De ronde zijkanten van de stijltang zorgen ervoor dat ik mijn haar met deze tool ook kan krullen (binnenkort toch maar eens een filmpje doen?) en je kunt te temperatuur instellen op een digitaal schermpje. Ik kan absoluut niet zonder mijn CHI stijltang. Eerlijk is eerlijk, deze zijn in de praktijk niet zo goedkoop als een gemiddelde variant, maar ze zijn het veel meer dan waard!  
 
Nu hoop ik maar dat onze Facebook fans wel voor wat variatie zorgen in de favoriete haarverzorginsproducten van 2011? Of hebben we inmiddels iedereen aan de Moroccanoil gekregen? Check het even hier!

Wat denken jullie, zal er dit jaar wel iets meer variatie in onze favorieten komen of zien we begin 2013 weer hetzelfde (saaie) artikel terug?

Deel dit artikel
Back to top