Nagel & Handen

Best of 2011 : onze favoriete nagellakjes

Sinds gisteren nemen we jullie even mee naar onze favoriete beauty producten van 2011! Als jullie, net zoals wij, houden van het lezen over persoonlijke favorieten, dan zijn jullie bij ons aan het goede adres deze week. Maar we laten jullie niet alleen onze favorieten zien, we delen ook de favorieten van een aantal leden van de BeautysceneNL Facebook met jullie. Vandaag laten we jullie onze favoriete nagellakjes van het afgelopen jaar zien.....kunnen jullie raden welke het zijn?

Ik moet jullie wel iets bekennen, ik ben een hele slechte hoofdredactrice geweest in dit artikel. Streng als ik altijd ben, heb ik aan Wendy gevraagd of zij maximaal drie favoriete nagellakjes wilde kiezen voor dit artikel, maar wat doe ik zelf......ik kies er 12 uit! Tja, dat is eigenlijk niet zo eerlijk natuurlijk, maar goed.....ik kon echt niet kiezen.

Debbie:
Toen ik vorige week mijn nagellakjesstash aan het opruimen was en ik tot mijn schande moest bekennen, daarmee 15 dozen te kunnen vullen, wist ik al dat dit een probleem zou worden. Toch heb ik echt wel 12 favorieten gevonden, lakjes die ik zeker meer dan één keer he gedragen en lakjes die zelfs mee mochten op vakantie!

Mijn favorieten van 2011 zijn :

 • Catrice Captain Sparrow''s boat (lijkt als twee druppels water op Black Pearl van Chanel, maar dan in budget versie)
 • Dior Saint-Tropez (niet in NL te koop geweest, zo jammer, deze heldere lichtblauwe kleur ademt zomer uit)
 • Essie Da Bush (ik hou van dit soort pittige pastels, niet te zoetsappig maar met meer pit, lekker apart en toch niet over the top)
 • Ciaté Twilight (niet uit 2011 geloof ik, maar oh zo mooi, perfect voor een feestelijke gelegenheid)
 • Sephora by OPI Hell to the no (Glee collectie) (ik hou van paars!)
 • KOH Dreamy Gold (prachtige kleur, musthave als je houdt van gouden nagellakjes, deze lak heel prettig en is niet te glimmend)
 • OPI Are we there yet? (Touring America collctie) (heerlijk koraal/peachy, een kleur die prachtig staat bij de gebruinde huid)
 • Chanel Blue Boy (Les Jeans de Chanel) (pittig blauw en genoemd naar de grote liefde van Coco Chanel, perfect bij een jeans natuurlijk)
 • Rescue Beauty Lounge Decorous (mijn ontdekking van het jaar, de prachtige lakjes van Rescue Beauty Lounge)
 • OPI Rainbow connection (The Muppets collectie) (hoe kon ik deze niet kiezen, deze over the top glitterlak is altijd een succes)
 • Urban Decay Xanadu (uit de Roller girl set) (ik hou van paars....of had ik dat al gezegd? Deze mini-setjes van Urban Decay zijn naast mooi ook handig)
 • OPI Steady as she rose (Pirates of the Carribean collectie) (de kleuren van deze collectie waren allemaal geweldig, deze bleke lila is prachtig neutraal en toch vrouwelijk. Met dank aan de lego poppetjes van Sem in dit artikel)
Wendy:

Dit jaar heb ik gekozen voor drie rubrieken met daarin een rode lijn: Welke nagellakjes heb ik vaker dan een keer gedragen? Meer dan een keer? Hoor ik je denken? Tja, eerlijk is eerlijk, op de Beautyscene redactie zijn de nagellakjes ontelbaar en dus dragen we de meeste kleurtjes echt maar een keer. Maar zoals ik al vertelde, er zijn uitzonderingen. Drie van die uitzonderingen heb ik tot mijn favorieten van 2011 gebombardeerd!

Rubriek 1 is wat mij betreft de ‘runner up’ nagellak. Hoe kan dat een andere kleur zijn dan Graphite van Chanel (EUR 22,50)? Ik vind de kleur wonderschoon en mijn voorliefde voor grijs/zilver wordt behoorlijk gevoed. Natuurlijk was Péridot de grote hit uit de Chanel Illusions d''ombres herfstcollectie maar ik ga volmondig voor haar stoere zusje (de runner up van die collectie dus), ze is wel een limited edition, dus wellicht niet meer overal te koop. Loop haar zeker niet mis!

Het tweede nagellakje lijkt misschien een beetje op de Chanel Graphite variant, maar dan de ruwe rockchick versie. Ik houd ervan! Afgelopen jaar waren de glitternagellakken hotter dan hot (daar hebben we rubriek 2: glitternagellakjes) en dus vond ik dat in mijn top drie zeker een glittervariant moest komen. Tinsel Town (EUR 5,95) van China Glaze (Let it snow collectie) is een grijs/zwarte nagellak die grote/grove zilveren glitters bevat die zo compact zijn dat de lak in twee laagjes een perfecte dekking geeft.

De laatste favoriet zou voor mij in de rubriek ‘bewijsmateriaal’ vallen. Net toen ik namelijk wilde gaan beweren dat mint groene nagellakjes absoluut  passé waren bracht Nubar de Vogue Vert (EUR 8,50) nagellak (Polished Chic collectie) uit. Deze mint groene variant maakt de handen niet bleek en bevat zoveel warmte dat het zelfs een kleur is die je in de wintermaanden kunt dragen. Good job Nubar!

Benieuwd naar de favoriete nagellakjes van onze Facebook fans?

Met de OPI Nicki Minaj collectie, die volgende week uitkomt, en de OPI Holland collectie op komst zijn we er zeker van dat het kiezen volgend jaar ook weer problemen gaat opleveren!


Morgen weer een Best of 2011 artikel, natuurlijk ook weer met jullie input! Wil je ook jouw mening geven, laat dan een comment achter bij de betreffende vragen op onze Facebook pagina!

Deel dit artikel
Back to top