Reviews

Best of 2011 : onze favoriete parfums

Vanaf vandaag nemen we jullie even mee naar onze favoriete beauty producten van 2011! Als jullie, net zoals wij, houden van het lezen over persoonlijke favorieten, dan zijn jullie bij ons aan het goede adres deze week. Maar we laten jullie niet alleen onze favorieten zien, we delen ook de favorieten van een aantal leden van de BeautysceneNL Facebook met jullie. Vandaag maken jullie (weer) kennis met onze favoriete parfums van 2011! Kijk snel verder....ook voor onze tips voor 2012!

Als je, zoals Debbie en Wendy, kunt kiezen uit tientallen heerlijke parfums dan is kiezen natuurlijk altijd heel moeilijk. Ieder jaar komen er heel wat nieuwe parfums uit, één nieuwe geur per week is geen uitzondering. En hoe het komt, ik weet het niet, maar het lijkt wel of ieder nieuw parfum nog lekkerder is dan het andere. Zie daar maar eens uit te kiezen!

na het opnieuw inruimen van mijn parfumstash bleef er een aardige selectie over waaruit ik zou gaan kiezen
Balenciage, Burberry, Estée Lauder, Tom Ford of toch By Killian?
Valentina, Juliette has got a gun, Guerlain Shalimar of toch Tom Ford White Patchouli?
Wendy:

Ik geloof dat ik naast het kiezen van mijn favoriete nagellakjes toch wel net zo veel moeite had bij het kiezen van mijn favoriete  parfums. Ik heb recent een heleboel nieuwe geuren gekregen en die zijn allemaal geweldig, maar ik heb mezelf gedwongen maar drie parfums te noemen. Ik heb voor deze top drie een knip gemaakt tussen de laatste nieuwe binnenkomer in mijn favorietenlijst, de ‘stabiele’ factor en de geur die ik de zomermaanden het meest gedragen heb.
Ik heb de heerlijke Kiehl''s Original Musk Oil (EUR 53,00 - 50 ml) uit de Kiehl''s Heritage collectie nog niet zo heel lang in huis, maar sindsdien ben ik fan, en niet zo’n beetje ook. De uniseks muskusgeur is zacht, compact en Bedwelmend! Zo''n geur dat de cirkel rond maakt en je een gevoel van welbehagen geeft.

Als stabiele factor - dat klinkt een beetje saai maar absoluut niet zo bedoeld, je zou zelfs kunnen zeggen dat dit een echte Wendy geur is en dat dit de reden is dat ik hem zo vaak en graag draag – heb ik gekozen voor Dior J’adore L´Eau Cologne Florale (EUR 69,00 - 75 ml). Dit is een geur in de traditie van een cologne, opgebouwd rond magnoliabloesem in combinatie met neroli en bergamot. Bijzonder vrouwelijk zonder overdreven sensueel te zijn.

Tot slot is daar de geur die ik bijna heb opgebruikt, en dus vooral in de zomermaanden veel gebruikt heb. Marc jacobs Daisy Eau So Fresh Eau de Toilette (EUR 70,00 - 75 ml) is een bloemige, licht fruitige geur. Ik vind de geur lekker sprankelend en zeker niet alleen maar lieflijk. De Grapefruit en wilde roze en muskus zorgen voor een prikkelend ‘randje’ waardoor deze Marc Jacobs variant in mijn top drie terecht is gekomen.

Debbie:

Mijn favorieten van het jaar laten zich in één woord omschrijven : poederig! En ik ben niet de enige, de poederige, comfortgeuren zijn toch wel de hits van de afgelopen jaren. 

Een geur die mij echt heeft betoverd is Burberry Body (vanaf EUR 55,00), een heerlijke en vrouwelijke geur die mij direct bij de eerste spritz te pakken had! Het is exact de perfecte combinatie tussen fruitig, bloemig en sexy, van niets teveel, maar exact genoeg om vrouwelijk en meisjesachtig tegelijk te zijn. Een zeer draagbaar parfum ook, zowel voor een avondje uit als een dag op het werk, ik krijg heel veel complimentjes als ik deze geur draag.

Ik moet jullie wel eerlijk vertellen dat deze top 3 in volstrekt willekeurige volgorde is, als ik uit deze 3 geuren een nummer 1 zou moeten kiezen, dan heb ik een probleem! Love, Chloé (vanaf EUR 56,00)is namelijk ook geweldig, comfortabel en ultra-poederachtig. Kennen jullie de geur van zacht babypoeder? Dat is Love, Chloé, maar dan in een luxe en vrouwelijke versie met een pittige twist. Inmiddels ben ik toe aan fles 2 en dan heb ik de laatste nieuwe versie Love, Chloé Intense de laatste weken eigenlijk vrijwel dagelijks op. 

Les exclusifs de Chanel is een recente ontdekking en ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik nu eigenlijk niet weet of ik er echt blij mee moet zijn? Deze prachtige geurencollectie, met een aantal historische geuren uit de Chanel collectie, is zeker een bijzondere reeks die best zou passen in één van mijn kastjes (of ik koop er een kastje bij, dat is geen punt). Maar ik ben bescheiden en vooralsnog erg blij met de fijne, charmante en poederige Jersey (75 ml eau de toilette EUR 110,00).

Willen jullie weten wat de favoriete geuren van onze Facebook fans zijn? 

Last but not least willen we jullie even "teasen" met wat nieuwe geuren van 2012, het wordt volgens mij een goed parfumjaar!

Vanavond weer een Best of 2011 artikel, natuurlijk ook weer met jullie input! Wil je ook jouw mening geven, laat dan een comment achter bij de betreffende vragen op onze Facebook pagina!

Deel dit artikel
Back to top