Reviews

Primers - zijn die nu echt nodig? Met Dr. Murad, MAC, Laura Mercier en Bourjois

Zeg het eens eerlijk, gebruiken jullie altijd een primer onder jullie foundation of poeder? Een foundation primer verlengt de houdbaarheid van de nadien opgebrachte foundation en zorgt tevens voor een mooie, gladde basis door bijvoorbeeld poriën "op te vullen" en fijne rimpeltjes glad te strijken. Maar een goede primer kan zelfs nog meer, kijken jullie even mee naar een aantal voorbeelden?

Op de foto zie je een aantal primers die ik de laatste tijd heb getest en primers die inmiddels tot mijn eigen stash zijn toegetreden. Je kunt je voorstellen dat ik nogal wat producten test en ze doorstaan niet allemaal de test! Dat wil niet zeggen dat het geen fijne producten zijn, maar ik ben behoorlijk veeleisend en misschien ook wel een tikje verwend, je komt als beauty product niet zomaar de beautystash van Mrs. Beautyscene binnen.

  • Murad Hybrids Skin perfection primer dewy finish EUR 43,50 - een olievrije primer die deels huidverzorging deels make-upproduct is. De primer is licht vloeibaar, heeft een kleur en eenmaal op de huid aangebracht is deze vrijwel transparant en past zich aan de huidskleur aan, schrik niet als je de primer ziet, maar probeer het gewoon! De primer zorgt ervoor dat de poriën verfijnen, fijne rimpeltjes minder te zien zijn en zorgt voor een mooie fluweelachtige, natuurlijk finish. De primer is prima te combineren met foundation en/of poeder, maar je kunt de primer ook zo dragen, de huid ziet er net iets meer "smooth" uit. De primer bevat anti-oxidanten en minerale pigmenten die bijdragen aan een mooie natuurlijke finish, tegelijkertijd wordt de huid zelfs verzorgt door verschillende natuurlijke extracten. Er is ook een versie met een matte finish, handig als jouw huid iets vetter is.
  • Laura Mercier foundation primer Radiance EUR 39,00 - de foundation primers van Laura Mercier zijn al heel lang favoriet bij mij. In de zomer gebruik ik graag de Hydrating primer, maar de nieuwste versie is de Radiance primer. De primer is lichtvloeibaar en is abrikoos van kleur, eenmaal aangebracht op de huid zie je direct een stralende glans die niet glimt.  Het lijkt alsof je van binnenuit licht geeft, heel bijzonder. Na het aanbrengen van de primer voelt de huid niet gladder aan, niet zo gek want de primer bevat vrijwel geen siliconen die daar normaal voor zorgen. Mocht je dus geen fan zijn van siliconen in primers, dan is dit zeker een hele fijne optie. Kijk dus ook even naar de andere versie''s, er is ook een primer voor de vette huid bijvoorbeeld.


  • Bourjois Flower perfection primer EUR 9,90 - een primer in een potje, ik ben er nooit zo''n fan van. De structuur is mousse achtig, je hebt maar een heel klein beetje nodig. Op de huid aangebracht versmelt de primer met de huid en laat deze glad en een beetje glibberig achter. Het zorgt voor een smooth gevoel op de huid en fijne lijntjes en vergote poriën verdwijnen zeker even, maar na verloop van een tijdje komen die heus weer tevoorschijn. Een prima tijdelijke gladmaker, maar niet mijn favoriet door het glibberige gevoel.
  • Maybelline Instant ant-ageThe Smoother EUR 11,95 - deze primer lijkt erg op die van Bourjois, maar is wat transparanter en meer gel-achtig. De finish op de huid is exact hetzelfde, al lijkt het nog iets meer alsof er een filter/laagje over de huid wordt gelegd waardoor je het allemaal niet meer zo scherp ziet. Grappig, zeg maar het effect wat je krijgt als je geen bril ophebt of als een fotocamera nog niet is scherpgesteld. Wat ik minder mooie vind is de wat onnatuurlijke matte finish, het kan de huid echt wat grauw maken en dat is niet zo prettig. Ook deze primer zorgt ervoor dat fijne lijntje verdwijnen en poriën optisch verkleinen, maar het effect is vrij snel weer verdwenen. 

  • MAC Prep + Prime Skin base EUR 23,00 - een witte, vloeibare basis in een pompflacon die op de huid aangebracht direct versmelt met de huid. Er blijft een gladde, maar geen glibberige huid achter die direct straalt door de fijne lichtreflecterende deeltjes. Niet schrikken als je de swatch ziet, het lijkt nogal too much, maar op het gezicht zie je er vrijwel niets van terug, tenzij je er echt op let. De Base zorgt ervoor dat mijn foundation echt langer en beter mooi blijft zitten. Ik vind zelfs dat het de talgproductie enigzins op peil houdt, ik heb minder last van glimmende plekjes aan het einde van de dag.

Op de foto zie je ook nog de Fusion Beauty Prime results primer for acne prone skin (EUR 42,00 o.a. te koop bij Douglas en Skins), een speciale basis voor de huid die last heeft van acné. De primer is lichtgeel van kleur en die kleur zorgt ervoor dat de roodheid in de huid net iets minder opvalt. Natuurlijk is de primer echt bedoelt voor de acné huid en is deze dus olievrij en verstopt deze de poriën niet, ook zorgt de primer voor een hele goede regulatie van de talg en helpt deze de huid te matteren. Zeker een aanrader als je acné hebt! Fusion Beauty heeft ook andere soorten primers die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het camoufleren van couperose of een grauwe huid een oppepper geven.
Natuurlijk heb ik de primers ook nog even geswatcht, maar dat blijft toch een lastig iets, je moet de primer echt goed uitsmeren over de huid natuurlijk en dan zie je vrijwel niets, vandaar maar even zo.

v.l.n.r. Murad, Laura Mercier, Bourjois, Maybelline, MAC en Fusion Beauty

Mijn favorieten zijn de primers van Murad, MAC en Laura Mercier, al is de laatste soms wel een tikje te heftig voor overdag, maar voor gebruik in de avond is deze weer erg mooi, maar ook als jouw huid wat grauw oogt in de winter kan dit een hele goede keuze zijn. Mocht je willen weten waar je de producten kunt kopen, dan kun je op de verschillende linkjes klikken.

En ben jij inmiddels al om? Welke primer spreekt je het meeste aan? Misschien heb je nog goede en fijne tips?

Deel dit artikel
Back to top