Nieuws

Misverstanden over de BB cream van Garnier!

Kennen jullie de BB cream van Garnier inmiddels? Waarschijnlijk wel, tenslotte zijn er al heel wat artikelen over verschenen op diverse beautywebsites en -blogs, de reclames zijn ook al heel vaak te zien geweest en natuurlijk ligt het product ook alweer even in de winkels. Het viel mij onlangs bij een Facebook vraag op dat er nogal wat misverstanden lijken te zijn over de BB cream, tijd dus voor wat extra uitleg.

Garnier heeft met de BB cream eigenlijk als eerste groot cosmetica merk een BB cream uitgebracht die specifiek is gericht op de Europese markt. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn BB creams al jaren een groot succes in Aziatische landen. Maar omdat de eisen van de consumenten daar anders zijn dan hier in Europa en ook de huidtypes behoorlijk verschillen van de Europese huidtypes, vond Garnier dat zij de BB cream die zij ontwikkelden wel moesten aanpassen.

En daar is het volgens mij "mis" gegaan! De Aziatische BB creams zijn vrijwel allemaal echte combinaties van een verzorgend product en een vrij dekkende foundation, iets waar de Aziatische consument naar vraagt. In Europa stellen vrouwen, over het algemeen, andere eisen. Zo is het een bekend gegeven dat Europese vrouwen niet houden van een foundation met een sterke dekking (natuurlijk is dit een algemene stelling, per persoon kan dit natuurlijk helemaal anders zijn). De BB cream van Garnier is dan ook maar lastig te vergelijken met de Aziatische BB creams. Zeker als je die kent (bijvoorbeeld omdat je ze via internet hebt leren kennen), dan zul je wellicht teleurgesteld zijn in de dekking van het product.

Ik ben bij de presentatie van de BB cream geweest en daar werd heel duidelijk gecommuniceerd dat de BB cream een gezichtsverzorgingsproduct is met een extra, die extra is de lichte dekking die de BB cream biedt. En eerlijk gezegd is dat precies wat de BB cream doet, hij verzorgt de huid en geeft een lichte dekking, maar het is echt geen foundation. Dat zou ook onmogelijk zijn, gezien er maar twee tinten worden verkocht. In dit artikel over verzorgende foundations kun je er ook iets meer over lezen.
De BB cream is daarnaast ook bedoeld voor vrouwen die ouder zijn dan 25 jaar, de focus ligt volgens Garnier op vrouwen tussen de 20-35 jaar. Vrouwen die wel iets aan anti-aging willen doen, niet teveel verschillende producten willen gebruiken en vooral van gemak houden, misschien volgens Garnier wel de typische Nederlandse vrouw? Volgens mij is dit ook iets minder goed gecommuniceerd, waardoor juist ook veel jongere vrouwen deze BB cream hebben getest. Op zich kan dit natuurlijk helemaal geen kwaad, maar het verklaart misschien wel waarom de BB cream sommigen is tegengevallen.

Ben je op zoek naar een foundation die eventuele oneffenheden goed dekt, dan zul je zeer waarschijnlijk niet voldoende hebben aan de BB cream. Maar als je juist niet houdt van een dekkend product, maar het liever wat meer naturel houdt en je bent op zoek naar een handig 5 in 1 product, dan is de BB cream misschien wel wat voor je, mits je qua leeftijd past in de doelgroep. 

Persoonlijk vind ik de BB cream voor mijn huid (ik ben 41 jaar) niet voldoen, de dekking voldoet voor mij niet en ik vind het als dagcreme net iets te weinig voor mijn huid doen. Het is geen product dat ik dagelijks zou gebruiken, maar het is bijvoorbeeld wel een handige en fijne creme om mee te nemen op vakantie, in principe kun je dan met één tube best voorzien in de dagelijkse behoeften van de huid. Tenminste, voor een korte tijd, op de lange termijn heeft mijn oudere huid echt meer nodig. Je moet wel houden van de glow die de BB cream achterlaat, als je echt houdt van een matte finish dan zul je wellicht toch nog een poeder of iets dergelijks willen gebruiken. 
Verder blijft het natuurlijk altijd zo dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen, de een zal waarschijnlijk "weg" lopen met de BB cream en een ander krijgt er misschien wel puistjes van? Het blijft voor  iedereen toch altijd een zoektocht naar de beste huidverzorgingsproducten! 

Heb jij ervaring met de BB cream van Garnier? Wat vond jij van het product? Heb je ook ervaringen met Aziatische BB creams en wat vind je van de vergelijking met de BB cream van Garnier? Was jij ervan op de hoogte dat de BB cream bedoelt was voor vrouwen tussen de 20-35 jaar?

Deel dit artikel
Back to top