Nagel & Handen

Goede beauty-voornemens: gebruik ALTIJD een top- en base coat!

De komende periode willen wij jullie graag op weg helpen bij het in tact houden van de goede beauty voornemens. Zijn jouw nagels een ramp en wil je nu echt eens aan de slag om ze in 2012 te laten groeien en stralen als nooit van tevoren? Dan ben je vandaag aan het juist adres. Vandaag ga ik jullie namelijk informeren over het belang van het gebruiken van een base- en top coat.

Natuurlijk is het hebben en houden van mooie, sterke en verzorgde nagels afhankelijk van de status van jouw nagels en de manier waarop jij ze verzorgt.Onlangs hebben jullie mijn 8 stappenplan voor mooie nagels terug lezen in het #BOB (Best Of Beautyscene) artikel. Vandaag wil ik de focus graag leggen op het gebruik van een top- en base coat. Waarom? Dat kun je hieronder lezen.
Voordat jij jouw nagels gaat lakken is het heel belangrijk dat je een base coat gebruikt. Deze beschermt jouw nagels tegen verkleuringen (voora bij blauwe en groene lakjes) maar zorgt er ook voor dat je nagels mooi egaal zijn. Nagels die egaal zijn kun je makkelijker lakken en daarnaast vind ik het persoonlijk niet zo mooi als de oneffenheden (ribbels, bladderende structuur) door de nagellak heen zichtbaar zijn.

Daarnaast zorgt een goede base coat ervoor dat de nagellak beter hecht aan de nagels en dat verlengt de houdbaarheid van jouw manicure. Ik gebruik zelf meestal de Zoya Anchor (EUR 10,95) als base coat. Deze bevat naast een slenhechtende formule ook nog proteïnen in om je nagel sterker te maken. Daarnaast gebruik ik een keer per week de KOH Calcium Whitener (EUR 21,50) als base coat. Deze zorgt ervoor dat mijn nagels mooi wit blijven.

Als de base coat goed droog is en je snel last hebt van bladderende nagellak kan het zo zijn dat jouw nagels nog niet helemaal vetvrij waren op het moment dat je de nagellak hebt aangebracht. Probeer in dit geval nog voordat je de nagellak opbrengt even je handen te wassen met water en zeep (dus na het aanbrengen van de base coat). Op deze manier zorg je ervoor dat je nagels 100% vetvrij zijn. Nu kun je jouw nagellak aanbrengen.

Tot slot gebruik ik vrijwel altijd een snel drogende top coat. De grote favoriet van de Beautyscene redactie is de INM Out the Door Top coat (EUR 5,95). Het geheim van een slijtvaste top laag is het aanbrengen van deze top coat op een net niet droge nagellak. Op het moment dat je de top coat aanbrengt op natte nagellak dan maken de twee componenten een verbinding die een zeer lange houdbaarheid heeft.


Let erop dat je genoeg top coat gebruikt en deze voorzichtig met het borsteltje over de nagel heen begeleid. Probeer niet te hard te duwen want dan krijg je strepen in je nagellak. De INM Out the door dry Fast top coat is binnen tien minuten echt goed droog en eigenlijk kun je veelal binnen vijf minuten alweer door met de orde van de dag.

Even kort samengevat: Gebruik ALTIJD een base- en een top coat. Op deze manier voorkom je voor 90% nagelverkleuringen en zorg je voor een goede en lange houdbaarheid van jouw manicure. Kleine moeite, groot plezier

Deel dit artikel
Back to top