Nieuws

Minerale foundation: Inika Face in a Box

Minerale foundations zijn weer helemaal terug, en dat is goed nieuws voor de fans. Inika is een bijzonder mooi groen merk met een breed assortiment minerale make-up en bijpassende kwasten. Niet voor niets is het zo dat celebs als Danni Minogue, Stella McCartney al jarenlang fan zijn. Wil jij weten hoe ''Bones'' actrice Emily Deschanel aan haar mooie huid komt? Jep.. Inika!

De producten van Inika zijn gemaakt van pure mineralen en kleurpigmenten met opmerkelijke kleurdiepte en kleurbehoud. Deze zijn geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. De producten zijn 100% natuurlijk en 100% veganistisch. Heb jij altijd al kennis willen maken met groene foundation varianten, dan zijn de producten van Inika een geweldige optie.
Inika Face in a Box is een bijzonder mooie en handige starter kit om aan de slag te gaan met 100% natuurlijke en minerale make-up. De box is verkrijgbaar in verschillende ‘shades’ en bevat 7 Inika producten waarmee je dagelijks de perfecte minerale foundation-look kunt creëren:

Mineral Foundation (3gr), Mineral Bronzer (5gr), Pure Primer (4ml), Liquid Mineral Foundation (6 ml), Natural Perfection Concealer (4ml), Vegan Kabuki Brush, Vegan Contour Brush, Make-up tasje en een Inika how to brochure.

De Inika Certified Organic Pure Primer beschermt en hydrateert de huid. Daarnaast zorgt de primer voor een gelijkmatige basis alvorens het aanbrengen van je foundation. Je brengt de primer aan na jouw dagverzorging en laat deze even intrekken. Deze bevat verzorgende ingrediënten zoals shea butter, macademia olie en avocado.  De Pure Primer is licht, zuinig in gebruik en zorgt er voor dat de (minerale) make-up langer houdt.
Last van een aantal kleine imperfecties? Dan zou je de Inika Natural Perfection Concealer kunnen gebruiken. Deze heeft licht reflecterende eigenschappen en verbergt oneffenheden zoals donkere kringen, vlekjes etc. De structuur is dun en verstopt de poriën niet. Inika geeft aan dit product onder de foundation te gebruiken, dit vind ik zelf ook het prettigst, vooral bij gebruik van een poeder/minerale foundation. Overigens is de concealer verkrijgbaar in twee tinten: light en medium. Ik heb de light variant gebruikt.


V.l.n.r: Liquid Mineral foundation, Organic Pure primer en de Natural Perfection concealer 
 

De Inika Face in a Box bevat ook een travelsize van de Liquid Mineral Foundation. Deze is 100% vrij van chemicaliën en bevat biologische anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. De foundation geeft anhankelijk van jouw wensen een medium tot volledige dekking en verstopt de poriën niet. De finish is mooi en ‘dewy’ en geeft de huid een langhoudende hydratatie. Je kunt de foundation met een brush of met jouw vingers aanbrengen.
Een van de grote voordelen van de Minerale Foundation (powder in de kleur Unity) is dat het een egale dekking geeft en toch erg natuurlijk blijft. Het geeft een frisse uitstraling en een mooie finish. Je kunt de foundation opbouwen van een licht zweempje tot een wat meer dekkend effect. Dip de bijgeleverde Kabuki licht in de foundation en breng deze met lichte neergaande streken over het volledige gezicht en hals aan. Als je het fijn vindt om een zwaardere dekking te hebben maak dan ronddraaiende en inkloppende bewegingen. Ik vind de foundation absoluut geweldig. De finish is prachtig en de kers op de taart (een SPF20) is iets om behoorlijk vrolijk van te worden.


Kun jij nooit een bronzer dragen omdat ze (vooral in de winter) te donker zijn? De Inika Mineral Bronzer in de kleur Sunlight is gemaakt voor lichte huidkleuren.  Deze geeft de huid een mooie sun-kissed gloed. Je kunt de bronzer gebruiken om je contouren te definiëren of voor en vleugje ‘gezondheid’ over je hele gezicht en decolleté. De bronzer is overigens los verkrijgbaar in vier kleuren.
Wil jij dit jaar starten met eco minerale foundation? Dan ben je bij Shizo aan het juiste adres. Raadpleeg eerst de Shade Finder en vind jouw ideale Inika Mineral Foundation. Kom je er zelf niet helemaal uit? Shizo helpt je graag verder!  

De prijs van de Inika Face in a Box is trouwens zeer prettig. De totale productwaarde is ruim EUR 135,00 terwijl je EUR 75,00 voor deze box betaald. Lezeressen van Beautyscene ontvangen ook nog eens een korting van 5% op het volledige assortiment van Shizo (code: lushious) dus tel uit je winst!
 

Deel dit artikel
Back to top