Reviews

Wella: Stylingtips voor krullenbollen door Marieke van #TVOH

Nog niet zo lang geleden had ik een tijdens een van de opnames van de #TVOH live shows een spontane ontmoeting met Marieke Dollekamp die jullie ongetwijfeld allemaal kennen uit de spannende talentenjacht. Ze zingt als een nachtegaaltje en daarnaast is ze een mooie verschijning met haar prachtige krullenbos! Vandaag deelt Marieke haar persoonlijke stylingtips met jullie, want wie wil er nu niet zo’n prachtige bos met krullen?
De 22 jarige Marieke begon op jonge leeftijd met zingen. Toen ze zeven was zat ze in haar eerste koor en op tienjarige leeftijd ging ze voor het eerst naar de muziekschool. Sinds 2008 zit Marieke op het conservatorium in Utrecht en volgt daar de opleiding zang Jazz & Pop. Het grote publiek kent Marieke natuurlijk vooral uit #TVOH. Tijdens the blind auditions zong zij Modern World en dat optreden zorgde ervoor dat zij kon kiezen voor vier coaches. Uiteindelijk koos zijn voor Team Borsato en zong in de live shows onder andere nummers zoals Tell Me About It, Wereld zonder jou en How Am I.

Je hebt van die bofkonten die in het bezit zijn van een slag of krul van zichzelf, Marieke is daar een van. Haar krullen zijn puur natuur! Maar… ook als je een permanent hebt laten zetten bij de kapper zijn de tips van Marieke bijzonder interessant. Zij stuurde ons een verslagje waarin ze zelf omschrijft hoe zij haar krullen in top-conditie houdt:

Stap 1:
Gebruik een goede shampoo en conditioner. Krullend haar is vaak droog en wordt echt mooier als je conditioner gebruikt. Ik gebruik zelf de Repair shampoo (EUR 4,99) en Repair conditioner (EUR 4,99) uit de Wella Pro series lijn. Deze lijn is verkrijgbaar is bij supermarkten en drogisterijen en zijn ontwikkeld met Wella’s professionele expertise. De shampoo en conditioner zijn beiden zuinig in gebruik en ruiken heerlijk. Ik kan niet zonder!
  

Stap 2:

Na het uitspoelen van de conditioner, wring je overtollig water uit je haar. Dit doe ik zelf eerst met een handdoek, die knijp ik een beetje in mijn haar en daarna wring ik het met mijn handen uit. Vervolgens is een handdoek niet meer nodig. Je haar moet behoorlijk nat blijven, op deze manier blijft het kambaar.

Stap 3:
Daarna kam je je haar heel goed uit, het liefste ondersteboven. Dan krijg je bovenop meer volume.

Stap 4:
En dan mijn wondermiddel: de Wella Flex Shine & Style Mousse (EUR 3,99). Verdeel een redelijke grote hoeveelheid mousse goed over je haar. Doe dit ook weer ondersteboven voor volume. Knijp de krullen er met je handen al een beetje in met de mousse.Deze mousse is speciaal ontwikkeld voor gekleurd en ongekleurd haar en geeft een mooie glans en..zorgt voor veerkrachtige krullen!

Stap 5:
Droog nu je haar droog met een föhn met diffuser. Het liefste de laagste blaasstand en de hoogste warmtestand. En je weet het vast al: ook dit weer ondersteboven. Dat hoeft niet de hele tijd. Ga niet te snel door je haar heen. Per deel haar even de tijd nemen om het te drogen en de krul er als het ware in drukken/knijpen met je handen.

Stap 6:
Mocht je haar nu nog een beetje hard zijn door de mousse die is opgedroogd ga dan nog even ondersteboven hangen om die krullen erin te drukken/knijpen..

Stap 7:

Nu kun je jouw coupe nog even verstevigen met een hairspray. Ik gebruik altijd Wella Flex Shine & Style hairspray (EUR 3,99). Deze geeft een glans en versteviging waardoor mijn krullen de hele dag goed blijven zitten. De haarspray maakt het haar niet zwaarder waardoor mijn krullen flexibel blijven en er daardoor speels uitzien.

Aan het einde van stap 7 heb ik de krullen die je op foto''s ziet. Ik heb krullen van mezelf, maar ze worden gewoon mooier door deze styling. En voor mooie krullen doe ik alles!
Nog even de tips van Marieke samengevat:


Krullen hebben een goede verzorging nodig om niet uit te drogen, te pluizen etc. Ga voor een repair shampoo en conditioner om ervoor te zorgen dat het haar niet uitdroogt. Kies bij het aanschaffen van een styling product altijd een exemplaar die jouw krullen extra veerkracht geeft. Gebruik de producten in combinatie met een föhn met diffuser voor een optimaal resultaat. En… jullie hebben het gelezen: voor mooie krullen voer je het stappenplan voor het grootste gedeelte ondersteboven uit!

Wij bedanken Marieke enorm voor haar tijd en moeite, enorm leuk om haar krullen-tips te kunnen lezen. Momenteel kijkt Marieke vooral naar wat er op haar pad gaat komen na het mooie avontuur van#TVOH. Zij wil graag solo-optredens doen en een mooi album opnemen. Dit jaar doet zij eindexamen aan het conservatorium. Muziek is haar passie en zingen zal ze (gelukkig!) altijd blijven doen!

Wil jij meer weten over Marieke? Neem dan even een kijkje op haar website. Natuurlijk kun je haar avonturen ook volgen via haar twitter account.  

Gebruik jij toevalig dezelfde producten als Marieke, heb je vragen over de verzorging van krullen, of wil je Marieke laten weten hoe jaloers je bent op haar krullen? (I do!!!) Laat dan even een comment achter!

Deel dit artikel
Back to top