Nagel & Handen

Dior Waterlily vs Chanel Jade - zijn het dupes?

Als je een echte nagellakfan bent, dan moet je wel gehoord hebben over de bijzondere, vrijwel onmogelijk te krijgen Chanel Jade. Deze lichtgroene nagellak met fijne shimmers is al 2 jaar lang het gesprek onder nagellak liefhebbers en nu Dior hun Waterlily nagellak heeft uitgebracht, wil iedere nagellakaddict natuurlijk weten of dit een "dupe" ofwel kopie zou zijn van Chanel Jade. Ik heb beide lakjes even naast elkaar gezet, kijk je mee?

Chanel Jade is eind 2009 uitgebracht in een zeer gelimiteerde oplage, Jade werd uitsluitend bij Chanel boutiques verkocht, maar helaas niet in Nederland. De nagellak was een behoorlijke hype en op Ebay.com werden er bedragen van $ 150 gevraagd voor een exemplaar. Momenteel is er vrijwel onmogelijk aan te komen, in tegenstelling tot Dior Waterlily, die deel uitmaakt van de Spring garden party collectie waarover je in dit artikel meer leest.

Zo op het eerste oog lijken de lakjes behoorlijk veel op elkaar, zelfs de bijzondere, fijne jadegroene shimmer van Jade lijkt aanwezig te zijn in Waterlily. Wat denken jullie eigenlijk? Heeft Dior de kleur echt willen namaken of is het toeval dat ze deze kleur uitbrengen? 

Ik heb de lakjes op een swatchwieltje aangebracht waarbij ik beide lakjes in twee laagjes heb opgebracht. Sommige Chanel Jade liefhebbers waren ietwat teleurgesteld in de lak, omdat ze vinden dat Jade niet zo mooi dekt, maar persoonlijk heb ik daar geen last van. Chanel lakjes hebben wel een vrij dunne consistentie en vereisen wel een iets andere manier van lakken dan bijvoorbeeld de (zeer prettig lakkende) lakjes van Dior.

1 laagje - links Dior Waterlily en rechts Chanel Jade - Waterlily heeft een meer gele basis en ook meer goud in de fijne shimmers, Jade is iets koeler van tint
2 laagjes - links Dior Waterlily en rechts Chanel Jade - Jade oogt wat frisser dan Waterlily, eigenlijk iets meer "waterachtig", Waterlily doet mij qua tint meer denken aan planten
Nog steeds twee laagjes, een iets andere lichtinval
Wat klopt er hier niet?

Jullie hebben het gezien, Dior Waterlily en Chanel Jade zijn geen 100 % dupes, maar lijken wel bijzonder veel op elkaar. En aangezien Chanel Jade niet meer te vinden is, is Dior''s Waterlily natuurlijk de ideale vervanger als je een soortgelijke kleur zoekt van een luxe make-up merk. Waterlily heeft wel een andere leuk extraatje, de nagellak ruikt namelijk subtiel naar rozen als deze eenmaal opgedroogt is, dat is natuurlijk behoorlijk schattig! Je vindt Dior Waterlily zolang de voorraad strekt voor EUR 24,50 bij de parfumerie, zorg dat je er snel bij bent, ze vliegen namelijk de winkels uit!

Trouwens, wisten jullie dat Catrice ooit ook een hele goede dupe had van Chanel Jade? Dat was Sold out forever, die momenteel weer uit het assortiment is, maar geen zorgen deze komt terug. Bekijk dit oude artikel even als je nieuwsgierig bent!

Deel dit artikel
Back to top